Zerdeçal Kansere Karşı Kalkan Oluyor! Aman Bu Baharatı Evinizden Eksik Etmeyin

Zerdeçal Kansere Karşı Kalkan Oluyor! Aman Bu Baharatı Evinizden Eksik Etmeyin

Genellikle Hint mutfağının geleneksel baharatlarından biri olan zerdeçal, ülkemizde de sıkça kullanılmaktadır. Peki zerdeçalın kansere iyi geldiğini biliyor muydunuz? Mucizevi bir bitki olan zerdeçal, vücutta var olan tümörlerin kansere dönüşmelerini engelliyor. İşte o eşsiz baharatın çok konuşulacak özelliği...

Tropik iklim ürünlerinden biri olan zerdeçal; Hint mutfağının öne çıkan baharatlarından biri. Maalesef bu kadar değerli ve faydaları çok olan bu bitki iklim koşullarına ayak uyduramadığı için Türkiye’de yetiştirilemiyor. Zerdeçal Asya bölgesinde rahatça yetiştirilebildiği için başta Hindistan olmak üzere daha sonra Çin, Pakistan ve Bangladeş' de yetişiyor. Zerdeçal gerçekten mucizevi bir tedavidir. Zerdeçal içeriğinde çok miktarda curcumin pigmenti barındıran zerdeçalın yoğun sarı rengi ise bitkinin boyar madde olarak iyi bir seçenek olmasını sağlıyor.

basliksiz-3.jpg

KANSER HÜCRELERİNİN ÇOĞALMASINI ENGELLİYOR

Zerdeçalın bol tüketildiği Okinawa Adası’nda kanserlere daha seyrek rastlanıyor. Bazı yapılan araştırmalara göre zerdeçaldaki kurkumin kanser hücrelerinin çoğalmasını engelliyor. Sıçanlarda yapılan çalışmalar, kurkuminin karaciğer, böbrek ve beyindeki hücrelere verilen hasarı kısmen nötralize ettiğini ve bu organlarda kanseri önlediğini göstermiştir. Ulusal Kanser Vakfı, zerdeçalı inceleyen iki çalışmayı finanse ediyor. Bilim adamları bu baharatın tümör oluşumunu engellediğini bulmuşlardır. Ayrıca var olan tümörlerin kansere dönüşmelerini engelliyor. Kurkuminin kanserin yayılmasını engelleyici özelliğinin araştırıldığı bir çalışmada ise; prostat kanserli hücrelerde yayılımı engellediği görülmüştür. Yine bir başka çalışmada da kurkumin meme kanserinde yayılımı engelleyici etki göstermiştir.

Uyarı: Zerdeçal ilaçların yerine geçmez, sadece günlük diyete ektir!

6wxxarcb.jpg

ZERDEÇAL KOLESTEROL DÜZEYLERİNİ DÜŞÜRÜYOR

Zerdeçal kanınız için harikalar yaratır. Kolesterol seviyelerini düşürür ve böylece kalp krizi riskini önler. Araştırmaya göre, sadece bir hafta zerdeçal almak, kolesterol seviyelerinde önemli bir iyileşme sağlıyor. Bu çalışmaya katılanlar haftada bir zerdeçal takviyesi aldı. Daha sonra kolesterolleri tekrar ölçüldü ve kötü kolesterol seviyelerinin ciddi şekilde düştüğü, iyi HDL kolesterolün ise %33 oranında arttığı bulundu. Ayrıca zerdeçal, kan hücrelerini güçlendirir ve trombosit agregasyonunu önler. Zerdeçalın bu üçlü etkisi, kardiyovasküler hastalıkları önlemede neden bu kadar faydalı olduğunu açıklıyor.

5f7acb1455428403bcb00815.webp

ZERDEÇAL İYİ SİNDİRİMİ DESTEKLER

Zerdeçal, vücudun yiyecekleri sindirmesini kolaylaştırır. Bağırsak problemleriniz varsa mutlaka deneyin. Kurkumin, mide ülserlerinin önlenmesinde ve tedavisinde önemli bir rol oynar ve ayrıca karaciğer fonksiyonunu destekler. Hayvan çalışmaları, zerdeçalın karaciğer hasarı riskini azalttığını göstermiştir. Kurkumin verilen sıçanlar, karaciğer hastalığından diğerlerine göre daha az acı çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN