Zerdeçalın vücudumuzda oluşan ağrılar üzerindeki etkisini öğrenince aktarlara koşacaksınız! İşte zerdeçalın sağlığa faydaları

Zerdeçalın vücudumuzda oluşan ağrılar üzerindeki etkisini öğrenince aktarlara koşacaksınız! İşte zerdeçalın sağlığa faydaları

Zerdeçal, altın rengine ihtiyaç duyan yiyeceklere harika bir katkı sağlarken, sağlığınıza fayda sağlayan iltihap önleyici özelliklere de sahiptir.

Zerdeçal, zencefil ailesinde çok yıllık olan curcuma longa bitkisinin kökünden elde edilen bir baharattır. Başlıca aktif maddesi kurkumindir. Zerdeçalın hazinesi, kurkuminin faydalarıdır. Curcumin, antioksidanlar ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Araştırmacılar, artritten ülseratif kolite kadar iltihabın rol oynadığı hastalıklara yardımcı olup olmayacağını araştırıyorlar. Zerdeçal, hem geleneksel Çin tıbbında hem de artrit tedavisi için Ayurveda'da derin köklere sahiptir. Araştırmalar, zerdeçal özü almanın osteoartritten kaynaklanan ağrıyı potansiyel olarak azaltabileceğini öne sürüyor. Zerdeçal, bir bitkinin kökünden yapılan bir baharattır. Yemeklerimize lezzet katmak için kullanıyoruz ama aynı zamanda sağlığa da pek çok faydası var!

6wxxarcb.jpg

Zerdeçal tozu ve tabletlerin sağlığa 20 faydasının bir listesini derledik:

  1. Doğal bir antiseptik ve antibakteriyel üründür, bu nedenle kesik ve yanıkların dezenfekte edilmesinde faydalıdır.
  2. Araştırmalara göre karnabahar ile birleştirirseniz prostat kanserini önleyebilir ve var olan prostat kanserinin büyümesini durdurabilirsiniz.
  3. Meme kanserinin akciğerlere yayılmasını engeller. En azından farelerde öyle.
  4. Zerdeçal tüketerek melanomu (cilt kanserinin agresif bir formu) önleyebilirsiniz ve aynı zamanda mevcut melanom hücrelerinin kendilerini öldürmesini de sağlayacaktır.
  5. Çocuklarda lösemi riskini azaltır.
  6. Karaciğerin doğal bir detoksifiye edicisidir.
  7. Alzheimer'ı önleyebilir ve ayrıca beyindeki amiloid plaklarının oluşumunu kaldırarak Alzheimer'ın gelişimini durdurabilir.
  8. Birkaç kanser türü için metastatik büyümeleri önleyebilir.
  9. Güçlü bir iltihap önleyici işlevi vardır ve diğer iltihap önleyici ilaçlar kadar iyi çalışır, ancak hiçbir yan etkisi yoktur.
  10. Farelerde Multipl Sklerozu geciktirmede çok umut verici olduğu kanıtlanmıştır.
  11. Doğal bir ağrı kesici ve COX 2 inhibitörüdür.
  12. Yağ metabolizmasına ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir.
  13. Çin tıbbında depresyona karşı tedavilerde kullanılır.
  14. Antiinflamatuar özelliğinden dolayı artrit ve romatoid artrite karşı doğal bir tedavide kullanılır.
  15. Kemo ilacı Paclitaxel'in etkilerini arttırır ve yan etkilerini azaltır.
  16. Zerdeçalın pankreas kanseri üzerindeki etkileri hakkında umut verici birçok çalışma var.
  17. Zerdeçalın Kahler hastalığında (veya Multipl Miyelom) olumlu etkilerine ilişkin sürekli araştırmalar da devam etmektedir.
  18. Kan damarlarında yeni tümörlerin büyümesini durdurur.
  19. Yaraların iyileşmesini ve cildin onarılmasını hızlandırır.
  20. Sedef hastalığı ve diğer iltihaplı cilt hastalıklarının tedavisinde yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN