Sağlıkçılara ek ödeme ne zaman verilecek? Sağlık çalışanlarına ek ödeme tarihi son dakika haberleri

Sağlıkçılara ek ödeme ne zaman verilecek? Sağlık çalışanlarına ek ödeme tarihi son dakika haberleri

Koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarını bir nebze olsun rahatlatma adına verilen ek ödemelerin 3 ay daha uzatıldığı açıklanmıştı. Sağlık çalışanlarına ek ödeme tarihi son dakika haberleriyle paylaşılmıştı. Peki sağlıkçılara ek ödeme ne zaman verilecek? İşte detaylar…

Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, sağlık çalışanlarına ek ödeme sürelerinin 3 ay daha uzatıldığını paylaşmıştı. Verilen ek ödemenin koronavirüs salgınıyla verilen mücadelenin karşılığı olmayacağının altını çizen Koca, ek ödeme süresinin 3 ay daha uzatıldığını müjdelemişti. Şimdi ise, ‘Sağlıkçılara ek ödeme ne zaman verilecek?’ sorusunun cevabı merak ediliyor…

EK ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık çalışanlarına ek ödemelerin ne zaman yapılacağına dair henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Ancak ek ödemelerin kısa süre içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

EK ÖDEME SÜRESİ UZATILDI

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik’te değişiklik yapılmıştı. Görevinden ötürü bulaşıcı ve salgına yakalanan çalışanların çalışmadığı günlerin, mesai içi sayılması kararlaştırılmıştı.

Resmi Gazete’de yer alan yönetmeliğe göre; 1 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla 3 ay boyunca kapsamı ve oranı Sağlık Bakanı tarafından belirlenmek üzere sağlık personeline ek ödeme yapılacağı duyurulmuştu.

Karanameye göre yapılan ödeme tutarı, toplamı mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemeyecekti.

Öte yandan, görevinden ötürü bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanan çalışanlar, kullandıkları hastalık izin zamanları dışında mesai içi çalışılmayan günler dâhilinde değerlendirilecekti.

Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödeme süresinin uzatılmasına ilişkin, canla başla verilen mücadelenin karşılığının elbette bu olmayacağını vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmî Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yapılan ek ödeme süresinin salgın sebebiyle 3 ay daha uzatıldığını duyurmuştu

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ATAMALARI NE ZAMAN

Sağlık çalışanlarının atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ihtiyaç durumuna göre baştan, 4 ay evvel atama dönemi yaşandığına dikkati çekerek, önümüzdeki dönemde devreye girecek olan hastanelerin olacağını anımsattı. Konya’nın açıldığını, İstanbul'da Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi’nin açıldığını ve Seyrantepe’nin de benzer şekilde yakın zamanda açılacağını müjdeleyen Koca, hastanelerin devreye girmesiyle beraber personel alımının söz konusu olacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN