Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuru ekranı | Başvuru şartları belli oldu

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuru ekranı | Başvuru şartları belli oldu

Sahil Güvenlik Komutanlığı 175 uzman erbaş alımı yapacağını son dakika açıklamasıyla duyurunca; başvuru tarihleri ve başvuru şartları da merak edilir oldu. 3 Mart 2020 itibarıyla başlayan Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuru şartları da belli oldu. Tüm bilgiler karar.com'da...

175 uzman erbaş alımı için Sahil Güvenlik Komutanlığı başvuru şartlarını açıkladı. Elektrikçi, motorcu, serdümen, topçu, kurbağa adam pozisyonları için son başvuru tarihi 13 Mart 2020 olarak belirlendi. Peki Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş başvuruları nereye nasıl yapılır? İşte detaylar...

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ BAŞVURU SAYFASI

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde 5 branşta toplamda 175 uzman erbaş alınacak. Karargâh ile bağlı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere uzman erbaş olarak 15 elektrikçi, 60 motorcu, 30 serdümen, 40 topçu ve 30 kurbağa adam alınacak. Başvurular, 3 Mart 2020 Salı günü saat 14.00'te başlayıp, 13 Mart Cuma günü saat 11.00'de tamamlanacak. Başvurular, paylaşılan tarihlerde yalnızca 'https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu' internet sayfası üzerinden e-Devlet vesilesiyle alınacak.

İnternet ortamı hâricindeki posta yoluyla ya da şahsen gerçekleşen başvurular dikkate alınmaz. Başvuru sonuçları adaylara 'www.sg.gov.tr' internet adresi üzerinden paylaşılacak. Adaylar, başvuru koşullarının bulunduğu kılavuza yine aynı internet sitesinden erişebilecek.



BAŞVURU KOŞULLARI

1. En az lise mezunu olmak.
2.T.C vatandaşı ve erkek olmak.
3. 2020'nin Ocak ayının ilk gününden itibaren 27 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1993 ve daha sonra doğmuş olanlar başvuruda bulunabilir).
4. Askerlik görevini ifa etmiş ya da yapıyor olmak.
5. Askerlik hizmetini tamamlamış olan adaylar için, terhisi üzerinden 5 (beş) seneden fazla zaman geçmemiş olmak (3 Mart 2015 tarihi ve ardından terhis olanlar).
6. Askerlik hizmetini devam edenler için kılavuzda da bulunan uygun nitelik belgesi almak.
7. Gerçekleşecek yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri (yüzme dâhil), uygulamalı sınavlar ile mülâkat sınavında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik
Komutanlığı tarafından belirlenen kontenjana girmek.
8. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca sevk edilecek hastanelerden “…….. Branşında Uzman Erbaş Olur.” kararlı sağlık raporu almak, öte yandan branş/ihtisas özelliklerine göre gereken
şartları taşımak.
9. Gerçekleşecek güvenlik soruşturması olumlu tamamlanmak.
10. Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığında daha evvel subay (yedek subay dâhil), astsubay (yedek astsubay dâhil), uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak.
11. Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımları Bilgilendirme Kılavuzu’ndaki (Şubat 2020) diğer şartları taşıyor olmak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN