Sahiplenmek istedikleri felçli köpeğe yürüteç yaptırdılar

Samsun'da yürüteç takılan felçli köpek hayata bağandı. Kendisini sahiplenmek isteyenler tarafından yürüteç yaptırılan köpek, şimdi barınakta gönlünce koşup oynuyor.

Samsun'da felçli köpek, takılan yürüteçle hayata tutundu. Büyükşehir Belediyesine bağlı Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'ne getirilen felçli köpek, kendisini sahiplenmek Mukadder Yalınsümbüloğlu ve Gönül Dinççağ'ın uğraşları sonucu yaptırılan yürüteçle diğer kedi ve köpeklerle oynamaya başladı. 

"YÜRÜTEÇ ENGELLİ KÖPEKLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Yaklaşık 1 ay önce bakım merkezine getirilen köpekte kalıcı felç söz konusu olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Paria Tabatabaei, felçli hayvanlar için yürüteçlerin çok önemli bir rol oynadığını belirtti. 

Köpeğe 'kara şimşek' adının verildiğini söyleyen Tabatabaei, "Yürüteç takılmadan önce kendisi çok mutsuzdu. Uzun süre yerde yatmasından dolayı bit yaraları dediğimiz hasta yaraları şekillenmişti. Her ne kadar kremlerle tedavisini yapsak da herhangi bir yürüteç olduğu olmadığı için yaralar kendini yeniliyordu. Şimdi o yarların da önüne geçmiş olduk. Yürümeye başladıktan sonra diğer hayvanlarla anlaşması da gayet güzel oldu. Teknik personelimizle de arası çok iyi. Onların peşinde tüm gün geziyor.” ifadelerini kullandı.