Şahsi araçlara seyahat etmek yasak mı? Şahsi araçlar için seyahat yasağı var mı?

Şahsi araçlara seyahat etmek yasak mı? Şahsi araçlar için seyahat yasağı var mı?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat yasağının gelmesi ile birlikte akıllara ''şehirlerarası yolculuk şahsi araçla da mı?'' yasak sorularını getirdi. Tüm bilgiler karar.com'da...

Otobüs seferleri valilik iznine bağlanarak valilik talimatına göre Koronavirüs salgınına karşı ‘valilik izni’ ile şehirlerarası yolculuk dönemi 28 Mart itibari ile başlamış oldu. Peki şahsi araçlarla seyahat etmek yasak mı? İşte detaylar…

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında uçak ve otobüs seferleri ile ilgili genelge gönderilmişti. Genelgede, Bilim Kurulu üyeler ve Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerine göre alınan kararların etkinliğinin artırılarak uyulmasının böylece virüsün yayılmasının önüne geçildiği planlanmıştır. Otobüs ve uçak il yapılacak şehirlerarası yolculuklar valilik iznine bağlanmış oldu. Peki şahsi araçlar için seyahat yasağı var mı? Şahsi araç sahiplerinin de seyahat izin belgesi alması gerekir mi?

ŞAHSİ ARAÇLAR İÇİN SEYAHAT YASAĞI VAR MI?

Şahsi araçla yolculuk bu yasaktan muaf tutuluyor. Şehirler arası yolculuk yapacak yolcuların şehrin giriş ve çıkışlarında sağlık kontrol noktalarında denetlenmesi gerekecek. Sağlık kontrol noktalarında aynı zamanda yolculuk eden kişilere seyahat nedenleri ve güzergahları sorulacak ve ateşleri ölçülüp, ateşi yüksek olanlar için 14 gün karantina süreci başlayacak.

SEYAHAT BELGESİ KİMLERE VERİLECEK?

Uçak seyahatleri için ise havaalanı mülki idari amirleri başkanlığında Türk Hava Yolları, emniyet müdürlüğü ile birlikte havaalanı işletmesinin temsilcilerinin yer aldığı Seyahat İzin Kurulu oluşturulacak. Oluşturulan kurulun belirttiği şartlara uyan vatandaşların Seyahat İzin Belgeleri düzenlenecek.

OTOBÜSLER SADECE İL OTOGARLARINDA DURACAK

Yolculuğuna izin verilen otobüslerin ise seyahat güzergahları sadece il otogarları olacak ve durdukları noktalarda da valilik tarafından yolculuğuna izin verilen yolcuların kapasitelerinde boşluk olması durumunda yolcuları alabilecek.

Bu süreç boyunca otobüs firmaları tarafından da şehir içi servis hizmeti yasaklanmış olacak. İzin almadan seyahat etmek isteyen vatandaşların önüne geçmek için de valilikler tarafından yol kontrol noktalarından gerekli tedbirler alınacak. Yine otobüslerin yolculuk boyunca dinlenme molası verdikleri yerler valilikler tarafından devamlı olarak hijyen kuralları gözetilerek denetlenip, sağlık kurallarına uygun olarak hizmet vermeleri sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN