Sahte mühürle kapatılmış! Tır dorsesinden 210 göçmen çıktı

Sahte mühürle kapatılmış! Tır dorsesinden 210 göçmen çıktı

Van'ın Erciş ilçesinde şüphe üzerine durdurulan bir tırda arama yapılınca, dorsede 210 kaçak göçmen yakalandı. Tırın sahte evrak ile ülkeye giriş yaptığı tespit edilirken, tır şoförü gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin, ‘göçmen kaçakçılığı’ ve ‘insan ticareti’ yapanlara yönelik çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Erciş’te şüphe üzerine E.K.'nin kullandığı tırı durduran ekipler, arama yaptı.

tirin-dorsesinde-210-kacak-gocmen-yakalandi-3200-dhaphoto2.jpg

DORSEDEN 210 KAÇAK ÇIKTI

Aramada, tırın dorsesinde, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 170 Afganistan, 26 Pakistan, 9 Irak, 4 Bangladeş ve 1 Özbekistan uyruklu toplam 210 kaçak göçmen yakalandı.

tirin-dorsesinde-210-kacak-gocmen-yakalandi-3200-dhaphoto1.jpg

SAHTE EVRAK İLE ÜLKEYE GİRMİŞ

Tırın kapalı kasa dorse kapısının, sahte olduğu değerlendirilen 'Gümrük Mührü' ile kapatıldığı ve araç içerisinde yapılan aramada ise sahte sevk irsaliyesi ele geçirildiği belirtildi.

tirin-dorsesinde-210-kacak-gocmen-yakalandi-3200-dhaphoto4.jpg

Tır şoförü E.K. gözaltına alınırken, kaçak göçmenlerin işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilecekleri öğrenildi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN