Şair Taraneh Mohammedi kaçırılıp tehdit edildi

Şair Taraneh Mohammedi kaçırılıp tehdit edildi

İran'da, 21 yaşındaki Kürt şair Taraneh Mohammedi, istihbarat elemanları tarafından kaçırıldı. Saatlerce alıkonulan genç şair, bir daha Kürtçe şiir okumaması için tehdit edildi

Kürt şair Taraneh Mohammedi, 16 yaşından beri genç yaşta evlilik, insan hakları ve kadın hakları konularında şiirler yazıyor. Independent Türkçe‘den Abdulhakim Günaydın’ın haberine göre, Mahabad Üniversitesi öğrencisi Mohammedi, gençler arasında sevilen ve popüler bir isim.

İSTİHBARAT KAÇIRDI

Gizli telefon numaralarından tehditler de alan Mohammedi, birkaç defa Bane polisi ve istihbarat servisi tarafından çağrılıp sorgulandı.

Kürt şair Mohammedi’nin ismini vermek istemeyen bir yakını, insan hakları ihlalleriyle ilgili rapor ve haberler hazırlayan Hengaw İnsan Hakları Örgütü’ne (Hengaw Organization for Human Rights) Mohammedi’nin tehdit edilmesiyle ilgili konuştu.

'BİR DAHA ŞİİR YAZAR VE OKURSAN DİLİNİ KESERİZ'

Mohammedi’nin okuduğu Kürtçe şiir ve sosyal medya faaliyetleri nedeniyle istihbarat elemanları tarafından kaçırılarak saatlerce alıkonulduğunu belirten kaynak, şu ifadelere yer verdi:

“İçinde dört istihbarat elemanın olduğu renkli camlı beyaz bir araba Taraneh’i zorla alıkoyuyorlar. Gözleri kapatılıyor ve şehir dışına çıkarılıyor. Arabada küfür ve aşağılayıcı hakaretlere maruz kalıyor. Bir daha şiir yazması ve okuması durumunda dilini kesmekle tehdit ediyorlar.”

Hengaw’e konuşan kaynak, istihbaratçıların Mohammedi’yi saatlerce alıkoyup tehdit ettikten sonra evlerine yakın bir mahalleye bıraktıklarını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN