Sait Faik ödülü Ethem Baran’ın

Sait Faik ödülü Ethem Baran’ın

Sait Faik Abasıyanık anısına, her yıl bir öykücüye armağan edilen ve bu yıl 66’ncısı düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın sahibi Döngel Dünya kitabıyla Ethem Baran oldu.

Döngel Dünya; 123 kitap arasından Doğan Hızlan’ın başkanlığında; Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Metin Celal, Prof. Dr. Murat Gülsoy ve Beşir Özmen’in yer aldığı jüri tarafından “Sait Faik’in ağırlık verdiği “doğa”nın şiirsel bir söylemle inşasına ilişkin biçemini, özgün bir dile getirişle yeniden ürettiği” gerekçesiyle seçildi. Döngel Dünya, Türkan Şoray’lı, Ediz Hun’lu Yeşilçam melodramlarının sıcaklığına sığınan gariplerin öykülerini, dünyanın gürültüsünden kaçıp bozkırın ortasında bir parça deniz arayanların hikayelerini anlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN