Sakarya'da 5 kişi mahsur kaldı, 52 mahallenin yolları kapandı

Sakarya'da 5 kişi mahsur kaldı, 52 mahallenin yolları kapandı

Kar yağışı nedeniyle Sakarya'nın Pamukova ilçesinde 5 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanları kurtarma çalışması sürerken, büyükşehir belediyesi de 52 mahallenin yolunun ulaşıma kapandığı bilgisini paylaştı.

Sakarya'da dün geceden itibaren hızını artıran kar yağışı bugün de etkilerini sürdürüyor.

MAHSUR KALAN 5 KİŞİYE ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Sakarya'nın Pamukova ilçesi Çilekli Mahallesi'ne bağlı Karacasu Yaylası'ndaki evinde mahsur kalan  Ajnan Cambaz, jandarma ve AFAD ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Pamukova Belediyesi ekipleri harekete geçti.

Bu arada yaylada yaşayan ve yolun kapanması nedeniyle yürüyerek Çilekli Mahallesi'ne inmek isteyen 4 kişinin de yoğun tipi nedeniyle yolda mahsur kaldığı ihbarı geldi. 

Sakarya'da kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kalan 5 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor

Yayladaki 5 kişiye ulaşmak için iş makineleriyle küreme yapan ekipler, kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı yolda çalışmalarını güçlükle yürütüyor.

52 MAHALLENİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde 52 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Yol Bakım ve Alt yapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığına bağlı 40 iş makinesi ve 100 kişilik ekibin başlattığı çalışma sonucu 12 mahalle yolu ulaşıma açıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlara zorunlu olmadıkça araçlarıyla yola çıkmamaları çağrısı yapan yetkililer, ana arterlerde buzlanmanın önüne geçmek için tuzlama çalışması yapıyor.

Açılan yolların tekrar kapanmaması için ekiplerin yoğun mesaisi sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN