Sakarya'daki patlama sonrası radyasyon riski var mı?

Sakarya'daki patlama sonrası radyasyon riski var mı?

Kızılay Başkanı, Sakarya'daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası açığa çıkan gazın kimyasal olduğu için, bölgedeki vatandaşların camları, kapıları kapatması ve dumanı solumaması uyarısında bulundu. Radyasyon sızıntısı iddiaları da AFAD açıklamasıyla yalanlandı. Açıklamada, kazanın endüstriyel olduğu herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmadığı bildirildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde bulunan Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda, henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlamada 2 işçi hayatını kaybederken 74 işçi ise yaralandı.

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından deprem olduğunu sanan birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlama sonrası fabrikada yangın çıktı.

KIZILAY BAŞKANI UYARDI

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, patlamanın ardından açığa çıkan dumanla ilgili "Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz" diyerek vatandaşları uyardı.

Kerem Kınık şunları söyledi:

"Sakarya Hendek'te patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz."

RADYASYON RİSKİ VAR MI?

Öte yandan sosyal medyadaki radyasyon sızıntısı iddiaları da AFAD açıklamasıyla yalanlandı. Açıklamada, kazanın endüstriyel olduğu herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmadığı bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Sakarya Hendek'te bulunan havai fişek fabrikasında 11.15 sularında meydana gelen kaza endüstriyel bir kaza olup, yetkililerden alınan bilgiye göre söz konusu fabrikada herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmamaktadır." denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN