Sakarya'daki patlamadan ilk görüntüler... Havai fişek fabrikası böyle patladı | Video

Sakarya'daki patlamadan ilk görüntüler... Havai fişek fabrikası böyle patladı | Video

Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamadan ilk görüntüler geldi. Havai fişek fabrikasındaki patlama, video görüntülerle paylaşıldı. Ortalama olarak 150-200 kişinin çalıştığı fabrikadaki patlamanın ardından ölü ve yaralı sayısına dair son dakika açıklamaları geliyor.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde fabrikada yaşanan patlamada ölen olmadığı vurgulanırken, şu ana dek 2 kişinin öldüğü, 73 kişinin de yaralandığı bildirildi. Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu ise patlamanın olduğu fabrikada 3 yıl önce de bir patlama olduğunu anımsatarak, o zaman da kimsenin ölmediğini belirtti.

Sakarya’da faaliyetlerini sürdüren havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ortada vahim bir tablo olduğunu kaydederek, yaralıların çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. Patlamaların devam ettiğine dikkati çeken Yüce, Kocaeli ve Düzce’den de yardım istediklerini kaydetti.

BAKANLAR BÖLGEDE

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye hareket etti.

FABRİKADAKİ PATLAMAYLA İLGİLİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN

3 YIL ÖNCE DE AYNI BÖLGEDE PATLAMA OLMUŞ

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, patlamaların hâlen devam ettiği bilgisini paylaşarak, fabrikanın içerisinde 150-200 kadar çalışanın bulunduğunu ve 3 sene evvel de aynı bölgede patlama yaşandığını anımsattı. Babaoğlu, 3 yıl önceki patlamanın da yine aynı fabrikada olduğunu ve o dönem ölü olmadığını kaydetti.

HENDEK İÇİN UYARI YAPILDI (TIKLA-ÖĞREN)

PATLAMANIN ARDINDAN GÖĞE YÜKSELEN DUMAN İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Hendek'teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından açığa çıkan dumanla ilgili olarak konuşan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz olduğunu söyleyerek vatandaşları uyardı.

FABRİKAYLA İLGİLİ ŞOKE EDEN GERÇEK İÇİN TIKLAYIN

‘’KAPI EŞİKLERİNE ISLAK HAVLU KOYUN’’ UYARI

Patlamanın olduğu bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapalı tutarak dumanı solumaması gerektiğini aktaran Kınık, yoğun dumanın olması durumunda kapı eşiklerine ıslak havlu konulabileceğini belirtti.

Kınık, bunun kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz olduğunu ifade etti.

‘’DEPREM OLDU’’ ZANNEDEN HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Patlama sesi hemen hemen 50 kilometre uzaklıktaki şehrin birçok noktasından duyulurken, patlamanın arkasından deprem olduğunu zanneden birçok kişi sokağa döküldü. Bölgeye, çok sayıda ekip sevk edildi. Görgü tanıklarından Adalet Altunsoy ismindeki bir vatandaş da olay yerine çok yakın olduklarını kaydederken, etrafta çok fazla duman olduğunu anlattı. İlk başta ne olduğunu anlayamadıklarını belirten Altınsoy, fabrikaya 300-400 mesafedeki evinin camlarının kırıldığını söyledi.

"BOMBA DÜŞTÜ SANDIK"

Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu, patlamanın çok güçlü olduğunu kaydederek, tüm şehirden duyulduğunu aktardı. Çevre kentlerde de patlamanın duyulduğunu bildiren Babaoğlu, ‘’Bomba düştü zannettik. Şimdi güvenlik tedbirleri alındı. Güvenlik çemberi kuruldu" şeklinde konuştu.

"OLAYA MÜDAHALE EDEMİYORUZ"

Fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirlerinin alındığına işaret eden Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, havai fişek fabrikasının olduğu ve patlamalar sürdüğünden dolayı şu anda olaya müdahale edemediklerini bildirdi.

CHP'Lİ ÖZKOÇ: OLAYI TAKİP EDİYORUZ

Patlamayla ilgili konuşan CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Hendek’te havai fişek fabrikasında yaşanan patlamayla ilgili can kaybının olmamasını temenni ettiklerini beyan ederken, olayı yakından takip ettiklerini bildirdi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, "Sakarya'nın Hendek’te yer alan bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası 112, AFAD, İtfaiye ve Jandarma ekipleri bölgeye hızlı bir şekilde sevk edilmiş olup, yangına müdahale çalışmaları sürmektedir." ifadeleri paylaşıldı.

DEPREM CİHAZLARINDA 3 PATLAMA KAYDEDİLDİ

AFAD'ın Hendek’teki deprem kayıt cihazlarına göre, ilk patlama 11:05'te olmak üzere saat 11:15 ve 11:18'de 3 güçlü patlama kaydedildi.

KAÇ ÖLÜ VE YARALI VAR?

Demirören Haber Ajansı'ndan (DHA) edinilen bilgilere göre; 2 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi de yaralandı.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasının patlamasına dair görüntüler:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN