Saçkıran nasıl geçer? Saçkıran neden olur?

Saçkıran nasıl geçer? Saçkıran neden olur?

Saçkıran, tüylerin aniden dökülmesidir. Saçkıran saçta olabileceği gibi kaş, kirpik ya da sakallarda da olabilir. Estetik açıdan kişiyi rahatsız eden bu durumu uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle geçiştirebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Saçkıran kıllı derinin dökülmesiyle ortaya çıkar. Saçkıran kişinin bağışıklık sisteminin zayıflaması, genetik etkenler ve psikolojik sorunlar gibi birçok nedene bağlı olarak oluşur. Yapacağınız basit yöntemlerle bu rahatsızlığınıza son verebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

SAÇKIRAN

Saçkıran her yaşta görülebilen bir cilt hastalığıdır. Saçkıran da kafa derisinin yanı sıra sakal, kaş, kirpik, kol ve bacaklarda da kıllı deride dökülmeler görülebilir. Saçkıran erkeklerde kadınlara oranla daha fazla görülmektedir. Genellikle 40 yaş altındaki kişilerde bu durum görülür. Saçkıran bulaşıcı bir rahatsızlık değildir.

NEDENLERİ

Bağışıklık sisteminin zayıflaması,
Egzama,
Tiroid hastalığı,
Sedef hastalığı,
Astım,
Saman nezlesi,
Genetik yatkınlık.

19-12/30/sackiranjpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Sarımsak: Sarımsak dökülen saçların yerine yenisinin çıkmasını sağlar. 2 diş sarımsağı ezip püre haline getirdikten sonra içerisine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve bal ekleyip macun haline getirin. Saçların dökülen kısmına bu karışımdan sürün ve yarım saat sonra saçlarınızı yıkayın. Bu uygulamayı 2 hafta boyunca uygulayın.

Elma sirkesi: Saçların dökülen kısmına bir pamuk yardımıyla elma sirkesi uygulayın. Bu uygulamayı 3 hafta boyunca günde 3 kez yapın. Elma sirkesi sayesinde cilt sorunlarınız sona erecektir.

Aloe vera: Aloe vera yapraklarının içerisindeki jeli saçların döküldüğü bölgeye uygulayın. Bir süre bekledikten sonra durulayın.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağını saçkıranın etkili olduğu bölgeye uygulayın. 1 hafta boyunca bu uygulamayı her gün yapın.

Tuz: Bir bardak sıcak su içerisine tuz ekleyin ve karıştırın. Saçkıranın etkili olduğu bölgeye bu sudan sürün ve bir süre bekletin.

Greyfurt: 4 damla greyfurt tohumu özünü 3 çorba kaşığı ılık su ile karıştırın ve saçkıran oluşan bölgeye uygulayın. Bu uygulamayı günde 3 kez düzenli bir şekilde yapın.

Limon otu: Limon otu yapraklarını ezip ayranla karıştırıp hamur haline getirin. Saçkıranın etkili olduğu bölgeye bu karışımdan uygulayın ve bir süre bekleyin. Ardından su ile durulayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN