Salak Milyoner filmi nerede ve ne zaman çekildi? Salak Milyoner filmi konusu ve oyuncuları

Salak Milyoner filmi nerede ve ne zaman çekildi? Salak Milyoner filmi konusu ve oyuncuları

Televizyonun karşısına her geçtiğimizde bizi defalarca güldüren ve Türk sinemasının unutulmaz isimlerinin kadrosunda bulunduğu ‘Salak Milyoner filmi nerede ve ne zaman çekildi? Salak Milyoner filmi konusu ve oyuncuları kimlerdir?’ soruları merak ediliyor…

Filmde define bulmak adına İstanbul'a gelen köylülerin büyük şehirde başlarına gelen olaylar anlatılıyor. Peki Salak Milyoner filmi nerede ve ne zaman çekildi? Salak Milyoner filmi konusu ve oyuncuları kimler? İşte detaylar…

SALAK MİLYONER NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Yönetmen koltuğunda Ertem Eğilmez'in oturduğu 1974 yapımı komedi filmi olan Salak Milyoner, İstanbul'a köyden define bulmaz için gelen köylülerin öyküsünü anlatıyor.

NEREDE ÇEKİLDİ?

İstanbul'un çeşitli yerlerinde çekilmiş olan filmin bazı sahneleri Beşiktaş Stadı, Fransız Konsolosluğu, Gezi Parkı, Beyazıt Sahaflar Çarşısı, Taksim Meydanı gibi alanlarda çekilmiştir.

FİLMİN KONUSU

Kayserili Behçet, ölüm döşeğinde oğulları Saffet, Himmet Hayret ve Gayret'e İstanbul'a gidip Mehmet Çavuşu bulmalarını ve Mehmet Çavuş'ta onlara ait bir emanet olduğunu söyler. Dört kardeş arasında altınların nasıl pay edileceği krizi patlak verince, uyanık kardeşler, hanımlarını da ayarlayarak birbirlerinden habersiz İstanbul'a doğru yola çıkar. Ancak tren istasyonunda dört kardeş karşılaşırlar ve komedinin temelleri burada atılmaya başlanır.

Kardeşler İstanbul'u karış karış gezerler. Başlarından geçenlerden sonra hanımları da İstanbul'a gelerek Mehmet Çavuş'un evine yerleşir. Definenin üzerinde uyuduklarını bilmeden günlerce İstanbul'u delik deşik ederler. Bu nedenle pek çok defa karakolluk olan kahramanlarımız, sonunda hazinen Mehmet Çavuş'un evinde, uyudukları odanın altında olduğunu keşfederler. Bu seferde Mehmet Çavuş'a Belli Etmeden yeri nasıl kazacaklarını düşünen kardeşlere köyden kocalarını basmak için gelen Gülsüm, Emine, ve Himmet'in karısı yardım eder. Definecilerimiz evin temellerini ulaşırlar. Himmet'in define sandığı bakır kabı çekmesiyle evin temeli sarsılır ve ev başlarına yıkılır.

OYUNCULAR

Kemal Sunal - Saffet
Zeki Alasya - Himmet
Metin Akpınar - Hayret
Halit Akçatepe - Gayret
Münir Özkul - Mehmet Çavuş
Adile Naşit - Mesude
Hulusi Kentmen - Komiser
Meral Zeren - Emine
Perran Kutman - Gülsüm
Oya Alasya - Himmet'in Hanımı
Ali Şen - Kayserili Behçet
Haluk Orçun - Müteahhit
Mürüvvet Sim - Randevuevi Sahibesi
Arap Celal - Namaz kılan adam
Cemil Turan - kendisi
Osman Arpacıoğlu - kendisi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN