Salda Gölü, Mars'ın rehberi olacak

Salda Gölü, Mars'ın rehberi olacak

NASA'nın Mars'taki Jezero Krateri'nde yaşam izini sürecek uzay aracını Perseverance'ı göndermesinin ardından, Uzay Ajansı Salda Gölü'nde araştırmaları artırmak istediklerini açıkladı.

NASA, uzay aracı Perseverance'ı göndermeye hazırlanırken araştırmacıların Burdur'da bulunan Salda Gölü'nün Jezero Krateri ile benzer mineral ve kaya yapısının benzerlik gösterdiği dikkat çekmişti.

Reuters'ın haberine göre, NASA'nın Perseverance'ı kızıl gezegene göndermesinin ardından konuyu tekrar gündeme getirerek uzmanların Salda Gölü'ne ilişkin çalışmalarına devam ermek istediklerini bildirdi.

NASA: SALDA GÖLÜ REHBER OLACAK

NASA'da Yardımcı Yönetici Thomas Zurbuchen, ajansa yaptığı açıklamada "Salda, bize Marsla ilgili öğrenebileceğimiz ve sorgulayabileceklerimize dair güçlü bir rehber olacak" ifadelerini kullandı. 

Perseverance ekibinde yer alan uzmanlar, Salda'daki mineral ve kaya yapılarını Jezero Krateri'nde elde edecekleri mikrobiyalitlarla karşılaştıracaklar.

NASA Yardımcı Yönetici Thomas Zurbuchen, "Yeni bulgular elde ettiğimizde benzerlikleri ve farklılıkları ortaya çıkarmak için Salda'yı ziyaret edebiliriz. O göle sahip olduğumuz için gerçekten memnunuz, çünkü uzun bir süre onunla bağlantımız olacak gibi görünüyor" ifadesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN