Salgın filminin senaristi: ABD'nin dünyanın en hastalıklı ülke olacağı aklıma gelmezdi

Salgın filminin senaristi: ABD'nin dünyanın en hastalıklı ülke olacağı aklıma gelmezdi

Koronavirüs salgını ile 9 yıl sonra yeniden gündem olan Contagion (Salgın) filminin senaristi Scott Z. Burns, "Dünyanın en zengin ülkesinin (ABD) en hasta ülke olacağını asla tahmin edemezdim. Trump'ın aldatmaca demesini asla ama asla beklemezdim" ifadelerini kullandı.

2011 yapımı Contagion (Salgın) filmi ölümcül koronavirüs salgını sonrası Warner Bros kataloğunda en çok aranan 2. filme yükseldi.

CNN televizyonundan Anderson Cooper'a konuşan filmin yönetmeni Scott Burns, günümüzde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili neler düşündüğünü anlattı.

ABD Başkanı Donald Trump'ı salgına yönelik önlemler konusunda eleştiren Burns, "Bu ülkenin başkanının, salgın için 'aldatmaca' diyeceğini asla ama asla beklemezdim" dedi.

O ZAMAN BİLE HAZIRLIK VARDI

Salgın filmi için araştırmalara başladığında, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi'ne gittiğini belirten Burns, "O zamanlar bile oradaki uzmanların bu konuda çok bilgili oldukları ve çok sıkı bir hazırlık yapıldığı görülüyordu" diye konuştu.

Scott Burns, dünyada vaka sayısının en fazla görüldüğü ülke olan ABD'nin 3 ay gibi bir sürede bu noktaya geleceğine inanamadığını dile getirdi:

"Ben bu filmi tasarladığımda, uzmanlarla konuştuğumda, üç ay gibi bir sürede dünyanın en zengin ülkesinin, dünyanın en hasta ülkesi konumuna geleceği hiç aklımdan geçmedi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN