Son dakika | Sağlık Bakanı açıkladı: 8 bin 444 personel alınacak

Son dakika | Sağlık Bakanı açıkladı: 8 bin 444 personel alınacak

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/4 tercih kılavuzu Sağlık Bakanlığı sözleşmeli sağlık personeli alımı için beklenen kılavuz bilgileri, ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlandı. 14-20 Şubat tarih aralığında yapılacak olan personel alımları, kılavuzda yayımlanan kurallara uyularak yapılacak. KPSS 2020/4 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli sağlık personel alımı kılavuz bilgileri ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları haberimizde...

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/4 sözleşmeli sağlık personeli alımı için kılavuz yayınlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz” ifadelerine yer verdi.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

20-02/12/atama1.jpg

ALINACAK PERSONELLERİN DAĞILIMI ŞU ŞEKİLDE

Sağlık Bakanlığı'nca işe alınacak 8 bin 444 kişinin dağılımı ise şu şekilde olacak: 3 bin 762'si hemşire, bin 91'i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri.

 

20-02/12/atama2.jpg

BAZI BRANŞLAR İÇİN ALIM SAYISI VERİLMEDİ

Bu alanların dışında kalan diğer bölümler ise şöyle: Psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN