Sağlık Bakanlığı atamaları ne zaman yapılacak? | Şubat 2020

Sağlık Bakanlığı atamaları ne zaman yapılacak? | Şubat 2020

Sağlık Bakanlığı 2020 merkezi atamaları adaylar tarafından merakla bekleniyor. Şubat ayının sonuna kadar yapılması beklenen atamalar ile birçok departmanlarda 8 bin 444 personel alınacak. Peki Sağlık Bakanlığı atamaları ne zaman olacak? Hangi branşlara kaç kişi atanacak. Detayları derledik...

Okudukları bölümlerden mezun olup KPSS'de başarı elde eden sağlıkçılar atama bekliyor... Şubat ayı içerisinde yapılması beklenen atamalarda toplam 8 bin 444 personelin görevlendirileceği ifade edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2019 yılında yaptığı açıklamada 17 bin 689 kamu personeli atamasının yapılacağını duyurmuş, alımlar ikiye bölünmüştü.

BAŞVURULAR AY SONUNDA

İlk atama döneminde ise 8 bin 845 personel alımı yapıldı. Kalan 8 bin 844 personelin ise Şubat 2020 'de atanacağı belirtildi. Atama kılavuzunun Şubat'ın 15'inden sonra yayımlanacağı belirtilirken, başvuruların ise ay sonunda alınacağı bildirildi. Öte yandan, bir an önce atama bekleyen sağlık personelleri, sosyal medya üzerinden seslerini Bakan Koca ve ÖSYM yetkililerine duyurmak için yoğun çaba sarf ediyorlar. 

'ŞUBAT'TA SAĞLIĞA KILAVUZ'

Sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan atama bekleyen sağlıkçılar, açtıkları #ŞubattaSağlığaKılavuz başlığı altında birleşerek seslerini duyurmaya çalıştılar. En azından, atamaların yapılacağı tarih hakkında kendilerine net bir açıklama yapılmasını talep eden kamu personeli adayları, açılan çok sayıda şehir hastanesi olmasına karşın, yine çok sayıda sağlık çalışanının boşta olduğuna dikkat çektiler. 

Sağlık Bakanlığı Şubat atamaları ile ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Duyuruları bakanlığın resmi sitesinden takip edebilirsiniz. Karar.com'da son dakika Sağlık Bakanlığı atamaları ile ilgili de aşağıdaki linkle takipte kalabilirsinzi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN