Salondakilerin yeni umudu 'Cesur Yürek'

Salondakilerin yeni umudu 'Cesur Yürek'

Bu hafta vizyona girecek yapımlar arasında, Josh Boone’nin yönettiği ‘Yeni Mutantlar’ öne çıkıyor. X-Men evreninde geçen film, mutant olduklarını travmatik olaylarla keşfeden bir grup gencin başından geçenlere odaklanıyor. Mel Gibson ve Emile Hirsch’ün rol aldığı ‘Fırtınalı Soygun’da ise büyük bir kasırganın vurduğu sırada soygun yapan çete üyeleri ile insanları korumaya çalışan polisin hikayesi anlatılıyor.

SALİHA SULTAN / KARAR

Pandeminin ardından hâlâ normale dönemeyen sinema salonlarında bu hafta 2’si yerli 7 film vizyona giriyor. Sinema sektörü iki haftada ancak 146 milyon dolar hasılat elde eden Tenet’in yarattığı hayal kırıklığına yeni çözümler arıyor. ABD’de dijital platformlarda yer almasına rağmen bugün vizyona giren ‘Fırtınalı Soygun’ filminin başrol oyuncusu ünlü aktör Mel Gibson’ın izleyiciyi salona çekmesi bekleniyor.

Bugün vizyona giren 2’si yerli 7 film arasında başrollerinde Emile Hirsch, Mel Gibson, Kate Bosworth, David Zayas gibi tanınmış oyuncuların rol aldığı ‘Fırtınalı Soygun’ öne çıkıyor. ABD’de DVD ve dijital platformlarda yayınlanan 2020 yapımı film, sinema sektörünün pandeminin yarattığı mali kriz karşısındaki çaresizliğine bir çözüm olarak vizyonda. Polonyalı Michael Polish’in yönetmen koltuğunda oturduğu film büyük bir kasırga sırasında yaşanan sıradan bir soygunu 2. Dünya Savaşı sırasında çalınan bir tablonun hikâyesi etrafında Nazi’lere kadar uzanan bir aksiyonla ele alıyor. Vizyonda yerini alan Daniel Radcliffe’in başrolünde yer aldığı aksiyon filmi Guns Akimbo da, boş zamanlarını ırkçı, şiddet yanlısı internet trollerini kınamakla geçiren video oyun programcısı ve sosyal adalet savaşçısı Miles’ın içine düştüğü distopik ve gerilimli macerasını izleyiciye aktarıyor. Bu hafta beyaz perdede hakim tür ise korku. David Ryan Keith’in yönettiği, Kendra Carelli, Paul Flannery, Mark Wood’un rol aldığı ‘Karanlığın İçinden’ yapımı, ebeveynlerinin ortadan yok olmasının arkasındaki sır perdesini aralamaya çabalayan, psişik güçlere sahip bir adamın hikâyesini ele alıyor. X-Men evreninde geçen ‘Yeni Mutanlar’ filmi, mutant olduklarını travmatik olaylarla keşfeden bir grup gencin, bulundukları mutant rehabilitasyon merkezinin sandıkları gibi bir yer olmadığını keşfetmeleriyle gelişen aksiyon dolu olayları konu ediniyor. Yönetmen Birol Kurt’un imza attığı erli korku filmi ‘Deney’ ise Rusya’da gerçekleştiremediği tehlikeli uyku deneyini Türkiye’de hayata geçiren Albay Vladimir’in kaçırdığı insanları hücreye koymasını, deneylerin bir süre sonra insanlıktan çıkarak karanlık yanlarını ortaya koymasını aktarıyor. Başrollerinde Selçuk Kılıç, Serdar Yıldırım, Ercüment Fidan, Büşra Acar’ın rol aldığı filmin çekimleri on günde tamamlanmış. Çocuklar için beyazperdeye gelen Walt Disney yapımı üç boyutlu ‘Hadi Gidelim’ animasyonu bir zamanlar olduğu gibi dünya üzerinde hâlâ sihrin var olup olmadığını keşfe çıkan iki elf kardeşin yol maceralarıyla minik izleyicileri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

ANADOLU’DA BİR KISKANÇLIK HİKÂYESİ

Cihan Sağlam’ın yazıp yönettiği, İngiltere’de düzenlenen Silk Road Uluslararası Film Festivali’nde bu yıl başrolündeki Onur Dikmen’in en iyi erkek oyuncu ödülüne değer görüldüğü ‘Uzun Zaman Önce’ filmi Başka Sinema etiketiyle bugün vizyonda. Esra Bezen Bilgin, Sevinç Erbulak ve Serdar Orçin’in de rol aldığı filmde, bir Anadolu kasabasında doğup büyüyen ve otoriter bir babanın gölgesinde yaşayan iki kardeşten birinin eşini kıskanmasının ardından suç ortağına dönüştükleri bir cinayetin ardından yaşadıkları anlatılıyor. TRT ortak yapımı film, Boğaziçi ve Uluslararası Adana Altın Koza film festivallerinde de ödül almıştı.

TENET VE MULAN TÜRK SEYİRCİSİNDEN İLGİ GÖRMEDİ

Mali kriz yaşayan dünya sinema sektörünün umudu Tenet, Türkiye’de ilk 12 gününde 100 bin seyirciyi geride bıraktı. Film dünya genelinde ise 146,2 milyon dolar hasılat yaptı. Ancak, 200 milyon dolar bütçe ile çekilen filmin 450 milyon dolar hasılat yaptığı takdirde sektöre derin bir nefes aldırması bekleniyor. Fakat görünen o ki Tenet dünya çapında yapılan bütün reklam çalışmalarına rağmen Kovid-19’dan korkan sinema seyircisinin salonla arasına koyduğu bariyeri aşamayacak. Geçen hafta vizyona giren 200 milyon dolar bütçeli Mulan ise 6 bin izleyici ile Türkiye’deki sinema seyircisinden umduğu ilgiyi görememiş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN