23 Nisan kabul töreni yapıldı

23 Nisan kabul töreni yapıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı kabul töreni düzenlendi

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında, Samsun’a 40 ülkeden 800’e yakın yabancı öğrenci geldi. Etkinlikler kapsamında bugün Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde öğrencileri kabul töreni düzenlendi. Önce Samsun Valisi Osman Kaymak, yabancı öğrencileri tek tek kabul ederek; öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. Ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de öğrencilere hediye vererek fotoğraf çektirdi.Kabul töreninde renkli görüntüler oluştu. Ukrayna’dan gelen öğrenciler Vali Kaymak’a geleneksel şapkalarını hediye etti.“Samsun için onur verici”Dünya çocuklarını Samsun’da misafir etmekten büyük mutluluk ve onur duyduklarını belirten Başkan Mustafa Demir, “41’inci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği bu yıl şehrimizde coşkuyla kutlanıyor. Valimiz Osman Kaymak ile birlikte 39 ülkeden gelen çocuklarımızla Sanat Merkezi’nde buluşarak ülkelerinden getirdikleri hediyeleri kabul ettik, bizler de hediyelerimizi takdim ettik. Bu büyük organizasyonun 19 Mayıs’ın 100’üncü yılında Samsun’da düzenleniyor olması tüm Samsunlular için onur verici” dedi.Başkan Mustafa Demir ayrıca, 23 Nisan için kente gelen dünya çocuklarına Samsunluların büyük ilgi gösterdiğini de belirterek, “Dünyamızın geleceğine imza atacak olan çocuklarımızla Samsun’dan barış, dostluk, kardeşlik mesajları veriyoruz” diye konuştu.“Samsunlular olarak bundan son derece mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz"Törende konuşan Vali Osman Kaymak ise, “Samsunlular olarak bundan son derece mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz. Çocukları evlerinde misafir eden ailelere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Samsunlular Türk misafirperverliğinin, Türk konukseverliğinin en güzel örneklerini gösteriyorlar. Ümit ediyorum ki çocuklarımız Samsun’dan ve Türkiye’den ayrıldıklarında gerçekten çok mutlu güzel hatıralarla ayrılacaklar. Samsun’u ve Türkiye’yi unutmayacaklar. Samsun ve Türkiye’nin gönüllü elçisi olacak ve Türk kültürünü tanıyacaklar. İnşallah yapılacak bu programlar dünya barışına ve Türk dostluğuna vesile olur. Ben programlara emek veren TRT yetkililerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

SAMSUN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN