Sanal gerçekliğe dokunun

Sanal gerçekliğe dokunun

Facebook, Samsung ve Google gibi devler sanal gerçeklik gözlüğü yapmak için uğraşırken, GloveOne bir sanal gerçeklik eldiveni olarak denenmemişi deniyor.

Tüm kafanızı saran bir gözlük ile sanal gerçeklik deneyimine başlayabilirsiniz. Ancak görme ve duyma yetilerinin ötesinde dokunma hissi olmadığı müddetçe sanal gerçeklik hep biraz eksik kalacak. İspanya merkezli NeuroDigital Technologies adlı şirketin projesi olan GloveOne eldiven de bu açığı kapatmayı hedefliyor. 

Kickstarter üzerinde fonlamaya açılan sanal gerçeklik (VR) eldiveni, parmak uçlarında ve avuç içinde yer alan bir dizi gömülü sensör yoluyla VR kullanıcılarına gördükleri şeyi hissetme olanağı tanıyacak. Cihaza eklenen sensörler birbiriyle sürekli iletişim kuruyor kullanıcıya sanal bir tabancayı ya da diğer objeyi tutma hissini sağlıyor. 

Eldivenlerde bulunan dokuz açılı eylemsizlik ölçüm ünitesi (IMU) ise bulunduğunuz sanal gerçeklik ortamına göre hareketlerinizi takip ederek yaşadığınız deneyimi hiç olmadığı kadar gerçeğe taşıyor. Kickstarter'da yer alan bilgiye göre şirket prototip aşamasını başarıyla tamamladıktan sonra seri üretime geçebilmek için topluluk fonlamasına başvurmuş. Oculus Rift gibi gözlükler için iyi bir tamamlayıcı olacağı belirtilen GloveOne, 199 dolarlık "destekçi indirimiyle" 150 bin dolarlık fon hedefinin yarısına çoktan ulaşmış bile. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN