Sanal gerçekliğin ilk hit oyunu Headmaster!

Sanal gerçekliğin ilk hit oyunu
 Headmaster!

Sanal gerçeklik cihazları ile birlikte yepyeni bir deneyimin kapılarını aralayacak oyunlar da geliştiriliyor. İşte bunlardan biri olan futbol oyunu Headmaster.

Sanal gerçeklik için dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinin yoğun çalışmalar içinde olduğu biliniyor. Geliştirilen sanal gerçeklik gözlük ve kulaklıklarının kullanıcıların oyun deneyimi başlı başına değiştirmeye yaklaştığı da bir gerçek.

Yüksek çözünürlüklü ekranlar, yüksek kare hızları ve elbette alışılmışın dışında kontrol olanakları ile gelecek sanal gerçeklik oyunları da yavaş yavaş kendini gösteriyor. Peki muhtemel ilk hit sanal gerçeklik oyunu hangisi olacak? Tahminler basit bir futbol oyununda, Headmaster da birleşiyor. 

Headmaster, bir futbol oyunu. Havadan ya da yanlardan gelen ortalara kafa atma ve kaledeki hedefleri vurarak puan kazanma temalı oyunda, toplara kafa vurmak için gerçekten de kafanızı topa uzatmanız gerekiyor. Bunu da sanal gerçeklik aygıtlarınız ile başarıyorsunuz.

#https://www.youtube.com/watch?t=42&v=mSWotJ_-zgU#

2016 yılında Occulus Rift, Sony Project Morpheus ve HTC Vive gibi aygıtların gelmesi ile konsollara iyiden iyiye taşınacak sanal gerçeklik oyunlarından Headmaster’ın yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Özellikle Avrupa gibi futbolun büyük ilgi gördüğü bölgelerde bu oyunun ses getireceği belirtiliyor.

Öte yandan bunun bir başlangıç olduğunu da belirtmek gerek. Gelecekte toplara sadece kafa atmanın ötesinde sanal gerçeklik ile birlikte kendinizi gerçek futbol müsabakalarında bulabilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN