Sanat şehri New York’da hayat durdu

Sanat şehri New York’da hayat durdu

Dünyanın kültür sanat merkezlerinden New York’ta koronavirüs önlemleri kapsamında Metropolitan başta olmak üzere birçok müze ziyarete kapatıldı. Manhattan bölgesinde yer alan ünlü Broadway şovları ise perde kapattı.

ABD’nin New York şehrinde yer alan Metropolitan Sanat Müzesi (MET) koronavirüs önlemleri nedeniyle 13 Mart’ta şehirdeki üç Met lokasyonunun (Met Beşinci Cadde, Met Breuer ve Met Cloisters) kapılarını ziyaretçilere kapattı. Müzenin 3 Nisan’a kadar kapalı kalacağını söyleyen müze başkanı Daniel H. Weiss yaptığı açıklamada, “Önceliğimiz personelimizi, gönüllülerimizi ve ziyaretçilerimizi korumak ve desteklemektir” dedi. MET lokasyonlarının kapatılmasıyla, 4 Mayıs’ta düzenleneceği açıklanan, moda dünyasının en prestijli etkinliklerinden MET Gala’nın ertelenmesi de gündemde. ABD basını müzede çalışan iki kişide koronavirüs semptomları olduğu için ziyarete kapatıldığını, MET Gala’nın ise büyük ihtimalle erteleneceğini iddia ediyor.
Metropolitan’ın kapatma kararının ardından şehirdeki Brooklyn, Bronx Sanat ve Yahudi müzeleri de süresiz kapatma kararı aldı. Manhattan bölgesindeki Broadway’de sahnelenecek operalar, danslar, tiyatrolar da iptal edildi.

New York’’un performanslar, konserler ve sergiler alanı Shed’de 30 Mart’a kadar kapalı olacağını açıkladı. Koronavirüs nedeniyle 50’ye yakın kişinin hayatını kaybettiği belirtilen ABD’nin New York şehrinde 250’yi aşkın koronavirüs vakası olduğu ifade ediliyor. Avrupa’da kapatılan diğer büyük kurumlar arasında Madrid’deki Prado ve Amsterdam’daki Rijksmuseum da yer alıyor. Bu ayın başlarında, Paris’teki Louvre kısa bir süre kapanmış, daha sonra çevrimiçi olarak bilet rezervasyonu yapılan ziyaretçileri kabul etmeye başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN