Sancaktepe pandemi hastanesi nerede? Sancaktepe pandemi hastanesi yol tarifi

Sancaktepe pandemi hastanesi nerede? Sancaktepe pandemi hastanesi yol tarifi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla sahra hastanesi olarak yapımına başlanan Sancaktepe pandemi hastanesinde tüm odalar tek kişilik olarak hazırlanırken, hastaların ve refakatçilerin konforu göz önünde bulunduruldu. Pandemi sürecinin sona ermesinin ardından da sağlık turizmi için hizmet etmeye devam edecek.

9 Nisan’da yapımına başlanan Sancaktepe pandemi hastanesi 4 bin işçinin 3 vardiya şeklinde çalışmasıyla kısa sürede tamamlandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Mayıs’ta açılışını yapmasıyla hizmete girdi. Sancaktepe pandemi hastanesinin yol tarifi ve adresi de gayet kolay…

Tüm dünyada salgınla mücadelede örnek gösterilecek şekilde çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanlığı, alanında uzman isimlerin bulunduğu bilim insanlarını bir araya getirerek, Koronavirüs Bilim Kurulu’nu kurdu. Kurul, hem hükümet görevlilerini ve ilgili bakanlıkları hem de vatandaşların alınacak önlemler konusunda bilgilendirilmesini sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hastanelerde oluşabilecek yoğunlaşmanın önüne geçilmesi adına, 6 Nisan’da Atatürk Havalimanı’nda ve Sancaktepe’de iki tane pandemi hastanesi kurulacağını duyurdu. 1000 yataklı olarak planlanan hastanelerin yapımına ise 9 Nisan’da başlandı.

4 bin işçinin üç vardiya olarak çalıştığı pandemi hastanesinin yapımı ise kısa sürede tamamlandı. 184 bin metrekare alana kurulu olan Sancaktepe pandemi hastanesi, 70 bin metrekare kapalı alana sahip ve iki bölüm halinde 8 bloktan oluşuyor. Bin 8 yatak kapasitesi bulunan hastanenin her odası tek kişi için hazırlanırken, bu odalar istenildiği takdirde yoğun bakım odasına da dönüşebiliyor.

Tam teşekküllü bir hastane alt yapısına sahip olan Sancaktepe pandemi hastanesi, triyaj odaları, MR odaları, ameliyathaneleri ultrason, anjiyo, laboratuvarlar, yemekhane ve çamaşırhane gibi bir hastanede bulunması gereken her şeye sahip.

Tek katlı olarak planlanan ve son teknoloji ile hazırlanan hastanede hem hasta hem de hasta yakınının konfor ve rahat etmesi için Televizyondan, refakatçı koltuğuna, banyosundan lavabosuna her türlü detay düşünülmüş durumda.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN