Trabzonspor'a destek çıkan AK Parti'li siyasilere Fenerbahçelilerden tepki

Trabzonspor'a destek çıkan AK Parti'li siyasilere Fenerbahçelilerden tepki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinin ardından yaptığı açıklamada, "Bizim takımımızı ve kalecimizi tebrik ediyorum. Trabzonspor inşallah bu yıl şampiyonluk ipini göğüsleyecek" ifadelerini kullandı. AK Parti'li Ortahisar Belediye Başkanı Metin Genç de 'şikeci Fener' ifadelerini kullanarak, Fenerbahçe yönetimini hedef alan açıklamalar yaptı. AK Parti'li siyasilerin açıklamaları sosyal medyadan tepki çekerken, Fenerbahçelilerin paylaşımları ise geçmiş dönemde açtıkları 'Sandıkta görüşürüz Mesut Bey' pankartını anımsattı.

Süper Lig’in 20’nci haftasındaki Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’u 'takımımız' şeklinde ifade eden Bakan Turhan’ın açıklamaları şöyle:

“Fenerbahçe de iyi top oynadı. Bunu da gözardı edemeyiz ama bizim takımımızı, özellikle kalecimizi tebrik ediyorum. Defansımız da çok iyiydi. Tabii Sörloth’un golü harikaydı. Onu da ifade etmeden geçmemek lazım. Trabzonspor inşallah bu yıl şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Bütün temennimiz bu. Her şeyden önce centilmenlik ve Türk sporu kazansın. Taraftar da mükemmeldi. Bizim taraftarımız Türkiye’de bir tane. Hem centilmenlik olarak hem de takımına verdiği destekle Türkiye’de en iyi taraftar bizim taraftarımız.”

Bakan Turhan’ın açıklamaları sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Spora siyaset karıştırıldığını ve Trabzonspor'un AK Parti'li siyasiler tarafından desteklendiğini düşünen futbolseverlerin bazı tepkileri ise şu şekilde:

20-02/02/ekran-resmi-2020-02-02-112407.png

20-02/02/ekran-resmi-2020-02-02-112535.png

20-02/02/ekran-resmi-2020-02-02-112559.png

20-02/02/ekran-resmi-2020-02-02-112628.png

BAKAN ALBAYRAK DA DESTEĞİNİ AÇIKÇA İFADE ETMİŞTİ

Birçok sosyal medya kullanıcısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da Trabzonspor’a destek verdiklerine yönelik açıklamalarını hatırlatarak tepki gösterdi. Bakan Albayrak, "Kabinede 5 bakanımız Trabzonsporlu.Trabzon'da doğmadık ama perdenin arkasında Trabzonspor için ne kadar uğraştığımızı herkes biliyor." ifadelerini kullanmıştı.

20-02/02/ekran-resmi-2020-02-02-114056-1580642770.png

AK PARTİ'Lİ BAŞKANDAN FENERBAHÇELİLERİ KIZDIRAN AÇIKLAMA

Fenerbahçeli taraftarları kızdıracak açıklama AK Parti’li Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten geldi. İşte Genç’in Twitter hesabından yayınladığı tebrik mesajı: “Yenilgiyi hazmedemeyen şikeci Fener’in Başkan Yardımcısı Semih Özsoy beyefendi Trabzon Emniyeti’ni küçük düşürmeye çalışıyor. Sen önce ortamı geren başkanın Ali Koç’a dön bir bak. Şike dönemi sona erdi artık bahaneniz kalmadı. Trabzon Emniyetimizi yürekten kutluyorum. En büyük Trabzonspor”

20-02/02/ekran-resmi-2020-02-02-113357.png

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZORLUOĞLU'NUN İLGİNÇ PAYLAŞIMI

Trabzonspor'un Hüseyin Çimşir'den önceki teknik direktörü Ünal Karaman ile yollarını ayırmasının ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Karaman'ın gönderilmesini Fenerbahçe'ye bağlamıştı. Paylaşımında Sarı-Lacivertli kulüp hakkında sert sözler sarf eden Zorluoğlu, Karaman'ın gönderilmesiyle Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Trabzonspor'un yıpratılmaya çalıştığını iddia etmişti. Zorluoğlu, gelen tepkilerin ardından paylaşımını kısa sürede silmişti.

Başkan Zorluoğlu'nun Ünal Karaman'ın gönderilmesini Fenerbahçe'ye bağladığı paylaşımı şu şekilde:

20-02/02/images-6.jpg

MESUT YILMAZ'A 'SANDIKTA GÖRÜŞÜRÜZ' MESAJI

2002 yılında dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın bir televizyon programında yaptığı, “Allahın izniyle bu sene de Galatasaray’ı şampiyon yapacağız” açıklamasının ardından spora siyaset karıştırılmasını protesto eden Fenerbahçeli taraftarlar, Kadıköy'deki Malatyaspor maçı öncesinde 'Sandıkta görüşürüz Mesut Bey' pankartı açmıştı. Oldukça ses getiren bu protesto Başbakan Yılmaz'ın oy kaybetmesine neden olmuştu.


20-02/02/d8dyozbx4aa5fah.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN