Kurs öğrencileri konuşan ve sorulara cevap veren robot üretti

Kurs öğrencileri konuşan ve sorulara cevap veren robot üretti

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kodlama merkezinde kurs gören öğrenciler, geliştirdikleri 3D yazıcı ile insanla konuşan, sorulara cevap veren ve verilen komutları yerine getiren robot üretti

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan robot uygulamaları ve kodlama merkezinde eğitim alan 20 öğrenci, yaptıkları 3D yazıcı ile ürettikleri parçalarla, insan zekasına yaklaşan bir robot yaptı. Robot telefona kurulan programla, ses komutuna göre hareket edebiliyor. ‘Cumhurbaşkanı kimdir’ sorusuna ‘Recep Tayyip Erdoğan’ şeklinde cevap veren robot, verilen tüm komutları yerine getiriyor.Kurs öğretmeni Mekatronik Mühendisi Mehmet Gire, iki ay içerisinde verdikleri kursa devam eden öğrencilerin önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz bu kurs esnasında çeşitli uygulamalar öğrendi. Özelikle öğrencilerimiz Mblock ve Arduino uygulamalarıyla 3d makine ile çeşitli robotlar üretti. Bu uygulamaları bir bütün haline getirerek, bir robot ürettik. Bu robot insanlarla diyalog haline girebiliyor ve konuşmaları dikkate alarak ona göre hareket ediyor. Robot 4 işlem matematik sorularına cevap verebiliyor, etraftaki renkleri algılayıp, ona göre renkleri söyleyebiliyor. Bizlere daha fazla imkan ve destek verildiği taktirde çok daha iyi projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi7. sınıf öğrencisi Enes Gire, bir buçuk aydır kursa geldiğini ve bu kısa zamanda çok şey öğrendiğini söyleyerek, "Öğretmenimizle beraber birkaç robot yaptık. Robotumuza MBlock uygulaması ile kodlar yazdık ve entegre ettik. Böylece robotumuzun basit komutları yerine getirmesini ve konuşabilmesini sağladık. Gelecekteki hayalim daha büyük daha gelişmiş ve daha karmaşık işleri yapabilen robotlar üreterek bunları bizden sonra bu yolda yürüyecek olan çocuklara armağan etmektir” diye konuştu.Kursiyerlerden Zeynep Koçer ise iki aydır bu kursa devam ettiğini ve bu kursta hem eğlendiklerini hem de çok şey öğrendiklerini ifade ederek, “Bu kursta Mblock ve Arduino gibi uygulamaları öğrendik. 3d yazıcı ile Robot malzemeleri yapmayı öğrendik. Robotumuz çeşitli basit sorulara cevap verebiliyor ve hatta bize bazı basit sorular sorabiliyor. Örneğin robotumuz ‘Nasılsın’, ‘Cumhurbaşkanı kimdir’, ‘Polis ol’ vb. komutlarımızı yerine getirebiliyor” diye konuştu.

ŞANLIURFA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN