Sarma sigara yasağına uymayanlara 6 yıla kadar hapis cezası

Sarma sigara yasağına uymayanlara 6 yıla kadar hapis cezası

Sigara kağıtlarına tütün doldurulup ardından poşetlenerek satılmasına dair yasak 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi. Yasağa uymayanlar, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 18 Haziran tarihinde kabul edilen düzenleme ile 'Ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kâğıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlere' 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası getirildi.

SİGARADAN 1 YILDA 50 MİLYAR TL ÖTV ELDE EDİLDİ

Tütün ürünlerinden elde edilen gelir, Türkiye’de devletin en önemli vergi kalemleri arasında yer alırken, sadece 2019 yılında sigaradan yaklaşık 50 milyar TL ÖTV vergisi elde edildi. Buna karşın devletin, son yıllarda yaygın hale gelen yasa dışı açık tütün ürünlerinden kaynaklanan vergi geliri kaybı 15 milyar liraya yaklaştı. Milyarlarca lira vergi kaybına uğranması üzerine 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nda değişiklik yapılarak 1 Temmuz’dan itibaren ticari amaçla makaron veya yaprak sigarı kağıdının doldurulmuş şekilde satışına yasak getirildi. Bu yasağa uymayanlar 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak. Düzenleme bugünden itibaren uygulanmaya başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN