'Savannah' cinsi Afrika vahşi kedisi Sakarya'da ele geçirildi

'Savannah' cinsi Afrika vahşi kedisi Sakarya'da ele geçirildi

Sakarya'da, ülkeye yasa dışı yollarla girişi yapıldığı belirlenen 'Savannah' cinsi Afrika vahşi kedisi ele geçirildi. Kediyi evinde bulunduran şüpheli, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, ülkeye yasa dışı yollardan yasak vahşi kedi getirildiği bilgisine ulaşan Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, operasyon düzenledi.

Operasyonda Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türleri Sözleşmesi (CİTES) hükümlerine uygun izin belgesi olmadan yasa dışı yollardan ülkeye sokulduğu belirlenen ‘Savannah’ cinsi Afrika vahşi kedisi ele geçirildi.

sakaryada-ulkeye-kacak-sokulan-afrika-vahsi-kedisi-ele-gecirildi-ek-fotograflar-3246-dhaphoto2.jpg

İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

Kediyi evinde bulunduran şüpheli, jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

İNTERNETTEKİ FİYATI 150 BİN LİRA

İnternet üzerindeki fiyatı 70 bin ila 150 bin lira arasında olan ‘Savannah’ cinsi Afrika vahşi kedisi, Doğa Koruma ve Milli Parklar personeli ile Kocaeli Ormanya Tabiat Parkı görevlilerince alınarak, yeni yaşam alanı Kocaeli Darıca Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN