2019 Küçükçekmece seçim sonuçları son durum | 31 Mart İstanbul ilçe sonuçları oy oranları

2019 Küçükçekmece seçim sonuçları son durum | 31 Mart İstanbul ilçe sonuçları oy oranları

Türkiye demokrasi için bir kez daha sandığa gitti. Tüm il ve ilçelerde gözler oy oranlarına çevrilirken İstanbul Küçükçekmece seçim sonuçları da merak ediliyor. Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı adayları Temel Karadeniz mi Kemal Çebi mi önde? Küçükçekmece seçim sonuçları 2019 nasıl şekillendi? Kçükçekmece oy oranları ne? İYİ Parti ve HDP sonuçları nasıl etkiledi? Anlık verilerle Küçükçekmece sonucunu karar.com seçim özel sayfasında aktarıyoruz.

Sandıklar kapandı, oy sayma işlemi devam ediyor... Peki2019  İstanbul seçim sonuçlarına etki edecek Küçükçemece oy oranalrı ne? Küçükçekmece seçim sonucu CHP mi önde AK Parti mi? Cumhur İttifakı adına AK Partili Temel Karadeniz Millet İttifakı adına CHP'li Kemal Çebi'nin yarıştığı ilçede partilerin oy oranlarını karar.com seçim özel sayfasında aktarıyoruz. Küçükçekmece’de oy oranı AK Parti’ye yakın olan CHP'yi yerel seçimlerdeki ittifak kurduğu İYİ Parti destekledi. Aday göstermeyen HDP'nin ise kerhen desteği sözkonusu.

Aşağıdaki linke tıklayarak tüm İstanbul ilçe seçim sonuçlarını olduğu gibi 2019 Küçükçekmece seçim sonucunu da anlık olarak takip edebilirsiniz.

31 MART KÜÇÜKÇEKMECE SEÇİMLERİNDE KİM ÖNDE

24 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin birinci parti çıktığı Küçükçekmece’de CHP, İYİ Parti ve HDP desteği ile zafer ilan edebilecek mi? AK Partili Temel Karadeniz mi CHP'li Kemal Çebi mi önde? Bu sorular için cevap beklenirken önceki seçim sonuçları ve anketler aslında fikir veriyor. 

24 Haziran genel seçimleri Küçükçekmece sonuçlarına bakıldığında AK Parti yüzde 38.5, CHP yüzde 27.8, HDP yüzde 13.4, İYİ Parti yüzde 9.7, MHP yüzde 8.8 ile sıralanıyor. AK Parti ile CHP arasındaki 10 puanlık fark İY Parti ve HDP oylarıyla kapanıyor. Millet İttifakı'nın oyları HDP tabanı da sayılırsa yüzde 50'yi geçiyor. Cumhur İttifakı ise yüzde 48 bandında kalıyor. Bu sonuçlara bakıldığında 31 Mart Küçükçekmece seçiminin kıran kırana geçeceğini söylemek yanlış olmaz.

ANKETLERE GÖRE KÜÇÜKÇEKMECE SEÇİM SONUÇLARI NASIL OLUR?

Küçükçekmece seçim sonuçlarına yönelik anketlerde de benzer bir tablo var. ORC'nin son anketinde kararsızlar dağıtılmadan Küçükçekmece oy dağılımı şöyle:

Cumhur İttifakı adayı: %41,5
Millet ittifakı adayı: %43,9
Kararsız: %13,0
Diğer: %1,6
Küçükçekmece – İstanbul büyükşehir anketi:

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım: %46,3
Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu: %47,6
Kararsız: %4,6
Diğer: %1,5

ADA Araştırma'nın anketine göre ise Temel Karadeniz yüzde 431, Kemal Çebi yüzde 51.7 oy alıyor. 

19-03/30/kucuk-cekmece.jpg

Küçükçekmece seçmen sayısıyla dikkat çeken ilçelerden. 5 yüz binden fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu ilçeden çıkacak sonuç İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını da etkileycek. ORC anketinde binali yıldırıma yüzde 46.3, Ekrem İmamoğlu'na yüzde 47.6 oy çıkıyor. 

19-03/25/stanbul-anket.png
Farklı anketlere göre İstanbul yarışınad son durum. 

ORC'nin son anketinde Yıldırım İmamoğlu'na karşı yüzde 2.4'lük farkla önde görünüyor. Mart ayı başında yapılan anket ile kıyaslandığında Yıldırım ile İmamoğlu arasındaki fark kapanıyor. ORC'nin bir önceki İstanbul anketinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın oy oranı 50,9, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun ise yüzde 46,6 olarak açıklanmıştı.

19-03/29/cnk-7330-37266-5064948.jpg
Temel Karadeniz AK Parti'nin Küçükçekmece adayı oldu.

AK PARTİ’NİN ADAYI TEMEL KARADENİZ KİMDİR?

AK Parti adayı mevcut başkan Temel Karadeniz aslen Sivasl. Temel Karadeniz 13 Temmuz 1967 yılında İstanbul'da doğdu.

Şehremini Anadolu Lisesi'nden mezun olan Temel Karadeniz, üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde okudu. Uzun yıllar İstanbul’da diş hekimliği yaptı.

2004- 2009 yılları arasında Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği,  Küçükçekmece Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

19-03/29/semt-pazari_01-1024x721.jpg
CHP aday olarak Kemal Çebi’yi gösterdi.

CHP ADAYI KEMAL ÇEBİ KİMDİR?

CHP adayı Kemal Çebi 1956 yılında Trabzon'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisat Bilimleri Fakültesini 1982 yılında bitirdi. Evli ve iki çocuk babası olan Kemal ÇEBİ 47 yıldır Küçükçekmece'de yaşamaktadır.

SHP ve CHP de 9 yıl ilçe yöneticiliği, dört dönem Küçükçekmece CHP ilçe Başkanlığı yaptı. 15 Temmuz 2013 tarihinde İlçe Başkanlığından ayrılarak Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Eğilim Yoklamasında sandıktan birinci çıktı aday yapılmadı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN