31 Mart 2019 seçimleri Karaman oy oranları (Karaman seçim sonuçları 2019)

31 Mart 2019 seçimleri Karaman oy oranları (Karaman seçim sonuçları 2019)

Karaman seçim sonuçları 2019 verileri dakika dakika Karar.com seçim özel sayfasından aktarıyoruz. Karaman'da partiler ittifaka gitmedi. 31 Mart yerel seçimleri için kendi adaylarıyla yarıştı. Karaman oy oranları sandıktan gelen ilk sonuçlarla takip edebilirsiniz. AK Parti Mahmut Sami Şahin, CHP Emin Ege, MHP Savaş Kalaycı, İYİ Parti Zühtü Bahadır Bayraç, Saadet Partisi Şaban Şahin yarıştı. İşte Karaman seçim sonuçları...

Türkiye son yılların en kritik seçimlerinden birine gitti. Karaman'da 31 Mart seçimleri için partiler kendi adayları ile yarıştı. AK Pari ve MHP'nin Cumhur İttifakı da CHP-İYİ Parti'nin Millet İttifakı da Aksaray'da kurulmadı. AK Parti Mahmut Sami Şahin, CHP Emin Ege, MHP Savaş Kalaycı, İYİ Parti Zühtü Bahadır Bayraç, Saadet Partisi Şaban Şahin yarıştı. Karaman seçim 2019 sonuçları sandıklar açılır açılmaz KARAR.COM seçim özel sayfasında tablolara yansıyor. Karaman partilerin oy oranları, kazanan adaylar, analizler ve son dakika seçim haberleriyle birlikte takib edilebiliyor. 

KARAMAN SEÇİM SONUCU 2019

Aşağıdaki linte tıklayarak Karaman seçim sonucuna ulaşabilirsiniz. Peki ilde nasıl bir sonuç çıkar? Aday ya da partilerin oy oranı ne olur. Bu konuda tahmin yapmak için önceki seçim sonuçlarına bakmak ve anketleri analiz etmek gerekiyor. 

19-03/22/karaman-1553257602.jpg

Karaman'da 24 Haziran seçimlerinde AK Parti yüzde 56.1, MHP yüzde 20.5, İYİ Parti yüzde 10.5, CHP yüzde 9.9 oy aldı. 2014 Karaman seçim sonuçlarına göre ise AK Parti adayı Ertuğrul Çalışkan yüzde 52.34 ile seçildi. MHP adayı Ali Pınarbaşı yüzde 26.56, CHP adayı Merih Ünver yüzde 14.47 oy aldı. Bu sonuçlar ilde belediye başkanlığını yine AK Parti adayının kazanacağına işaret ediyor. 

AK PARTİ KARAMAN ADAYI MAHMUT SAMİ ŞAHİN KİMDİR?

AK parti Cumhur İttifakı'nı kurmayarak, 24 Haziran'da zafere ulaştığı Aksaray'da kendi adayını gösterdi. Aksaray'da 31 Mart'ta Mahmut Sami Şahin seçime giriyor. Peki Mahmut Sami Şahin kimdir, nerelidir?

1971 yılında Karaman'da doğdu. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’ndan 1982 yılında ve Karaman İmam Hatip Lisesi'nden 1989 yılında mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü 1993 yılında bitirdi ve aynı Üniversitede yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi oldu. 1992-1993 döneminde S.Ü. Eğitim Fakültesi'nden Pedagojik Formasyon eğitimi aldı. Karaman'da bir süre devlet memurluğu görevinden sonra: özel sektörde makine imalat ve hidrolik otomasyon sektörlerinde yönetici olarak çalıştı. 1998 yılında kendi firması olan Simya Hidrolik Otomasyon Ltd. Şirketini kurdu. 2000 yılında Karaman ve Konya'da otogaz dönüşüm ve projelendirmeleri yaptı.

19-03/22/mahmut-sami-sahin.jpegAK Parti Aksaray'da Cumhur İttifakı kurmadı 

2015 yılında kurulan Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark Yönetici A Ş kurucu şirket ortağı ve yönetim kurulu üyesi oldu. TÜBİTAK MAM Robotik Kümelenme Grup üyesi ve KOP bölgesi İNNOPARK KOBİ Mentör Projesi komite üyesidir. TÜBİTAK ve Konya İnnopark A Ş. de proje değerlendirme panelisti olarak görev yapmaktadır. 2010 yılında Ak Parti Meram İlçe teşkilatında yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladı ve Ar-Ge'den sorumlu Başkan Yardımcılığı ve İlçe Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Meram Belediyesi Meclis üyesi seçildi ve aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi oldu.

Meram Belediye Başkan Vekilliği, İmar Komisyonu Üyeliği, Yerel Kalkınma Komisyonu Başkanlığı ve Büyükşehir Encümen Üyeliği yaptı. Beş yıldır Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği ve AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Başkan Vekilliği görevlerini yürütmektedir. Değişik sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı ve sosyal faaliyetler içinde bulundu. MMO, KIZILAY, MÜSİAD, KSO, KTO ve Selçuk Üniversitesi Mak. Müh. Bölümü Sanayi Danışma Kurulu üyelikleri bulunmaktadır. Karaman ve Konya'da yatırımları devam etmekte olan Mahmut Sami Şahin halen kendi şirketinde Genel Müdür olarak görev yapmakta olup evli ve 4 çocuğu var.

19-03/22/savas-kalayci.jpg
MHP'nin Karaman adayı Savaş Kalaycı

MHP'NİN KARAMAN ADAYI SAVAŞ KALAYCI KİMDİR?

MHP Karaman'da kendi adayı olan Savaş Kalaycı ile Karaman belediye başkanlığı için yarışacak. Peki Savaş Kalaycı kimdir?

Aslen Karamanlı olan Karaman Belediyesi Polikliniğinde çalışan Endüstri mühendisi, sosyolog, çalışma ekonomisti, iktisatçı, kamu yöneticisi, şehir markası ve imajı konusunda uzman olan Savaş Kalaycı, Karaman’da yaşayan ve bu şehrin sorunlarını bilen biri olarak aday olmaya karar verdiğini belirterek seçim çalışmalarına başladığını söyledi. 

KARAMAN KESİN ADAY LİSTELERİ AÇIKLANDI

Karaman’da 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi. Kesinleşen listelere göre Karaman’da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Karaman merkez: Mahmut Sami Şahin

Ayrancı: Yavuz Candan

Ermenek : Uğur Sözkesen

Kazımkarabekir: Ali İhsan Alanlı

Sarıveliler: Hayri Samur

Başyayla: Ahmet İpek

Cumhuriyet Halk Partisi 

Karaman merkez: Emin Ege

Ayrancı : Ramazan Delice (Millet İttifakı)

Kazımkarabekir: Sami Evren

Başyayla: Ahmet Alper

Sarıveliler: Muhittin Türkan

 Milliyetçi Hareket Partisi

Karaman merkez : Savaş Kalaycı

Ayrancı: Yüksel Büyükkarcı

Kazımkarabekir : Recep Boyacıoğlu

Ermenek: Emel Öztürk

Başyayla: Yunus Yıldız

Sarıveliler: Hakan Çoşkuner

 İYİ Parti 

Karaman merkez: Zühtü Bahadır Bayraç

Ermenek: Atilla Zorlu (Millet İttifakı)

Başyayla: Ahmet Koca

Saadet Partisi

Karaman merkez: Şaban Şahin

Ayrancı: Ümit Karharman

Kazımkarabekir: Mehmet Ali Bayrak

Başyayla: Enes Duran

Sarıveliler: Hayrettin Çakır

Ermenek: Hüseyin Kocaer

Türkiye Komünist Partisi

Karaman merkez: Mehmet Atal

 Bağımsız adaylar

Sarıveliler: Halil Kulak

 

Karaman seçim sonuçları 2019 verileri dakika dakika Karar.com seçim özel sayfasından aktarıyoruz. Karaman'da partiler ittifaka gitmedi. 31 Mart yerel seçimleri için kendi adaylarıyla yarıştı. Karaman oy oranları sandıktan gelen ilk sonuçlarla takip edebilirsiniz. AK Parti Mahmut Sami Şahin, CHP Emin Ege, MHP Savaş Kalaycı, İYİ Parti Zühtü Bahadır Bayraç, Saadet Partisi Şaban Şahin yarıştı. İşte Karaman seçim sonuçları...


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN