Adıyaman seçim sonuçları 2019: Adıyaman belediye başkanlığı seçim sonucu

Adıyaman seçim sonuçları 2019: Adıyaman belediye başkanlığı seçim sonucu

31 Mart Adıyaman seçim sonuçları, partilerin kendi adaylarının performansıyla şekillenecek. Birçok ilde ittifaka giden partiler, Adıyaman yerel seçimlerinde kendi adaylarını çıkardı. 2019 Adıyaman seçim sonuçları, Adıyaman'da partilerin aldığı oy oranları anlık olarak karar.com seçim 2019 özel sayfasında. Adıyaman'da AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi mi önde? HDP'nin de aday çıkarmadığı ilde İYİ Parti eski AK Partili Abdulkadir Kırmızı'yı aday gösterdi. AK Parti Adıyaman adayı Süleyman Kılınç, MHP Rıfat Erdem, İYİ Parti Abdulkadir Kırmızı ve Saadet Partisi Ahmet Faruk Ünsal olarak öne çıkıyor. HDP tabanını hangi adaya oy vereceği kritik önemde.

Adıyaman seçim sonuçları ve Adıyaman'da önde olan partilerin oy oranlarını anlık olarak haberimizde. En kritik seçimlerden biri olan 31 Mart yerel seçimlerinde Adıyaman'da ittifaklar değil adaylar yarışacak. Adıyaman Belediye Başkan adaylığı için AK Parti Süleyman Kılınç, MHP Rıfat Erdem, İYİ Parti Abdulkadir Kırmızı ve Saadet Partisi Ahmet Faruk Ünsal'ı aday gösterdi. Adıyaman'da hangi parti/aday önde? AK Parti, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi'nin oy oranları ne? 

ADIYAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

2019 Adıyaman seçim sonuçları özellikle doğudaki siyasal yapının şekillenmesinde önemli rol oynayacak. Peki Adıyaman seçim sonucu nasıl şekillenir? Tüm partilerin dikkate alınır tabanı bulunan Adıyaman'da hiç şüphesiz adayların profili de belirli olacak. HDP'nin aday göstermemesi dengeleri etkileyecek bir etken. 

19-03/21/adiyaman.jpg

Adıyaman yerel seçim sonuçları, ittifak kurulmayan illerden birisi olması sebebiyle özellikle merak ediliyor.  24 Haziran seçim sonuçları, 31 Mart Adıyaman seçim sonuçları tahmini için yol gösterici olabilir. 24 Haziran'da AK Parti Adıyaman'da yüzde 55.1'lik oy aldı. MHP ise yüzde 9 oy oranını yakaladı.  Cumhurbaşkanlığı sonuçlarında Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 67.4 oranında oy toplamış, en yüksek oy oranlarından birisine ulaşmıştı.

Buna karşılık Adıyaman'da HDP'nin yüzde 15 civarında oyu bulunuyor. HDP'lerin CHP adayına oy vermesi durmunda yüzde 30'a yakın bir blok oluşuyor. AK Parti aleyhine sürpriz beklenmese de CHP adayının yüksek bir oy alması muhtemel. 

19-03/15/ekran-resmi-2019-03-15-140059.png19-03/15/ekran-resmi-2019-03-15-140205.png
24 Haziran oy oranları Adıyaman yerel seçim sonuçları için önemli bir veri. 

AK PARTİ'NİN ADIYAMAN ADAYI SÜLEYMAN KILINÇ KİMDİR?

AK Parti Belediye Başkanı adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ardından ortaya çıktı. Hafta boyu kulislerde dolaşan isimler netleşti. AK Parti’nin Adıyaman adayı ise Süleyman Kılınç oldu. Peki, Süleyman Kılınç kimdir?

Adıyaman'da Beyin ve sinir cerrahı olarak görev yapan Dr. Süleyman Kılınç 14 sene Adıyaman Tabipler Odası başkanlığı görevini yürütmüştür.

19-03/15/suleyman-kilinc.jpg

Süleyman Kılınç 24 Haziran seçimlerinde de Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için başvurmuş ancak aday gösterilmemiştir. Süleyman Kılınç 11 yıldır Adıyaman Devlet Hastanesi'nde Beyin Cerrahisi uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Süleyman Kılınç adaylığını ''Sevgili hemşerilerim öncelikle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, Şükranlarımı ifade ediyorum. Bu AK yolda yürümeye ve büyük TÜRKİYE'ye hizmetkar olmaya başladığımız ilk günden beri siz kıymetli dostlarımızın destek ve duaları enerjimizi ve azmimizi misliyle artırdı. Rabbim inşaAllah Verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmeyi nasip eder. Güven, samimiyet ve destekleriniz için Yüce MEVLAM ebeden sizlerden razı olsun. Ayrıca telefon,mail,sms ve sosyal medya üzerinden çok yoğun bir şekilde göndermiş olduğunuz yorum, mesaj ve tüm iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyoruz. Dualarınızı eksik etmeyin.'' sözleriyle duyurdu.

19-03/15/iyi-parti.jpg

İYİ PARTİ'NİN ADIYAMAN ADAYI ABDÜLKADİR KIRMIZI KİMDİR?

Abdulkadir Kırmızı 10 Nisan 1958 yılında Adıyaman’da doğdu. İlköğrenimini Merkez Bir Aralık İlkokulunda, Ortaöğretimini Adıyaman İmam Hatip Lisesinde, Lisans eğitimini Uşak Üniversitesi Eğitim Enstitüsünde tamamladı. Çeşitli illerde ve Adıyaman’a bağlı okullarda 12 yıl Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğiyle Okul Müdürlüğü görevlerinde bulundu. MTTB Aktif Üyeliği, Akıncılar Derneği Adıyaman Şube Başkanlığı, Milli Gençlik Vakfı(MGV) Bölge Başkanlığı görevlerini üstlendi.

1994 ve 1999 yerel seçimlerinde muhalefet partisinden Adıyaman Belediye Başkanı seçildi. 1994-2004 yılları arasında toplam 10 yıl muhalefet partisinden Adıyaman Belediye Başkanlığı görevini yürüttü ve sayısız projelere imza attı.2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisinden Adıyaman Belediye Başkanlığı için aday oldu. %25 Oy almasına rağmen seçilemedi. Adıyaman’da geniş bir kişisel oy kitlesine sahiptir. Ömrünü Adıyaman’da geçirmesi, Adıyaman sorunlarını iyi bilmesi, çalışkanlığı ve sözünün eri olmasıyla anılmaktadır. Muhalefet belediyesi olmasına rağmen 1994-2004 yılları arasında Adıyaman çağ atlamıştır. O yıllarda çevre iller Adıyaman’ı örnek alır, bir proje gerçekleştireceği zaman Adıyaman’a heyet göndererek inceletirler ve sonra kendi şehirlerine uygularlardı

ADIYAMAN VE İLÇELERİNDE YARIŞACAK ADAYLAR

Kesinleşen listelere göre Adıyaman'da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Adıyaman merkez: Süleyman Kılınç

Besni: Eyüp Mehmet Emre

Samsat: Halil Fırat

Kahta: Engin Akel

Gölbaşı: Yusuf Özdemir

Çelikhan: Mustafa Bulut

Gerger: Erkan Aksoy

Tut: Ercan Öncebe

Sincik: Mehmet Korkut

Cumhuriyet Halk Partisi

Besni: Vakkas Açar

Tut: Mehmet Kılıç

Gölbaşı: İskender Yıldırım

Milliyetçi Hareket Partisi

Adıyaman merkez: Rıfat Erdem

Besni: Kenan Polat

Kahta: Sıraç Aslan

Çelikhan: Abdurrahman Yaylagül

Gölbaşı: Kamber Öztürk

Sincik: Ahmet Genciz

Tut: Hasan Şahan

Samsat: Sadık Öztürk

İYİ Parti

Adıyaman merkez: Abdulkadir Kırmızı

Kahta: Erdoğan Özer

Saadet Partisi

Adıyaman merkez: Ahmet Faruk Ünsal

Besni: Reşit Alkan

Kahta: İbrahim Yusuf Turanlı

Çelikhan: Mehmet Bora

Gerger: Zeynel Aslan

Gölbaşı: Yusuf Yalanız

Samsat: Hayrettin Kuştepe

Sincik: Hasari Altınel

Tut: Mustafa Akar

Bağımsız Türkiye Partisi

Adıyaman merkez: Mustafa Doğan

Besni: Ahmet Kar

Kahta: Müzeyyen Baskın

Tut: Yusuf Kar

Sincik: Serpil Hanbay

Çelikhan: Burak Arslan

Gerger: Muhammed Yasin Kılıç

Gölbaşı: Abdurrahman Başsürücü

Demokratik Sol Parti

Adıyaman merkez: Ergün Koç

Vatan Partisi

Adıyaman merkez: Arif Doğan

Türkiye Komünist Partisi

Adıyaman merkez: Abdurrahim Kahraman

Bağımsız adaylar

Adıyaman merkez: Ahmet Alagöz, Gafari Koparal, Abdulkadir Tünçmen

Besni: İsmail Kıran

Samsat: Süeda Kazancı

Sincik: Ahmet Buz

Gölbaşı: Erol Ok

31 Mart Adıyaman seçim sonuçları, partilerin kendi adaylarının performansıyla şekillenecek. Birçok ilde ittifaka giden partiler, Adıyaman yerel seçimlerinde kendi adaylarını çıkardı. 2019 Adıyaman seçim sonuçları, Adıyaman'da partilerin aldığı oy oranları anlık olarak karar.com seçim 2019 özel sayfasında. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN