Afyon seçim sonuçları 2019: 31 Mart seçimleri Mehmet Zeybek, Mahmut Koçak oy oranı

Afyon seçim sonuçları 2019: 31 Mart seçimleri Mehmet Zeybek, Mahmut Koçak oy oranı

Afyon seçim sonuçları, Afyon'da partilerin oy oranları 31 Mart gecesi seçim özel sayfamızda... CHP'nin İyi Parti adayını destekleyeceği Afyonkarahisar yerel seçimlerinde Millet İttifakı AK Parti adayına karşı yarışacak. Diğer illerin aksine bu kentte, MHP ve AK Parti ittifaka gitmedi. AK Parti Mehmet Zeybek ile MHP ise Fatih Çetinkaya seçime girdi. 2019 Afyon seçim sonuçları, illerin aldığı oy oranları; AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti seçim sonuçları haberimizde.

31 Mart Afyon seçim sonuçları merak ediliyor. AK Parti ve MHP'nin kendi adaylarını çıkardığı CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayla yarışacağı Afyonkarahisar seçim sonuçları anlık olarak haberimizde. 31 Mart'ta Afyon'da AK Parti Mehmet Zeybek, MHP Fatih Çetinkaya, İYİ Parti Mahmut Koçak (Millet İttifakı) ve Saadet Partisi Hasan Hüseyin Uğurlu ile seçime girdi. KARAR.COM 31 Mart akşamı tüm illeri olduğu gibi Afyonkarahisar seçim sonucunu da canlı olarak sayfalarına yansıtacak. Sürekli güncellenen verilerle sayfalarımızdan Afyon'da hangi parti/aday önde, CHP, MHP, Saadet Partisi'nin oy oranları ne? Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı Afyon oy oranlarını saniye saniye takip edebilirsiniz.

AFYON'DA AK PARTİ Mİ İYİ PARTİ Mİ ÖNDE?

Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) Afyon yerel seçimlerinde ortak aday çıkardı. Mahmut Koçak'ın Millet İttifakı adına yarışacağı seçimlerde AK Parti Mehmet zeybek, MHP ise Fatih Çetinkaya ile seçime gidiyor. Afyon seçim sonuçları, AK Parti MHP CHP İYİ Parti Afyon seçim sonuçları, partilerin aldığı oy oranları anlık olarak haberimizde.

Afyonkarahisar anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle aşağıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz.

19-03/21/afyon.jpg

31 Mart Afyon seçim sonuçlarına yönelik analiz yapmak için 24 Haziran sonuçlarına bakmak aydınlatıcı olacaktır. Genel seçimlerde AK Parti yüzde 55.4 oy almıştı. CHP ve İYİ Partinin ise toplam yüzde 28'e yaklaşan bir oy oranı var. 

19-03/15/screenshot_2.png19-03/15/screenshot_1.png

24 Haziran yerel seçimlerinde Afyon'da Ak Parti oyların yüzde 55'ini alırken, CHP yüzde 14.5'ini, MHP yüzde 14'ünü, İYİ Parti ise yüzde 13.4'ünü almıştı. Millet İttifakı'nın potansiyel oy oranı yüzde 30'a yakın görünüyor.

İYİ PARTİLİ MAHMUT KOÇAK KİMDİR?

Afyonkarahisar'da 3 Kasım 2002'de yapılan genel seçimlerde Ak Parti'den Afyonkarahisar Milletvekili seçilen ve daha sonra partiden istifa eden 22. Dönem Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

19-03/15/mahmut-kocak.jpg
Koçak, 2002'de yapılan genel seçimlerde AK Parti adayı olmuştu. 

Mahmut Koçak, 1964 yılında Afyonkarahisar'da dünyaya geldi. Mahmut Koçak, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bitirdi. Koçak, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde sağlık kurumları yönetimi konusunda yüksek lisans yaptı, daha sonra doktorasını tamamladı. Sağlık Bakanlığı'nda müşavir, özel bir hastanede genel koordinatör olarak görev yaptı. Yörük- Türkmen Dernekleri Genel Merkezi kurucu genel sekreteri, Türkiye- Moldova Dostluk Derneği kurucu üyesi, Yolsuzlukla Mücadele Derneği genel başkanı, Türkiye Halter Federasyonu yönetim kurulu üyesi olarak sivil toplum kuruşlarında görev aldı. Mahmut Koçak, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden 22. dönem Afyonkarahisar Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. Bir süre bağımsız kaldıktan sonra ANAP'a geçti. Siyasi kariyerine İYİ Parti'de devam eden Mahmut Koçak, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı oldu. Koçak evli ve 2 çocuk babası.

19-03/15/mehmet-zeybek.jpg
Mehmet Zeybek, Fazilet Partisi'nin kurucu isimleri arasında da yer alıyor

AK PARTİ ADAYI MEHMET ZEYBEK KİMDİR?

Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından sorgulanan isim oldu. Fazilet Partisi'nin kurucu isimleri arasında yer alan Mehmet Zeybek, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi. Peki, Mehmet Zeybek kimdir? 

Mehmet Zeybek, 1954 yılında Afyonkarahisar'da dünyaya geldi. İlköğrenimini Merkez Çayırbağ Kasabasında bitirdi. 1967 yılında girdiği Afyon İmam Hatip Lisesinden 1973-1974 öğretim yılında mezun oldu. 

Üniversiteye girişte Meslek Liselerinin problemlerinden dolayı 1975 yılında fark derslerini verip Afyon Lisesini tamamladı. 1976 yılında girdiği Üniversite sınavında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini kazandı. 1981 yılında üniversiteden mezun oldu.

Gölcük Deniz Kuvvetlerinde yedek subay olarak askerliğini yaptı. Lise çağlarından beri uğraştığı inşaat işleriyle iştigal etti. Halen kendime ait inşaat şirketinde Yap-Sat işleriyle uğraşıyor. Gerek lise gerekse üniversite hayatında MTTB üyesi olarak çalıştı. Mehmet Zeybek, siyasi hayatına Refah Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi olarak başladı. Sırasıyla; Fazilet Partisinde Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999 Yerel Seçimlerinde İl Başkanlığı görevinde yer aldı. AK Parti İl Kurucu Üyeliği, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2002 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı oldu. Son kongreden bu tarafa da İl Teşkilat Başkanı olarak görev yapmaktaydı. 09.05.2009 tarihinde yapılan İl Kongresinde İl Başkanı oldu.

AFYON YEREL SEÇİM ADAYLARI

Kesinleşen listelere göre Afyonkarahisar'da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Afyonkarahisar merkez: Mehmet Zeybek

Başmakçı: Tuncer Kerpiç

Bayat: Halil İbrahim Bodur

Bolvadin: Halil İbrahim Sevim

Çay: Hüseyin Atlı

Çobanlar: Ali Altuntaş

Dazkırı: Şerif Kocatepe (Cumhur ittifakı)

Dinar: Nihat Sarı (Cumhur ittifakı)

Emirdağ: Serkan Koyuncu

Evciler: Ali Dede Savaş (Cumhur ittifakı)

Hocalar: Ali Arslan

İhsaniye: Mevlüt Küçük

İscehisar: Mustafa Çibik

Kızılören: Ozan Osman Kaya

Sandıklı: Mustafa Çöl

Sinanpaşa: Erdal Karaman (Cumhur ittifakı)

Sultandağı: Mehmet Aldırmaz

Şuhut: Recep Bozkurt

Cumhuriyet Halk Partisi

Başmakçı: Halil Özcan

Bayat: Hüseyin Özaktan

Çay: Ali Selvi

Çobanlar: Beytullah Tota

Dazkırı: İsmail Taylan

Emirdağ: Barış Can

Evciler: Saim Özer (Millet İttifakı)

Hocalar: Veli Aydoğmuş

İhsaniye: Tunay Türkmen (Millet İttifakı)

Sinanpaşa: Harun Güner

Sultandağı: Osman Acar

Şuhut: Ekrem Özsoy

Milliyetçi Hareket Partisi

Afyonkarahisar merkez: Fatih Çetinkaya

Sandıklı: Mustafa Gürel

Çobanlar: Ali Sarıtaş

Başmakçı: Ayhan Gönüllü

Bayat: Seyfettin Atacan

Bolvadin: Selahattin Kelekçi

Çay: Hüseyin Çağrı

Emirdağ: Uğur Serdar Kargın

Hocalar: Doğan Demir

İhsaniye: Şaban Çabuk

İscehisar: Bahtiyar Aşkın

Kızılören: Ali Erol

Sultandağı: Tacettin Damlarkaya

Şuhut: İbrahim Yıldız

İYİ Parti

Afyonkarahisar merkez: Mahmut Koçak (Millet İttifakı)

Bolvadin: Süleyman Toker

Çay: Serdar Dündar

Çobanlar: Sefa Değirmen

Dinar: Saffet Acar (Millet İttifakı)

Kızılören: Ali Kocapınar

Sandıklı: Asım Orhan

Sultandağı: İsmail Çelik

Hocalar: Veli Aydoğmuş

Saadet Partisi

Afyonkarahisar merkez: Hasan Hüseyin Uğurlu

Başmakçı: Ayhan Kemik

Bayat: Erhan Akpınar

Bolvadin: Osman Yavuz

Çay: Mustafa Doğaner

Çobanlar: İbrahim Bayar

Dazkırı: Veysel Korkmaz

Dinar: Yaşar Karakaya

Emirdağ: Ahmet Alkan

Evciler: Rabia Fatma Gümüşkanat

Hocalar: Saadetdin Eşbah

İhsaniye: Selami Sivri

İscehisar: Ali Başpınar

Kızılören: Mehmet Veysi Kılıç

Sandıklı: Hasan Balyalı

Sinanpaşa: Ramazan Kartal

Sultandağı: Ayhan Çelik

Şuhut: Oğuzhan Turgut

Demokrat Parti

Bayat: Süleyman Mandal

Çay: İsmail Kökcür

İscehisar: Ahmet Şahin

Sinanpaşa: Murat Karakoyun

Büyük Birlik Partisi

İscehisar: Necati Günser

Sandıklı: Sami Akbulut

Bağımsız Türkiye Partisi

Afyonkarahisar merkez: Ahmet Demirer

Sandıklı: İbrahim Koç

Kızılören: Ali Haydar Tuğ

Hocalar: Haydar Nuroğlu

Şuhut: Ali Haydar Göksel

Emirdağ: Tuba İlik

Sultandağı: Sultan Koç

Çay: Mine Utsal

Sinanpaşa: Enes Öğüt

İhsaniye: Levent Özçam

Türkiye Komünist Partisi

Afyonkarahisar merkez: Ahmet Alp Köse

Sandıklı: Mustafa Bekteş

Vatan Partisi

Afyonkarahisar merkez: Halil Şahin

Demokratik Sol Parti

Afyonkarahisar merkez: Şerafettin Erdinç Özdil

Bağımsız adaylar

Sandıklı: Menderes Koçak

Bolvadin: Fatih Kayacan

CHP'nin İyi Parti adayını destekleyeceği Afyonkarahisar yerel seçimlerinde Millet İttifakı AK Parti adayına karşı yarışacak. Diğer illerin aksine bu kentte, MHP ve AK Parti ittifaka gitmedi. AK Parti Mehmet Zeybek ile MHP ise Fatih Çetinkaya seçime girdi. 2019 Afyon seçim sonuçları, illerin aldığı oy oranları; AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti seçim sonuçları haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN