Ağrı seçim sonuçları: 31 Mart Ağrı belediye başkanlığı seçimlerinde hangi parti önde

Ağrı seçim sonuçları: 31 Mart Ağrı  belediye başkanlığı seçimlerinde hangi parti önde

31 Mart Ağrı yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı adayını (Savcı Sayan) çıkardı. CHP'nin belediye başkan adayı olarak Ahmet Meriç'i çıkardığı Ağrı'da İYİ Parti Taner Söylemez ile yarışacak. Ağrı yerel seçim sonuçları Cumhur İttifakı oy oranı, CHP ve İYİ Parti, HDP oy oranı anlık olarak haberimizde. Birçok ilde ortak aday çıkartan Millet İttifakı işbirliğine gitmedi. HDP de Abdurrahman Doğar ile yarışıyor. Tüm illerde olduğu gibi Ağrı seçim sonuçları, Ağrı partilerin oy oranları da Karara.com seçim özel sayfamızda anlık olarak takip edilebiliyor.

Ağrı'da Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) ortak aday Savcı Sayan'ı çıkardı. CHP ise Ahmet Meriç'le yarışacak. İYİ Parti adayı Taner Söylemez de yarışın favorilerinden. Hem Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran seçimlerinden sonraki performanısını bir kez daha ortaya koyması, hem de Millet İttifakı'nın tabandaki karşılığı açısından 2019 Ağrı seçim sonuçları da kritik önem taşıyor. Ağrı seçim sonuçları, Ağrı'da partilerin aldığı oy oranları anlık olarak Karar.com'da.

AĞRI SEÇİM SONUÇLARI: 31 MART AĞRI'DA PARTİLERİN OY ORANI

Ağrı seçim sonuçları için Cumhur İttifakı adayı Savcı Sayan bir adım önde görünse de CHP ve İYİ Parti adayları da iddialı bir seçim çalışması yürütüyor. HDP'nin de bölgedeki oy potansiyelinin yüksek olduğu biliniyor. Anlık Ağrı seçim sonuçları için aşağıdaki linki tıklayabilir, son dakika haberlerini takip edebilirsiniz.  

19-03/21/agri.jpg

AĞRI SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Ağrı seçim sonuçları bölge için kritik önem taşıyor. 31 Mart seçim sonuçlarının doğru analizi için geçen yıl gerçekleştirilen 24 Haziran seçim sonuçlarına bakmak gerekiyor. Hem milletvekili sçeimleri hem de cumhurbaşkanlığı seçimleri Ağrı 31 Mart seçim sonuçları tahmini için önemli bir veri oluşturuyor. HDP'nin kalesi olarak görülen Ağrı'da genel seçimlerde bu parti yüzde 62.2 oy oranı ile 3 milletvekili çıkardı. AK Parti'nin oy oranı ise yüzde 28 düzeyinde. CHP'nin de Cumhur İttifakı'na da pek şans verilmeyen Ağrı'da MHP'nin yüzde 2.5 oy oranı var. 

19-03/21/agri-1553178861.jpg

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI SAVCI SAYAN KİMDİR?

CHP'den ayrıldıktan sonra AKP'de milletvekili adayı olan ve sert çıkışlarıyla bilinen Savcı Sayan meclise girememişti. Pedagojik formasyon alarak çeşitli okullarda öğretmenlik de yapan Savcı Sayan, 1996-2000 yılları arası CHP'nin İl Gençlik Kolu ve Genel Merkez Gençlik Kollarında merkez yönetim kurulu üyeliği de yaptı. Bir süre CHP Ağrı İl Başkanlığı'nı yürüten ve Deniz Baykal'ın sağ kolu olarak da bilinen Savcı Sayan AKP Ağrı Belediye Başkan adayı oldu.

19-03/15/savci-sayan.jpg

Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde dünyaya gelmiştir. 24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olan Sayan, ilk okulu doğup büyüdüğü ilçede, orta okulu Muş Malazgirt’te, Liseyi ise yine doğuğp büyüdüğü Ağrı Tutak’ta okumuştur.

Üniversite tahsilini İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi’nde tamamlayan Sayan, Pedagojik Formasyon alarak eğitimini tamamlamış ve bazı okullarda öğretmenlik yapmıştır. 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirmiştir.

12 Eylül darbe sürecinde kapatılan CHP Gençlik Kolları’nın 1996 yılında yeniden aktifleştirilmesinde pay sahibi olan Sayan, Ağrı’da CHP il ve ilçe başkanlıklarında bulunmuştur.

Yazarlık deneyimi de bulunan Savcı Sayan’ın, bazı makaleleri dergi ve gazetelerde değerlendirilmiştir.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları mevcuttur. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyedir.

HDP AĞRI ADAYI ABDURRAHMAN DOĞAR KİMDİR?

31 Mart 2019 Yerel seçimlere doğru giderken merakla beklenen Ağrı belediye başkan adayları açıklandı. Ak Parti’nin Belediye başkan adaylığı için Savcı Sayan  hamlesine karşı HDP Abdurrahman Doğar’ı Ağrı Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

Abdurrahman Doğar, 1963 Ahlat doğumludur. İlk ve orta öğrenimimi Bitlis’te, lise öğrenimini Van’da tamamladı. 12 Eylül darbesinde 17 yaşında tutuklandı. Uzun yıllar kamu ve siyasi haklardan yasaklı kaldı.

19-03/15/abdurrahman-dogar.jpg

Daha sonra yasak kalkınca 1991 yılında HEP ve DEP yöneticiliği yaptı.HADEP, DEHAP ve DTP gibi partilerde beş dönem Van İl başkanlığı yaptı. Üç dönem HADEP ve DEHAP’ta parti meclisi üyeliği görevinde bulundu. 2002 yılında Bitlis’te birinci sıra milletvekili adayı idi.

2004 yılında Tatvan Belediye Başkan adayı oldu. 2009 yılından itibaren ise Van Büyükşehir Belediye Başkan yardımcılığı görevini halen yürütmekte. Evli ve 3 çocuk babası olan Abdurrahman Doğar HDP Ağrı Belediye BaşkanAdayıdır.

AĞRI ADAY LİSTESİ

Kesinleşen listelere göre Ağrı'da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Ağrı Merkez: Savcı Sayan (Cumhur İttifakı)

Doğubayazıt: Ertuğrul Eryılmaz

Diyadin: Salih Yaşar

Taşlıçay: İsmet Taşdemir

Eleşkirt: Aytekin Arslan

Hamur: Cezmi Ergül

Tutak: Yavuz Özcan

Patnos: Mehmet Hanifi Alır

Tahir Beldesi (Eleşkirt): Mahmut Kamiloğlu

Yayladüzü Beldesi (Eleşkirt): Selahattin Aysu

Yücekapı Beldesi (Eleşkirt): İlhami Zeyrek

Dedeli Beldesi (Patnos): Veysi Durak

Cumhuriyet Halk Partisi

Ağrı Merkez: Ahmet Meriç

Doğubayazıt: Ali Karakol

Diyadin: Abidin Yenigün

Taşlıçay: Kutbettin Tekgül

Eleşkirt: Yılmaz Polat

Hamur: Muzaffer Ademi

Tutak: Erkan Sayan

Patnos: Lokman Çetin

Dedeli Beldesi (Patnos): Muzaffer Yıldız

Milliyetçi Hareket Partisi

Doğubayazıt: Feyyaz Bilen

Diyadin: Ahmet Şimşek

Taşlıçay: Sinan Aydemir

Eleşkirt: Mehmet Fatih Yerlikaya

Hamur: Can Alper Aktaş

Tutak: Coşkun Akbaba

Patnos: Aydın Şimşek

Tahir Beldesi (Eleşkirt): Halis Dursun

Yayladüzü Beldesi (Eleşkirt): Hakim Taşdemir

Yücekapı Beldesi (Eleşkirt): Namet Aysu

Dedeli Beldesi (Patnos): Ahmet Işık

Halkların Demokratik Partisi

Ağrı Merkez: Abdurrahman Doğar

Doğubayazıt: Yıldız Acar

Diyadin: Betül Yaşar

Taşlıçay: Yusuf Aladağ

Eleşkirt: Rıfat Yerlikaya

Hamur: Cemal Akar

Tutak: Baran Öztürk

Patnos: Emrah Kılıç

İYİ Parti

Ağrı Merkez: Taner Söylemez

Diyadin: Rıza Karakuş

Patnos: Hamdullah Denizhan

Tutak: Süleyman Çetin

Dedeli Beldesi (Patnos): Ekrem Gençer

Saadet Partisi

Ağrı Merkez: Mehmet Erat

Doğubayazıt: Necib Yel

Diyadin: Erol Ergül

Eleşkirt: Ramazan Yakut

Hamur: İsmet Aslan

Tutak: Mehmet Sena Durğut

Patnos: Abdulhalik Taşkın

Taşlıçay: Salih Arslan

Tahir Beldesi (Eleşkirt): Sedat Gümüştekin

Yayladüzü Beldesi (Eleşkirt): Samet Akşit

Yücekapı Beldesi (Eleşkirt): Hüseyin Çelebi

Dedeli Beldesi (Patnos): Reşit Kıvanç

Bağımsız Türkiye Partisi

Ağrı Merkez: Hasan Kuloğlu

Doğubayazıt: Fatıma Kaplan

Patnos: Yusuf Haydar Göksel

Diyadin: Mustafa Doğan

Tutak: Mehmet Emin Tekcan

Taşlıçay: Yunus Emre Kuloğlu

Eleşkirt: Ahmet Celal Uruh

Hamur: Gülnur Yıldırım

- Büyük Birlik Partisi

Tutak: Bülent Duru

Demokrat Parti

Patnos: Fesih Bayar

Tutak: Suat Engin

Eleşkirt: Sait Yami

Tahir Beldesi (Eleşkirt): Sudi Öztürk

Yayladüzü Beldesi (Eleşkirt): Selami Demirtaş

Yücekapı Beldesi (Eleşkirt): Nurettin Öztürk

-Türkiye Komünist Partisi

Ağrı Merkez: Hetem Ayaz

- Demokratik Sol Parti

Ağrı Merkez: Tekin Oruç

Bağımsız

Ağrı Merkez: Özcan Gök

Ağrı Merkez: Mehmet Ölçer

Ağrı Merkez: Berat Gökçe

Eleşkirt: Halil Yılmaz

31 Mart Ağrı yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı adayını (Savcı Sayan) çıkardı. CHP'nin belediye başkan adayı olarak Ahmet Meriç'i çıkardığı Ağrı'da İYİ Parti Taner Söylemez ile yarışacak. Ağrı yerel seçim sonuçları Cumhur İttifakı oy oranı, CHP ve İYİ Parti, HDP oy oranı anlık olarak haberimizde. Birçok ilde ortak aday çıkartan Millet İttifakı işbirliğine gitmedi. HDP de Abdurrahman Doğar ile yarışıyor. Tüm illerde olduğu gibi Ağrı seçim sonuçları, Ağrı partilerin oy oranları da Karara.com seçim özel sayfamızda anlık olarak takip edilebiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN