Antalya seçim sonuçları son durum: Antalya seçim sonucu adayların oy oranı | Yerel seçim 2019

Antalya seçim sonuçları son durum: Antalya seçim sonucu adayların oy oranı | Yerel seçim 2019

Yerel seçimler Antalya oy oranları, adaylar ve partilerin oy oranları 31 Mart gecesi merak ediliyor. Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel mi, Millet İttifakı adayı Muhittin Böcek mi önde? Anketlerde bıçak sırtı oy oranlarının çıktığı Antalya seçim sonuçları, Antalya Belediye Başkanlığı seçiminde partilerin oy oranları KARAR.COM'da anlık olarak takip ediliyor. İşte AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti Antalya oy oranları...

31 Mart yerel seçimleri Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olacak. AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı, CHP ve İyi Parti'nin Millet İttifakı'nı kurarak yarışacağı 2019 yerel seçim sonuçları siyasette yeni kırılımlara neden olacak. Yaklaşık 1 milyon 677 bin civarında seçmenin yaşadığı Antalya'da Cumhur İttifakı mı (Menderes Türel), Millet İttifakı mı (Muhittin Böcek)  kazanacak? 31 Mart Antalya seçim sonuçları anlık verilerle KARAR.COM'da... 31 Mart akşamı tüm illeri olduğu gibi Antalya seçim sonucunu da canlı olarak sayfalarına yansıtacak. Antalya'da AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti yerel seçim sonuçları ve oy oranları ne? 31 Mart Antalya yerel seçim sonuçları an be an haberimizde.

ANTALYA SEÇİM SONUÇLARI ADAYLARIN OY ORANLARI

Sandıklar açılmaya başladığı andan itibaren aşağıdaki bağlantıda Antalya Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel oy oranı ile Millet İttifakı adayı Muhittin Böcek oy oranını takip edebilirsiniz. Antalya yerel seçim sonuçları anlık olarak ilçe ilçe takip edebileceğiniz sayfamıza, CHP, AK Parti, İYİ Parti başta olmak üzere tüm partilerin Antalya oy oranları güncel verilerle yansıyor. 

19-03/21/antalya.jpg

ANTALYA SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Yerel seçim 2019'da en marak edilen illerin başında Antalya geliyor. Akdeniz'in 'başkenti' sayılan Antalya'ı alacak parti ya da aday siyasi yarışta büyük avantaj elde edecek. Antalya seçim sonuçlarını diğer illerde olduğu gibi ittifak çekişmesi belirleyecek. Peki Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı yarışı kazanacak? Menderes Türel ile Muhittin Böcek oy oranları nasıl şekillenecek? Geçmiş verilere bakalım. 

CHP'nin kalelerinden birisi olan Antalya, 2014 yılından beri AK Partili Menderes Türel'in yönetiminde. Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) adayı Menderes Türel'in oy oranı Antalya'da oldukça yüksek. Yapılan son seçim anketine göre Antalya'da Menderes Türel yüzde 48.9 ile önde. 

19-03/23/antalya-anket.png

Seçime sayılı günler kala EMAX araştırma ve danışmanlık şirketinin yaptığı ankete göre 31 Mart Antlaya seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı AK Partili Menderes Türeli, iki puan farkla Millet İttifakı adayı Muhittin Böcek'in önünde bulunuyor.

19-03/18/screenshot_16.jpg
4 anket şirketinin Antalya seçim sonuçları için tahmini.

Dört farklı araştırma şirketinin sonuçları iki ittifakında şansı olduğunu gösteriyor. Anket şirketlerinin Antalya seçim sonuçlarına göre yarışın galibi son ana kalabilir. ORC Araştırma'nın 6 Mart tarihinde paylaştığı ankete göre, Menderes Türel'in oyları yüzde 48,9, CHP adayı Muhittin Böcek'in oyları yüzde 46,7.

Gezici'nin 5 Mart'ta yayımladığı anketine göre de yüzde 52,2 oy oranıyla Menderes Türel Antalya'da koltuğunu koruyacak. Piar Araştırma şirketinin Akdeniz Bölgesi için yaptığı yerel seçim anketine göre Antalya'da CHP adayı Muhittin Böcek yüzde 53,1 ile önde. 

Avrasya Araştırma şirketinin 8 Mart'ta paylaştığı ankete göre yüzde 54,3 oy oranıyla CHP Antalya'da yarışı önde götürüyor. Bu sonuçlara göre AK parti adayı Menderes Türel ise oyların sadece yüzde 44,4'nü alıyor

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ANTALYA OY ORANLARI

24 Haziran Antalya genel seçim sonuçlarında da AK Parti ipi göğüslemişti. AK Parti yüzde 35, CHP yüzde 29.1, İyi Parti yüzde 16.9, MHP yüzde 10.1, HDP yüzde 7.3 oy oranı almıştı. MHP ve AK Parti'nin oyları birleştiğinde Menderes Türel'in yüzde 45'in üzerine çıkacağı söylenebilir. 7.3'lük HDP oyları ise kritik önemde. Eğer HDP'liler Millet İttifakı'na destek verirse, Antalya seçim sonucu bıçak sırtı olabilir. 

19-03/10/ekran-resmi-2019-03-10-160628.png

CHP ve İyi Parti'nin resmi adayı olan, HDP'nin de desteklemesi beklenen Muhittin Böcek'in de ortalama yüzde 45'in üzerinde bir oy potansiyeli bulunuyor.

19-03/10/menderes-turell.jpg

MENDERES TÜREL KİMDİR?

Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel kimdir, kaç yaşında, nereli? Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre Menderes Türel, 11 Temmuz 1964 tarihinde Antalya’ da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’ da tamamladıktan sonra İngiltere’ de gazetecilik eğitimi aldı.

Uzun yıllar boyunca Antalya’ da gazeteci olarak çalışan Menderes Türel, çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından bir çok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi.1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında Türkiye’nin en iyi gazetecisi seçildi. 1992 yılında, 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçilen Türel, daha sonra 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü. 9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. 

Bu tarihte, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için kendi arzusu ile Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı. 28 Mart 2004 günü yapılan genel yerel seçimlerde oyların yüzde 34.77’sini alarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2009 tarihine kadar bu görevi yürüttü. 

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti Antalya Milletvekili seçildi. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Türkiye Brezilya parlamentolar arası dostluk kurulu gurubu başkanlığı yaptı. Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Türk Grubu Üyesi oldu. 

Evli ve iki çocuk babası olan Menderes Türel University of Cambridge First Certificate sahibi ve çok iyi derecede İngilizce biliyor.

19-03/10/muhittin-bocek.jpg

MİLLET İTTİFAKI ADAYI MUHİTTİN BÖCEK KİMDİR?

Muhittin Böcek 1962 yılında Konyaaltı’nın Uncalı Mahallesi’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümlerini bitirerek Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans Programına devam etmektedir.

Siyaset hayatı süresince 4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulunan Muhittin BÖCEK aynı zamanda Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı, Konyaaltı Turizm ve Eğitim Geliştirme Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı görevlerine de devam etmektedir.

Evli ve bir çocuk babası olan Muhittin Böcek, doğduğundan bu yana Konyaaltı’nda yaşıyor ve Konyaaltı’nı çok iyi tanıyor.

ANTALYA İLÇELERİ CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI

Akseki -İbrahim Özkan

Aksu - Halil Şahin 

Demre - Süleyman Topçu

Döşemealtı - Emre Afacan

Elmalı - Ümit Öztekin

Gazipaşa - Adil Çelik

Gündoğmuş - Mehmet Özeren

İbradı - Hatice Sekmen

Kaş - Mutlu Ulutaş

Kepez - Hakan Tütüncü

Konyaaltı - Gaye Doğanoğlu

Kumluca - Hüsamettin Çetinkaya

Manavgat - Hasan Öz

Muratpaşa - Gökçen Özdoğan Enç

Serik - Enver Aputkan

Alanya - Adem Murat Yücel (Cumhur İttifakı adayı)

MİLLET İTTİFAKI ANTALYA İLÇE ADAYLARI

Kepez - Murat Dinç

Muratpaşa - Ümit Uysal

Konyaaltı - Semih Esen

Döşemealtı - Turgay Genç

Manavgat - Şükrü Sözen

Kumluca - Mustafa Köleoğlu 

Kemer - Mustafa Gül

Alanya - Abdullah Sönmez (Millet İttifakı- İYİ Parti adayı)

Serik - Yusuf Mecek (Millet İttifakı- İYİ Parti adayı)

Akseki - Mustafa Kavasoğlu

Aksu - Durmuş Ali Arslan (Millet İttifakı- İYİ Parti adayı)

Demre -  Okan Kolakaya (Millet İttifakı- İYİ Parti adayı)

Elmalı - Halil Öztürk (Millet İttifakı- İYİ Parti adayı)

Korkuteli- Halil Kara (Millet İttifakı- İYİ Parti adayı)

Gazipaşa - Mehmet Ali Yılmaz

İbradı - Serkan Küçükkuru

Finike -  Mustafa Geyikçi

Gündoğmuş - Sultan Çetin (Millet İttifakı- İYİ Parti adayı)

Yerel seçimler Antalya oy oranları, adaylar ve partilerin oy oranları 31 Mart gecesi merak ediliyor. Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel mi, Millet İttifakı adayı Muhittin Böcek mi önde? Anketlerde bıçak sırtı oy oranlarının çıktığı Antalya seçim sonuçları, Antalya Belediye Başkanlığı seçiminde partilerin oy oranları KARAR.COM'da anlık olarak takip ediliyor. İşte AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti Antalya oy oranları...


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN