Bayburt seçim sonuçları 2019: İşte Bayburt oy oranları, kazanan aday

Bayburt seçim sonuçları 2019: İşte Bayburt oy oranları, kazanan aday

Karar.com tüm illerde oludğu gibi 31 Mart akşamı Bayburt seçim sonuçları 2019 verilerini de seçim sayfasına yansıtıyor. Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) ve Millet İttifakı'nın (CHP-İYİ Parti) kendi adaylarıyla yarıştığı Bayburt'ta seçim sonuçları için sürpriz beklenmiyor. AK Parti Fatih Yumak, CHP Kağan Eraslan, MHP Hükmü Pekmezci, İYİ Parti Yunus Özyıldırım, SP Osman Nuri Temür ile seçime girdi. 31 Mart Bayburt oy oranları ve son dakika seçim haberleriyle takip edebilirsiniz.

2019 Bayburt seçim sonuçları Karar.com seçim özel sayfasında. Son yılların en kritik seçimlerinden birisi olan 31 Mart seçimlerinde Bayburt'ta partiler kendi adaylarını çıkardı. 31 Mart Bayburt seçim sonuçları AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet oy oranları ne? Hangi parti önde? AK Parti Fatih Yumak, CHP Kağan Eraslan, MHP Hükmü Pekmezci, İYİ Parti Yunus Özyıldırım, Saadet Partisi Osman Nuri Temür ile sandığa gitti. Bayburt'ta AK Parti'nin oy üstünlüğü dikkat çekiyor. Sandıklar açılmaya başladığı andan itibaren aşağıdaki linkten Bayburt seçim sonucunu takip edebilirsiniz.

19-03/22/bayburt.jpg

BAYBURT SEÇİM SONUCU NE OLUR?

"Bayburt seçim sonucu nasıl olur?" sorusu için önceki seçimlere bakmak gerekiyor. Yerel seçim 2014 Bayburt sonuçlarına göre AK Parti adayı Mete Memiş yüzde 52,09 ile seçilmişti. MHP ise İdris Aydın ile yüzde 38, SP Fatih Burak ile yüzde 8 oy almıştı. SP'nin 31 Mart seçimlerindeki performansı sonuçları etkileyebilir. Ancak tablonun değişmesi beklenmiyor. 

BAYBURT'TA AK PARTİ'NİN ADAYI FARİH YUMAK

2019 Bayburt seçimlerinde AK Parti adına Fatih Yumak yarışacak. 24 Haziran sonuçlarına bakıldığında ilde AK Parti'nin üstünlüğü bulunuyor. Peki Fatih Yumak kimdi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda, partisinin Bayburt Belediye Başkan adayının Fatih Yumakolduğunu açıkladı. Peki, Ak Parti Bayburt Belediye Başkan adayı Fatih Yumak kimdir?

19-03/22/fatih-yumak.jpg
Fatih Yumak'ın Bayburt'taki yarışı önde götürmesi bekleniyor

Fatih Yumak, 1984 yılında Bayburt’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bayburt'a tamamlayan Yumak, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini Trabzon Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı'nda tamamlayan Yumak, ticaretle uğraşıyor.

MÜSİAD Bayburt Şubesinin kurucu başkanlığını yapan Yumak, 2017 yılında AK Parti İl Başkanlığı görevine atandı. Yumak, evli ve üç çocuk babası.

19-03/22/mhp_nin_adayi_hukmu_pekmezci_h7_0fa96.jpg
MHP'nin Bayburt adayı Hükmü Pekmezci

MHP'NİN ADAYI HÜKMÜ PEKMEZCİ KİMDİR?

Hükmü Pekmezci, 1954 yılında Bayburt’ta doğdu. Yükseköğrenimine kadar Bayburt’ta, 1973-1976 yılları arasında Erzurum Eğitim Enstitüsü Fizik Kimya Biyoloji bölümünde eğitim gördü. 1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Kimya bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Hükmü Pekmezci Fen Bilimleri Öğretmeni olarak mezun oldu. Mezun olduğu yıl Gümüşhane Öğretmen Lisesi’nde çalışmaya başladı. Gümüşhane Lisesi’nde öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

Hükmü Pekmezci, 1978-1980 yılları arasında Ülkü-Bir (Ülkücü Muallimler Birliği Derneği) Gümüşhane Şube Başkanlığı görevini yürütmüştür. Pekmezci, Tokat Avcı Taburu’nda 4 aylık askerlik hizmetinin ardından Bayburt Kız Meslek Lisesi’nde öğretmen ve idareci olarak göreve başladı.

Hükmü Pekmezci, 1985 yılında Bayburt Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atandı. 1989 yılına kadar görevini sürdürdü. 1990 yılında Bayburt İl Turizm Müdürlüğü’ne getirildi ve 1999 yılına kadar burada görev aldı. Pekmezci, öğretmenlik görevlerinin yanında gazetecilik de yapmıştır. 1986 yılından 1993 yılına kadar Bayburt TRT muhabiri olarak çalıştı. 1992 yılında Bayburt Gazeteciler Cemiyet Kurucu Yönetim Kurulu’nda görev aldıktan sonra, Genel Sekreterlik ve 2. Başkanlık görevlerini yerine getirdi.

Hükmü Pekmezci, Organize Sanayi Kurucu Yönetim Kurulu 2. Başkanlığı görevinde bulundu. 1992 yılında aralıklarla profesyonel ligler içerisinde bulunan 3. Lig’de yer alan Bayburtspor Kulubü yönetiminde genel kaptanlık, as başkanlık ve başkanlık görevleri yaptı.
Hükmü Pekmezci, 1999 Yerel Seçimleri’nde MHP’den Bayburt Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve beş yıl bu görevi yerine getirmiştir.

Hükmü Pekmezci, 2002 yılında Atatürk Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş ve 2007 yılında Atatürk Üniversitesine, 2012 yılında ise Bayburt Üniversitesine bağlı olarak ilk mezunlarını veren Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi kuruluş aşamasında yer almıştır.

Bayburt’ta yaşayan Hükmü Pekmezci evli ve 2 çocuk babasıdır. Hükmü Pekmezci, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde doğduğu il olan Bayburt’tan Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediye başkan adayıdır.

BAYBURT KESİN ADAY LİSTESİ AÇIKLANDI

Bayburt'ta 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı. İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Kesinleşen listelere göre Bayburt'ta siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Bayburt merkez: Fatih Yumak

Aydıntepe: Fatih Eraslan

Demirözü: Arslan Gürer

Cumhuriyet Halk Partisi

Bayburt merkez: Kağan Eraslan

Demirözü: Muhammet Yeşil

Milliyetçi Hareket Partisi

Bayburt merkez: Hükmü Pekmezci

Aydıntepe: Haşim Şentürk

Demirözü: Hicabi Kurtulmuş

İYİ Parti

Bayburt merkez: Yunus Özyıldırım

Demirözü: Necati Fidan

Saadet Partisi

Bayburt merkez: Osman Nuri Temür

Aydıntepe: Sezgin İstemi

Demirözü : Hasip Niyazioğulları

Bağımsız Türkiye Partisi

Bayburt merkez: Nevriye Zor

Aydıntepe: Zeynep Yeşil

Demirözü: Ali Haydar Ayvaz

Demokratik Sol Parti

Bayburt merkez: Murat Çikot

Aydıntepe: Hafize Başer

Demirözü: Celal Kara

Türkiye Komünist Partisi

Bayburt merkez: Özgün Can

Bağımsız adaylar

Bayburt merkez: Mehmet Emir

 Karar.com tüm illerde oludğu gibi 31 Mart akşamı Bayburt seçim sonuçları 2019 verilerini de seçim sayfasına yansıtıyor. Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) ve Millet İttifakı'nın (CHP-İYİ Parti) kendi adaylarıyla yarıştığı Bayburt'ta seçim sonuçları için sürpriz beklenmiyor. AK Parti Fatih Yumak, CHP Kağan Eraslan, MHP Hükmü Pekmezci, İYİ Parti Yunus Özyıldırım, SP Osman Nuri Temür ile seçime girdi. 31 Mart Bayburt oy oranları ve son dakika seçim haberleriyle takip edebilirsiniz.


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN