Bingöl seçim sonuçları 2019: Bingöl belediye başkanlığı seçim sonucu işte partilerin oy oranı

Bingöl seçim sonuçları 2019: Bingöl belediye başkanlığı seçim sonucu işte partilerin oy oranı

31 Mart'ta seçim sonuçları merak edilen illerden birisi de Bingöl. Bingöl seçim sonuçları, Bingöl'de partilerin aldığı oy oranları ve adayların oy durumu haberimizde. Bingöl'de partiler diğer illerin aksine ittifak kurmayacaklar. 31 Mart için Bingöl'de AK Parti Erdal Arıkan, HDP Hişyar Özsoy, MHP Mehmet Ziya Buyankara, CHP Vahdettin Uzunyayla ile seçime girdi. Sandıklar açıldığı andan itibaren anlık olarak 2019 Bingöl seçim sonuçlarını, adayların ve partilerin aldığı oyları haberimizde bulabilirsiniz.

Türkiye kritik bir seçime hazırlanıyor. 2019 Bingöl seçim sonuçları, AK Parti, MHP, HDP, CHP, İYİ Parti ve Saadet'in oy oranları haberimizde. 31 Mart yerel seçimleri iktidar tarafından 'beka' sorunu olarak görülürken, muhalefet de çıkardığı adaylarla illerde ipi göğüslemek için elinden geleni yapıyor. Özellikle büyükşehirlerde AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı çatısını kurarken CHP ve İYİ Parti Millet İttifakı'nı kurdu. Diğer illerin aksine bingöl'de ise partiler kendi adaylarını çıkardılar. 2019 yerel seçimlerinde Bingöl'de yarışacak adaylar şu şekilde; HDP Hişyar Özsoy, MHP Mehmet Ziya Buyankara, CHP Vahdettin Uzunyayla, AK Parti Erdal Arıkan. İşte 31 Mart akşamı ilk Bingöl sonuçları...

BİNGÖL'DE PARTİLER KENDİ ADAYLARINI ÇIKARDI

Türkiye'nin birçok ilinde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı kendi adaylarını çıkardı. Bingöl'de ise partiler kendi adayları ile yarışa katıldı. Doğu'daki birçok ilde olduğu gibi Bingöl'de de HDP adayı dikkat çekiyor. Oy potansiyeli bu illerde yoğun olan HDP Bingöl'de 31 Mart seçimleri için Hişyar Özsoy'u aday gösterdi. MHP Mehmet Ziya Buyankara'yı CHP Vahdettin Uzunyayla'yı AK Parti ise Erdal Arıkan'ı Bingöl'de belediye başkan adayı seçti.

19-03/21/bingol.jpg

Bingöl seçim sonuçlarını yukarıdaki bağlantıyı tıklayarak an be an takip edebilirsiniz. Bingöl'de 31 Mart'ta Cumhur İttifakı ya da Millet İttifakı'nın ortak adayı olmayacak, partiler kendi adına yarışacak. Açılan sandık oranları, Bingöl'de partilerin aldığı oy oranları ve son dakika seçim haberleri sayfamızda.

19-03/21/bingol-1553175984.jpg

24 Haziran seçimlerinde Bingöl'de Ak Parti yüzde 55.3 oy alarak birinci parti çıktı. HDP ise yüzde 26.8'lik oy oranı ile ikinci parti oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Recep Tayyip Edoğan Bingöl'deki oyların yüzde 66.7'sini alarak en yüksek oranlarından birisine ulaştı.

19-03/16/erdal-arikan.jpg

BİNGÖL AK PARTİ ADAYI ERDAL ARIKAN KİMDİR?

31 Mart 2019 Bingöl seçimlerinde AK Parti'nin adayı Erdal Arıkan. Peki, Erdal Arıkan kimdir, nerelidir? 

Erdal Arıkan, AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından internet üzerinden sorgulanmaya başlandı. Bölgede yaşayan birçok kişinin gündeminde yer alan Erdal Arıkan, halihazırda İl Spor Müdürü görevini yürütmekteydi. Peki, AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan kimdir?
AK Parti'nin Bingöl belediye başkan adayı Erdal Arıkan, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü görevini yürütüyordu. 2010 yılında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü Şefik Kara'nın, Kilis İl Spor Müdürlüğü'ne atanmasının ardından Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü'ne Erdal Arıkan getirildi.

Arıkan'ın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenildi. Bingöl'de birçok spor faaliyetlerine imza atan Arıkan, son olarak İçişleri Bakanlığı desteğiyle Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Ay Spor Kulübünce hazırlanan Sokaktan Spora ve Sağlıklı Yarınlara Projesi kapsamında bisiklet yarışı etkinliğinde konuşmuştu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, bu tür etkinliklerin son derece önemli olduğunu ifade etmişti.

19-03/16/hisyar-ozsoy.jpg

HDP ADAYI BİNGÖL'DE İDDİALI | HİŞYAR ÖZSOY KİMDİR?

Yerel seçimlerde HDP'nin Bingölden aday gösterdiği Hişyam Özsoy kimdir? 27. Dönem HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı. Hişyar Özsoy, 1977 yılında Bingöl’ün Yeniköy köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu Bingöl’de tamamladıktan sonra 1993 yılında İstanbul’a göç etti. İstanbul’da Kürt siyasal hareketinin değişik kurum ve alanlarında çalıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü 2002 yılında derece ile bitirdikten sonra Amerika Teksas-Austin Üniversitesinin başarı bursu ile mastır ve doktora yapmak üzere ABD’ye gitti. 2004 yılında mastır, 2010 yılında siyaset sosyolojisi, siyaset antropolojisi ve Ortadoğu siyaset çalışmaları alanında doktora derecesini aldı. Hişyar Özsoy’un uluslararası hakemli dergi ve yayınlarda yayınlamış makaleleri bulunmaktadır. Özsoy doktora çalışmalarına devam ederken 2005-2008 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Dış İlişkiler Koordinatörü ve Siyasi Danışman olarak da çalışmıştır. 2010 yılında Amerika Yüksek İlimler Akademisinden kazandığı başarı bursu ile doktora sonrası çalışmalar yapan Özsoy, 2011 yılından itibaren Michigan Üniversitesi’nde (Flint) öğretim üyesi olarak çalışmakta, siyaset sosyolojisi, siyasi ve kültürel antropoloji, toplumsal ve siyasal dönüşüm ile Ortadoğu tarihi ve siyaseti konularında dersler vermektedir. Evli olan Hişyar Özsoy kendisi de akademisyen olan eşi ile birlikte ABD’de ikamet etmektedir.

19-03/16/chp-vahdettin-uzunyayla.jpg

CHP'Lİ BİNGÖL ADAYI VAHDETTİN UZUNYAYLA KİMDİR?

Kemal Kılıçtaroğlu'nun açıkladığı listeye göre 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde CHP BingölBelediye Başkan adayı Vahdettin Uzunyayla oldu. 

Vahdettin Uzunyayla, Bingöl'ün Karlıova İlçesi Devecik Köyü'nde 1957 senesinde dünyaya geldi. Fırat Üniversitesi İnşaat Bölümü mezunu olan Uzunyayla, Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu kurdu ve uzun dönem bu federasyonun başkanlık görevini üstlendi. Bingöl Büro Emekçileri Sendikaları Kurucu Başkanlığı görevini de üstlenmiş olan Uzunyayla, Bingöl'de yer alan bazı amatör spor kulüplerinde de başkanlık ve yöneticilik yaptı. Evli ve 5 çocuk babası olan Vahdettin Uzunyayla, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Bingöl Belediye Başkan adayı oldu.

31 MART BİNGÖL KESİN ADAY LİSTESİ BELLİ OLDU

Bingöl'de 2019 yerel seçimlerinde yarışacak siyasi partilerin kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi. Bingöl'de 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi. Kesinleşen listelere göre Bingöl'de siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Bingöl (Merkez) : Erdal Arıkan

Ilıcalar beldesi: Mehmet Akif Günerigök

Sancak beldesi: Nusret Koçin

Adaklı: Zeki Işık

Genç: Mehmet Zeki Dirik

Karlıova: Veysi Bingöl

Kiğı: Hikmet Özüağ

Solhan: Abdulhakim Yıldız

Arakonak beldesi: Mustafa Döner

Yayladere: Nurettin Barış

Yedisu: Hüseyin Gülçiçek

Cumhuriyet Halk Partisi

Bingöl: Vahdettin Uzunyayla

Adaklı: Şahin İşin

Genç: Serhat Nazlı

Kiğı: Yılmaz Gündüz

Solhan: Ertan Turğut

Yayladere: Sabri Akyürek

Yedisu: Veysel Yaygan

 Milliyetçi Hareket Partisi

Bingöl: Mehmet Ziya Buyankara

Ilıcalar beldesi: Eşref Varol

Sancak beldesi: Erdem Evran

Adaklı: Erdal Almalı

Genç: Mehmet Tartar

Karlıova: Muammer Alan

Kiğı: Nazif Hassoylu

Solhan: İbrahim Sönmez

Arakonak beldesi: Emrah Tezel

Yayladere: Mehmet Duransel

Yedisu: Ömer İsen

 Halkların Demokratik Partisi

Bingöl: Hişyar Özsoy

Sancak beldesi: Ahmet Balaman

Adaklı: Selim Güvenç

Genç: Sadullah Örkün

Karlıova: Özkan Bingöl

Kiğı: Hüsnü Alkan

Solhan: Mehmet Sıdık Çeliker

Yayladere: Yusuf Bedir

Yedisu: Mustafa Adıbeli

 Saadet Partisi

Bingöl: Musa Ahmet Kaya

Ilıcalar beldesi: Abdullah Açık

Sancak beldesi: Yılmaz Gülek

Adaklı: Sacit Almalı

Genç: Abdullah Pınar

Karlıova: Ali İmran Taşçı

Kiğı: Recep Tayyip Sağızlı

Solhan: Mehmet Emin Düşen

Arakonak beldesi: Mahmut Karagöz

Yayladere: Mahmut Aktaş

Yedisu: Resul Güdek

Bağımsız Türkiye Partisi

Bingöl merkez: Bayram Kavak

Adaklı: Bahar Selçik

Genç: Ayşe Şadinoğlu

Karlıova: Abdullah Oğuzhan

Kiğı: Leyla Ay

Solhan: Fethi Gezen

Yayladere:Abdulkadir Oğuzhan

Yedisu: Fatma Betül Kıvrık

 Türkiye Komünist Partisi

Bingöl merkez: Mesut Bayram

Demokratik Sol Parti

Bingöl merkez: Ahmet Özdil

Solhan: Abdulkerim Özdemir

 Büyük Birlik Partisi

Bingöl merkez: Şeref Varolgüneş

Adaklı: Mehmet Şirin Telli

Bağımsız adaylar

Genç: Hasan Özce

Genç: Muzafer Artar

Solhan: Hasan Kaya

31 Mart'ta seçim sonuçları merak edilen illerden birisi de Bingöl. Bingöl seçim sonuçları, Bingöl'de partilerin aldığı oy oranları ve adayların oy durumu haberimizde. Bingöl'de partiler diğer illerin aksine ittifak kurmayacaklar. 31 Mart için Bingöl'de AK Parti Erdal Arıkan, HDP Hişyar Özsoy, MHP Mehmet Ziya Buyankara, CHP Vahdettin Uzunyayla ile seçime girdi. Sandıklar açıldığı andan itibaren anlık olarak 2019 Bingöl seçim sonuçlarını, adayların ve partilerin aldığı oyları haberimizde bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN