Bolu seçim sonuçları 2019: İşte Bolu seçim sonucu Cumhur İttifakı oy oranı

Bolu seçim sonuçları 2019: İşte Bolu seçim sonucu Cumhur İttifakı oy oranı

Bolu seçim sonuçları anlık olarak karar.com seçim özel sayfasında. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın adaylarının yarışacağı Bolu'da AK Parti'nin adayı Fatih Metin mi, CHP'nin adayı Tanju Özcan mı önde? Bolu seçim sonucu Millet İttifakı oy oranı Cumhur İttifakı oy oranı sürekli güncellenen haberimizde olacak.

Karar.com 31 Mart akşamı tüm illeri olduğu gibi Bolu seçim sonucunu da canlı olarak sayfalarına yansıtacak. Sürekli güncellenen verilerle Bolu'da hangi parti/aday önde, Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) oy oranlarını dakika kadika aktarıyoruz. 

BOLU SEÇİM SONUÇLARI: CUMHUR İTTİFAKI MI MİLLET İTTİFAKI MI ÖNDE?

Millit İttifakında AK Partili Fatih Metin'i MHP tabanı destekliyor. CHP'nin adayı Tanju Özcan ise İYİ Partililerden de oy alacak. Bolu seçim sonuçları sandıklardan gelen ilk veriler, anlık oy oranları gibi bilgileri aşağıdaki linke tıklayarak takip edebilirsiniz. Bolu seçim sonuçlarında partilerin oy oranlarını, aldığı oy sayısını ilçe ilçe takip edilebilecek.  

19-03/22/bolu.jpg

Peki Bolu seçim sonuçları ne olur? Bolu'da 2019 yerel seçimlerinde olası sonuçları öngörebilmek için 24 Haziran seçim sonuçlarına bakmak gerekiyor. AK Parti Bolu'da yüzde 52.1 oranında oy alırken, CHP yüzde 20.3 oy oranında kalmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Recep Tayyip Edoğan, Bolu'dan 65.9 oranında oy aldı. 24 Haziran seçimleri gösteriyor ki Cumhur İttifakı'nın Bolu'da şansı ve oy potansiyeli yüksek.

19-03/22/boluanket.jpg

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI FATİH METİN KİMDİR?

Cumhurbaşkanı başdanışmanlık ve bakan yardımcılıklarına yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda Fatih Metin, Ticaret Bakan Yardımcılığına atandı. Bu önemli gelişmenin ardından vatandaşlar, Fatih Metin'in kim olduğunu ve kariyerini öğrenmek adına araştırma yapmaya başladı. Peki, Fatih Metin kimdir?

19-03/16/fatih-metin.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ticaret Bakan Yardımcılığına atadığı Fatih Metin, geçtiğimiz dönemde Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevinde bulunuyordu. Fatih Metin, 14 Ekim 1973'te Bolu'da doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Nehriban'dır. Avukat; Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Serbest avukat olarak çalıştı. Boluspor Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2015 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciliğine Seçildi.

2001-2003 yılları arasında AK Parti Bolu Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, 2003-2007 yılları arasında AK Parti Bolu İl Başkanı,2007-2011 yılları arasında AK Parti Bolu Milletvekilli (23. Dönem), 2009-2011 yılları arasında TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, 2011-2015 yılları arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan Ak Parti 5. Olağan  Büyük Kongresinde Ak Parti Merkez Karar Disiplin Kurulu Üyeliğine seçildi. 30.12.2015 tarihinde Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

19-03/16/tanju-ozcan.jpg

MİLLET İTTİFAKI ADAYI TANJU ÖZCAN KİMDİR?

Tanju Özcan kimdir, nereli ve kaç yaşında? CHP meclis toplantısında Bolu belediye başkan adayını açıkladı. Oylama sonucu CHP Bolu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tanju Özcan oldu.

Tanju Özcan, 12 Aralık 1973'te Bolu'da doğdu. Evli ve bir çocuk babası olan Özcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi veserbest avukat olarak çalıştı. Bolu Belediyesinde Belediye Meclis Üyeliği, Bolu spor Yöneticiliği görevleri yapan Özcan, CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2009 yerel seçimlerinde CHP Bolu Belediye Başkan Adayı oldu. 

Özcan, 22 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde gelerek Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili seçildi. 
24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi oldu. 24.dönemde TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 25. dönemde Cumhuriyet Halk Partisinden Bolu Milletvekili seçildi.

ÖZCAN: BOLULULARIN YÜZÜ GÜLSÜN İSTİYORUZ

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, “Çocukların mutlu olduğu, gençlerimizin sokaklarda şarkılar söylediği, Boluların yüzü güldüğü bir şehir istiyoruz” dedi.

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Tanju Özcan, partililerle birlikte Karaçayır Mahallesi'nde bulunan Ayışığı sitesi sakinleri ile bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu toplantıya 7'den 70'e ilgi gösteren vatandaşlar, Tanju Özcan'la hatıra fotoğrafı çektirdi. Projeleri hakkında bilgiler veren Özcan, "Öyle bir şehir hayal ediyoruz ki, bu şehirde yaşayan hanımefendiler çocuklarını sokağa rahatça salabilsin, gözleri arkada kalmasın, çocukların oynayabileceği parklar olsun. Çocuklar mutlu olsun bu şehirde istiyorum. Gençlerimiz sokaklarda şarkılar söylesin. Böyle bir şehir istiyoruz. Boluların yüzü gülsün istiyoruz. İşte biz bu yüzden belediye başkanlığı görevine talip olduk" ifadelerini kullandı

BOLU'DA KESİN ADAY LİSTELERİ AÇIKLANDI

Bolu'da, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi. Kesinleşen listelere göre Bolu'da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Bolu: Fatih Metin (Cumhur İttifakı)

Gerede: Mustafa Allar

Göynük: Kemal Kazan

Dörtdivan: Hasan Uzunoğlu

Kıbrıscık: Osman Cabgu

Mengen: Zeki Ozulluoğlu

Mudurnu: Vedat Özkan

Seben: Fatih Kavak

Yeniçağa: Recayi Çağlar

Cumhuriyet Halk Partisi

Bolu: Tanju Özcan (Millet İttifakı)

Göynük: Necdet Yıldıran (Millet İttifakı)

Dörtdivan: İlyas Özalp (Millet İttifakı)

Kıbrıscık: Emin Tekemen (Millet İttifakı)

Mengen: Turhan Bulut (Millet İttifakı)

Mudurnu: Mehmet İnegöl (Millet İttifakı)

Yeniçağa: Adnan Güngör (Millet İttifakı)

Milliyetçi Hareket Partisi

Gerede: Ramazan Güler

Göynük: Ahmet Çankaya

Dörtdivan: Durmuş Ünal

Kıbrıscık: Ersin Ercan

Mengen: Ali Budak

Mudurnu: Necdet Türker

Seben: Hakan Cankurtaran

Yeniçağa: Zeki Mustafa Egeci

Halkların Demokratik Partisi

Bolu: Aslı Yolci

İYİ Parti

Gerede: Orhan Ünaldı (Millet İttifakı)

Seben: Enver Erkaygusuz (Millet İttifakı)

Vatan Partisi:

Bolu: Selahattin Özbölük

Saadet Partisi

Bolu: Turan Kılınç

Gerede: Muzaffer Boyacı

Göynük: Faruk Binay

Dörtdivan: Mustafa Yeler

Kıbrıscık: Mahmut Belge

Mengen: Salih Erkan

Mudurnu: Gökhan Yılmaz

Seben: Ünal Güngör

Yeniçağa: Yahya Doğanay

Büyük Birlik Partisi

Gerede: Ahmet Emin Serin

Demokratik Sol Parti

Bolu: Mustafa Temelli

 Bağımsız Türkiye Partisi

Bolu: Suat Hayri Sapmaz

Gerede: İsmail İnceayan

Göynük: Mustafa Yağcı

Dörtdivan: Zeliha Ağladıoğlu

Kıbrıscık: Sonat Ataman

Mengen: Necati Yağcı

Mudurnu: İsmail Dedeoğlu

Seben: Savaş Yener

Yeniçağa: Mesut Dikici

Türkiye Komünist Partisi

Bolu: Cihan Sezer

Bağımsız

Dörtdivan: Hamza Efe

Kıbrıscık: Kemal Aktaş

Bolu seçim sonuçları anlık olarak karar.com seçim özel sayfasında. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın adaylarının yarışacağı Bolu'da AK Parti'nin adayı Fatih Metin mi, CHP'nin adayı Tanju Özcan mı önde? Bolu seçim sonucu Millet İttifakı oy oranı Cumhur İttifakı oy oranı sürekli güncellenen haberimizde olacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN