Bursa seçim sonuçları 2019 | İşte Bursa partilerin oy oranları, kazanan aday (31 Mart sonuçları)

Bursa seçim sonuçları 2019 | İşte Bursa partilerin oy oranları, kazanan aday (31 Mart sonuçları)

31 Mart yerel seçimlerinin en kritik illerinden biri Bursa. Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş ile Millet İttifakı adayı Mustafa Bozbey Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığı için yarışacak. Bursa seçim sonuçları, partilerin oy oranları da KARAR.COM farkıyla anlık olarak takip edilebiliyor. 31 Mart Bursa yerel seçim sonuçlarında AK Parti mi CHP mi önde? 2019 Bursa seçim sonucu son durum ne? AK Parti'nin Recep Aktepe'yi istifa ettirmesi nedeniyle tablonun değiştiği kentte, anketlerde başa baş gözüken Bursa seçim sonucu anlık verilerle seçim özel sayfasında.

KARAR.COM 31 Mart seçim sonuçlarını il il, ilçe ilçe SEÇİM 2019 özel yayınıyla anlık olarak aktarıyor. Millit İttifakı ile Cumhur İttifakı'nın kıyasıya yarıştığı Bursa seçim sonuçları da anlık verilerle KARAR.COM seçim özel sayfasında. Hem Cumhur İttifakı'nın hem Millet İttifakı'nın iddialı olduğu Bursa'da AK Parti MHP adayı Alinur Aktaş'a karşı CHP İYİ Parti adayı Mustafa Bozbey yarışacak. 2019 Bursa yerel seçim sonuçları ve Bursa ilçeleri oy oranları haberimizden anlık olarak takip edebilirsiniz. 24 Haziran seçimlerinde de kritik bir nokta olarak öne çıkan Bursa'da AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi oy oranları büyük önem taşıyor. Bursa yerel seçim sonuçlarında Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı önde? Paritlerin oy oranları ne, saniye saniye haberlerimizde. 

BURSA 31 MART SEÇİM SONUÇLARI, PARTİLERİN OY ORANI

Bursa seçim sonuçlarını AK Parti ile MHP adayı yani Cumhur İttifakı (AK Parti-İYİ Parti) ile Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) adayı belirleyecek. Bursa anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle aşağıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz. Millet İttifakı adayı Mustafa Bozbey ile Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş'ın oy oranları sandıklardan gelen ilk sonuçlar ile Bursa seçim sonucu SEÇİM 2019 sayfasında. Peki yarışı kim kazanır? 

19-03/21/bursa-1553170060.jpg

BURSA SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR? HDP'NİN OYLARI MİLLET İKTİFAKINA GİDER Mİ?

Büyükşehirlerde ittifakların kurulduğu 2019 yerel seçimlerinin en zorlu illerinden birisi de Bursa. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dile getirdiğ "HDP ile gizli ittifak" Bursa'da işleyecek mi? Bursa seçim onuçlarını etkileyecek en önemli etekin bu. Cumhur İttifakı bir adım önde görünse de Millet İttifakı'nın Bursa'da bir sürpriz yapması bekleniyor. Anket sonuçlarında da Bursa 31 Mart seçim tahminleri ittifakların kafa kafaya olduğu yönünde. 

Bu noktada 24 Haziran sonuçlarına bakmak fayda sağlayabilir. Bursa 24 Haziran sonuçlarına bakıldığında AK Parti'nin ipi göğüslediği görülüyor. Buna göre, AK Parti: % 46.01, CHP: % 22.87, İYİ Parti: % 12.71, MHP: % 10.81, HDP: % 5.33, SP: % 1.75 oy almıştı. 

19-03/11/bursa-24-haziran.png
Bursa 24 Haziran milletvekili seçim sonuçları

Bursada AK Parti ve MHP'nin toplam oy potansiyelinin yaklaşık yüzde 58 odluğu görülüyor. 

Millet İttifakı'nın oy potanisyeli ise CHP ve İyi Parti üzerinden değerlendirildiğinde yüzde 35 civarında. Ancak AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifa ettirilmesinin kentte dengeleri değiştirdiği ileri sürülüyor. Bu da AK Partili seçmenin küserek İYİ Parti'ye yönelmesi anlamına gelebilir. 

BURSA ANKET SONUÇLARI NE DİYOR?

Anket şirketlerinin Bursa sonuçlarına göre bu analizi haklı çıkaran veriler gözlerden kaçmıyor. 
Gezici ve ORC Araştırma şirketlerinin 31 Mart yerel seçimleri için yaptığı anketlerde Millet İttifakı adayı önde. Avrasya Araştırma şirketinin AK Parti adayın yüzde 0,8 puanla önde gösterdiği ankette bile daha önceki seçimlerdeki tablonun değiştiği görülüyor. 

19-03/18/screenshot_19.jpg

Gezici Araştırma şirketinin 23 – 24 Şubat'ta yaptığı anketine göre Millet İttifakı'nın desteklediği CHP adayı Mustafa Bozbey'in yüzde 52,7, Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Alinur Aktaş yüzde 46,8 oy alıyor. ORC Araştırma'nın 17-31 Ocak tarihleri arasında yaptırdığı ankette ise Mustafa Bozbey yüzde 36,5, Alinur Aktaş ise yüzde 35,2 oy oranına sahip. Kararsızların oranı ise yüzde 25,5. Yani kazananı kararsızlar belirleyecek. 

Avrasya Araştırma şirketinin 8 Mart'ta Twitter'den açıkladığı anket sonuçlarına göre Alinur Aktaş yüzde 49,8 oy ile yarışı az farkla önde götürüyor. Mustafa Bozbey'in ise yüzde 49 oranında oy alacağı tahmin ediliyor. Avrasya'nın yayımladığı ankette Millet İttifakı'nın, Bursa haricinde, 9 ilde seçimleri kazanacağı öngörülüyor. 

19-03/11/ali-nur-aktas.jpg
Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ALİ NUR AKTAŞ KİDMİR?

31 Mart yerel seçimlerinde Bursa'da Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş oldu. Peki Alinur Aktaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında? 1970 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesinde dünyaya gelen Alinur Aktaş, ilk, orta ve lise eğitimlerini doğmuş olduğu İnegöl'de, lisans eğitimini ise Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamlamıştır.

Alinur Aktaş, Sevinç Aktaş ile evli ve Sıla Aktaş ve Hilmi Aktaş adında 2 çocuğa sahiptir.

Mali müşavir ve Serbest Muhasebeci olarak da görev yapan Alinur Aktaş iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir. Uzun yıllar İnegöl'de mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yapmış ve İnegöl Ak Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atılmıştır. 28 Mart 2004 tarihinde gerçekleşen seçimlerde de halk oylaması ile İnegöl Belediye Başkanı olmaya hak kazanmıştır.

İnegöl Belediyesi'nde birçok zorlu projeye imza atan Aktaş, nüfus çokluğunu dikkate alarak yerleşim alanı dışında 150 bin nüfuslu Yeni İnegöl'ün temellerini oluşturmuştur. Alinur Aktaş'ın İnegöl'de katkı sağladığı projeler arasında Kent Müzesi, Mobilya İhtisas OSB Projeleri, Kapalı Semt Pazarı, Umuteli, Yenilenen Oylat, Modef Fuarları, Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu, Dev arıtma tesisi projesi, Doğa Sporları, Yeşil Enerji ve Turizm Merkezi projeleri yer almaktadır.

Alinur Aktaş, 2 Kasım 2017 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye yeni Başkanıolmuştur.

Aktaş İnegöl Belediyesi'ne verdiği hizmetlerden dolayı farklı organizasyonlarda birçok ödüle layık görülmüştür.

- Şehir ve Başkan Dergisi tarafından 2007 senesinde Sosyal Hizmet dalında "Yılın Belediye Başkanı" ödülü

- Yerel Yönetim Dergisi tarafından 2010 senesinde Kentsel Dönüşüm Dalında "Yılın Belediye Başkanı" ödülü

- Özel Kalem Dergisi tarafından 2012 senesinde "Yılın İlçe Belediye Başkanı" Ödülü

- Time Dergisi tarafından 2014 senesinde "Yılın Belediye Başkanı" ödülü

- Kent Ekonomisi ve Kültür, Sanat ve Turizm Etkinlikleri kategorisinde 2015 senesinde ödül almıştır.

- Marketing Türkiye tarafından 2015 senesinde Mobilya sektöründeki desteğinden dolayı "Kente Değer Katan Markalar" ödülü.

- Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği tarafından 2016 senesinde "Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı"

- Uluslararası Radyocular Birliği tarafından 2016 senesinde 8. Alkışı Hak edenler ödül programında "Yılın Alkışı Hak Eden Belediye Başkanı" ödülü

- Skyreporter Dergisi tarafından 2017 senesinde Bütçe Yönetimi ve Performansı alanında ödül almıştır.

- Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından 2017 senesinde Etkin Belediye Proje Yarışmasında ödül

- Marka Belediyeler Dergisi tarafından 2017 senesinde "Marka Belediye ve Marka proje" ödülü

- Özel Kalem Dergisi tarafından 2017 senesinde "Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı" ödülü almıştır.

19-03/11/mustafa-bozbey.jpg
Bozbey, 2009'da Bursa'da üç dönem üst üste seçim kazanan ilk başkan oldu

MUSTAFA BOZBEY KİMDİR?

Millet İttifakı (CHP - İyi Parti) Bursa'da Mustafa Bozbey ile büyükşehir belediye seçimlerine giriyor. Peki Mustafa Bozbey kimdir, kaç yaşındadır?

Mustafa Bozbey, 1962 yılında Bursa, Nilüfer ilçesi, Özlüce Mahallesi'nde doğdu. İlkokulu Özlüce İlkokulu'nda, Orta ve Lise öğrenimini Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. Yüksek Öğrenimini 1980 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi'nde gördü.  Mühendislik Mimarlık Fakültesi-İnşaat Mühendisliği Bölümünü 1984 yılında başarıyla bitirdi. Aynı okulda yüksek lisans öğrenimini yaparak "İnşaat Yüksek Mühendisi" olarak mezun oldu. 

1986 yılında projecilik ile başladığı meslek hayatına, daha sonra mesleğiyle ilgili taahhüt işleri yaparak devam etti. 

1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu.Nilüfer bölgesinde ve Mudanya'da pek çok toplu konut projesini hayata geçirdi. 

1996 yılında Bozbey İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne dönüşen şirketteki görevi ve yetkilerini 18 Nisan 1999 seçimlerinin ardından devretti. 

18 Nisan 1999 seçimlerinde DSP'nin Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimden zaferle çıkarak, Nilüfer'in üçüncü belediye başkanı oldu. Bozbey, 5 yıllık başarılı bir çalışma döneminin ardından, 28 Mart 2004 seçimlerinde bir kez daha Nilüfer Belediye Başkanlığı'na aday oldu. Seçim yarışına bu kez CHP'den giren ve başarılı çalışmalarıyla halkın takdirini kazanan Bozbey, bu takdirin sandığa yansıması sonucu bir "ilk"e imza atarak, Bursa'nın siyaset tarihinde merkez ilçelerde iki dönem üst üste seçim kazanan ilk ve tek belediye başkanı oldu. Bozbey, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise yine bir ilki gerçekleştirerek Bursa'da üç dönem üst üste seçim kazanan ilk başkan oldu.  Seçim yarışına yine CHP'nin adayı olarak giren Bozbey, Nilüfer'e kimlik kazandıran 10 yıllık çalışmalarının ardından, halkın takdiriyle seçimi bir kez daha kazandı. Başarılar ve ödüllerle dolu geçen bir 5 yılın daha ardından Bozbey, 30 Mart 2014 seçimlerinde bir kez daha CHP'den Nilüfer Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimlerde kazandı.

PARTİ PARTİ BURSA ADAYLARI

Bursa'da 2019 yerel seçimlerinde yarışacak siyasi partilerin kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi. Bursa'da 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Kesinleşen listelere göre Bursa'da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Bursa Büyükşehir: Alinur Aktaş (Cumhur İttifakı)
Osmangazi: Mustafa Dündar (Cumhur İttifakı)
Nilüfer: Necati Şahin (Cumhur İttifakı)
Yıldırım: Oktay Yılmaz (Cumhur İttifakı)
Büyükorhan: Ahmet Korkmaz (Cumhur İttifakı)
Gemlik: Berkay Bulut (Cumhur İttifakı)
Gürsu: Mustafa Işık (Cumhur İttifakı)
Harmancık: Yılmaz Ataş (Cumhur İttifakı)
İnegöl: Alper Taban (Cumhur İttifakı)
İznik: Kağan Mehmet Usta (Cumhur İttifakı)
Karacabey: Ali Özkan (Cumhur İttifakı)
Keles: Mehmet Keskin (Cumhur İttifakı)
Kestel: Önder Tanır (Cumhur İttifakı)
Mudanya: Ahmet Murat Ünal (Cumhur İttifakı)
Mustafakemalpaşa: Mehmet Kanar (Cumhur İttifakı)
Orhaneli: Ali Aykurt (Cumhur İttifakı)
Orhangazi: Bekir Aydın (Cumhur İttifakı)

Cumhuriyet Halk Partisi

Bursa Büyükşehir: Mustafa Bozbey (Millet İttifakı)
Osmangazi: Erkan Aydın (Millet İttifakı)
Nilüfer: Turgay Erdem (Millet İttifakı)
Yıldırım: Özgür Erdursun (Millet İttifakı)
Gemlik: Mehmet Uğur Sertaslan (Millet İttifakı)
Gürsu: Funda Türkcoş Pekiner (Millet İttifakı)
Harmancık: Ahmet Tufan (Millet İttifakı)
Kestel: Yıldıray Atlı (Millet İttifakı)
Mudanya: Hayri Türkyılmaz (Millet İttifakı)

Milliyetçi Hareket Partisi

Yenişehir: Davut Aydın (Cumhur İttifakı)

İYİ Parti

Büyükorhan: Kamil Mehmet Acaroğlu (Millet İttifakı)
İnegöl: Hakan Özdemir (Millet İttifakı)
İznik: Kenan Karakaş (Millet İttifakı)
Karacabey: Ayhan Tayfur (Millet İttifakı)
Keles: Ali Işık (Millet İttifakı)
Mustafakemalpaşa: Şükrü Erdem (Millet İttifakı)
Orhaneli: İsmail Asa (Millet İttifakı)
Orhangazi: İsmail Yılmaz (Millet İttifakı)
Yenişehir: Ercan Özel (Millet İttifakı)

Saadet Partisi

Bursa Büyükşehir: Mehmet Atmaca
Osmangazi: Gökhan Gerçek
Nilüfer: Mehmet Cihan Terzioğlu
Yıldırım: Sadettin Sadi Sesli
Büyükorhan: İsmail Şaşkın
Gemlik: Adnan Bıyıklı
Gürsu: Reşat Kumbasar
Harmancık: Ahmet Kaya
İnegöl: Hasan Eroğlu
İznik: Mehmet Turan
Karacabey: Zeynel Abidin Koçak
Keles: Fehmi Narin
Kestel: Mehmet Akbaba
Mudanya: Nebi Yurtsever
Mustafakemalpaşa: Sönmez Duman
Orhaneli: Ömer Din
Orhangazi: Mehmet Emin Mücahit Hatipoğlu
Yenişehir: Mehmet Kaya

Bağımsız Türkiye Partisi

Bursa Büyükşehir: Şevket Tamaç

Nilüfer: Serdal Hisar

Mudanya: İsmail Tuna

Osmangazi: Hakan Özkul

Gürsu: Ergün Koçak

Karacabey: Mehmet Yaşar Anteplioğlu

İznik: Muhammet Yeşilyurt

Yıldırım: Hasan Kazancı

Yenişehir: Cemil Bale

Kestel: Abdulkadir Sarı

Gemlik: Ali Yetkin

Keles: Ali Garaçoğlu

Gemlik: Erhan Doğan

Orhangazi: Muhammet Ali Varlı

Mustafakemalpaşa: Necip Albayrak

Türkiye Kominist Partisi

Bursa Büyükşehir: Mehmet Yavuzkan

Vatan Partisi

Bursa Büyükşehir: Suna Soydaş Fırat

Osmangazi: Doğan Atasoy

Yıldırım: Arzu Bitirgiç

Nilüfer: Mustafa Enver Yılmaz

Mudanya: İsmail Tıkır

Gürsu: Osman Erinç

Karacabey: Rıfat Narhın

İznik: Hamdi Tekdemir

Yenişehir: Feridun Öztürk

Kestel: Gülten Seytin

Gemlik: Canan Bölük

Keles: Nurettin Atış

İnegöl: Mehmet Atlı

Mustafakemalpaşa: Mehmet Emin Akan

Harmancık: Gülşah Öztürk

Demokrat Parti

Bursa Büyükşehir: Metin Engin

Osmangazi: Nazif Kara

Nilüfer: Muhittin Değirmenci

Yıldırım: Mustafa Ertemür

Mudanya: Erkan Can

Gürsu: Erkan Özkan

Karacabey: Ergin Koç

İznik: Mustafa Bilgiç

Yenişehir: Müzeyyen Ünlü

Kestel: Aynur Bilgiç

Gemlik: Sadullah Gülşen

Keles: Kaya Ali Argın

İnegöl: Aydın Savaş

Orhangazi: Çetin Çoklar

Mustafakemalpaşa: Orhan Alper

Demokratik Sol Parti

Bursa Büyükşehir: Ahmet Murat Özbilge

Yıldırım: Bahattin Kuşoğlu

Mudanya: Engin Tokgöz

Osmangazi: Kıvanç Bozacı

Gürsu: Hüseyin Cinemre

İznik: Cemal Güneş

Yenişehir: Mehmet Muammer Çelik

Kestel: Mahmut Demir

Gemlik: Ahmet Yılmaztürk

İnegöl: Halil Büyükışıklar

Orhangazi: İbrahim İnce

Mustafakemalpaşa: Ahmet Olcay Akıncı

Büyük Birlik Partisi

Osmangazi: Şaban Demir

Yıldırım: Ayhan Özbek

Yenişehir: Hasan Uslu

Kestel: Ömer Ünsal

Gemlik: Hacı Ömer Yavuz

İnegöl: Selahattin Çelt

Mustafakemalpaşa: Hüseyin Has

Halkların Demokratik Partisi

Yenişehir: Halil Akyün

İnegöl: Kemal Doğan

Bağımsız aday

Bursa Büyükşehir: Osman Uğur

Yıldırım: Muammer Akın

İnegöl: Ahmet Cebe - Kani Ahmet Erbay

Orhangazi: Engin Yavuz

31 Mart Bursa yerel seçim sonuçlarında AK Parti mi CHP mi önde? 2019 Bursa seçim sonucu son durum ne? AK Parti'nin Recep Aktepe'yi istifa ettirmesi nedeniyle tablonun değiştiği kentte, anketlerde başa baş gözüken Bursa seçim sonucu anlık verilerle seçim özel sayfasında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN