CHP kaç belediye kazandı?

CHP kaç belediye kazandı?

2019 Yerel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi belediye sayısını artırdı. Türkiye'nin özellikle Ege'nin kıyı kentlerinde başarılı olan CHP, bu kez İç Anadolu ve Akdeniz'de de başarılı oldu.

KARAR.COM

2019 Yerel Seçimleri büyük bir heyecana sahne oldu. Kıyasıya geçen yarışta belediye sayısını en çok artıran parti CHP oldu. 2014 yerel seçimlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Aydın, Eskişehir, Muğla, Burdur, Yalova, Zonguldak, Sinop, Giresun ve Hatay'da zafer kazanan CHP 2019 Yerel Seçimleri'nde bu illere, Ankara, Antalya, Adana, Mersin, Bilecik, Bolu, Kırşehir, Artvin ve Ardahan eklendi.

Türkiye'nin nüfus olarak en büyük şehirleri sıralamasında 2. sırada olan Ankara, 6. sırada olan Antalya, 7. sırada olan Adana ve 11. sırada olan Mersin'in kazanılması seçimin en kritik sonucu oldu.

Diğer yandan, Karadeniz'in en batısı olan Artvin ve Ardahan'da da ipi göğüsleyen CHP'nin dikkat çeken diğer bir başarısı da İç Anadolu'da il belediyeleri kazanması oldu. Bolu ve Bilecik ve Kırşehir'de kazanılan zaferler CHP'nin İç Anadolu'da uzun süredir elde ettiği ilk zaferler oldu.

İKİ KENTİ KAYBETTİ

CHP'nin başarısı kadar başarısızlığı da oldu. Geçmişte sürekli seçim kazandığı Kırklareli'nde bu kez yarışı çok geride bitirdi. Mehmet Siyam Kesimoğlu yerine Mehmet Tuna Soykan'ı tercih eden CHP, stratejik bir hata yaptı. Büyük oy kaybı yaşayan CHP'nin en büyük rakibi aday göstermediği Mehmet Siyam Kesimoğlu oldu. Seçime bağımsız olarak giren Kesimoğlu oyların 37,22'sini alarak zafer kazandı.

Giresun'da ise resmi olmayan sonuçlara göre 360 oy ile seçimi kaybeden CHP, kenti AK Parti'ye kaptırdı. AK Parti'nin adayı Aytekin Şenlikoğlu 360 oyla seçimi kazandı.

Türkiye geneli sonuçları takip etmek için tıklayın...

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN