CHP'den de İstanbul kararı: İlçe seçimlerinin iptali için YSK'ya gidecek

CHP'den de İstanbul kararı: İlçe seçimlerinin iptali için YSK'ya gidecek

CHP, İstanbul'daki ilçe seçimlerinin de iptal edilmesi için YSK'ya gidecek. CHP YSK temsilcisi Yakupoğlu, İstanbul'daki 39 ilçenin sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlükten dolayı tam kanunsuzluk teşkil ettiği sebebiyle itirazda bulunacaklarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul'daki ilçe seçimlerinin de iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunacak.

CHP'nin YSK temsilcisi Hamidi Yakupoğlu, bir televizyon programında YSK'ya İstanbul'daki 39 ilçenin sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlükten dolayı tam kanunsuzluk teşkil ettiği sebebiyle itirazda bulunacaklarını söyledi.

Sandık kurullarıyla ilgili "Cin şişeden çıktı" ifadesini kullanan Yakupoğlu, bu kapsamda ilçe ilçe belediye meclis üyesi ve muhtarlık seçimlerinin iptal edilmesini isteyeceklerini belirtti.

YSK, İYİ PARTİ'NİN BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ

İYİ Parti de Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararının yeniden değerlendirilerek karardan dönülmesi ya da yerleşik içtihatlar doğrultusunda 'tam kanunsuzluk' nedeniyle seçimin iptal edilmesi talebiyle itirazda bulunmuştu.

Dilekçede, sandık kurulunun hukuka aykırı oluşturulması halinde bu durumun seçim sonucuna oy sayısı bakımından nasıl bir etkisi olacağının ortaya konulması gerektiği belirtilmişti. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesine ilişkin kararın yeniden değerlendirilmesi talebiyle İYİ Parti'nin yaptığı başvuru reddetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN