Erdoğan: Bir daha hiçbir güç Türkiye'yi terör örgütlerinin cirit attığı...

Erdoğan: Bir daha hiçbir güç Türkiye'yi terör örgütlerinin cirit attığı...

Partisinin Van mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede net mesajlar verdi. Erdoğan, "Van'dan ilan ediyorum. Bir daha hiçbir güç Türkiye'yi yeniden terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline getiremeyecek" dedi. Erdoğan ayrıca küçükbaş hayvan teşviğinin de 25 liradan 100 liraya çıkarılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Burada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, terörle mücadelede kritik mesajlar verdi.

Erdoğan, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla yeni bir destek programını da hayata geçireceklerini açıklayarak, "Halen küçükbaş damızlıklar için hayvan başına 25 lira destek ödemesi yapılıyor. Buna ilave olarak, önümüzdeki yıldan itibaren dişi kuzu ve oğlaklardan damızlık olarak sürüye katılan her bir hayvan için 100 lira destekleme ödemesi yapmaya başlayacağız" dedi.

19-03/26/20190326_2_35642680_42991922.jpg

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Birileri yılalrca milletin içine nifak sokmaya çalıştı. Nicelerinin hayatı karardı. Ben depremin olduğu gece Van'a geldim. Arkasında terör örgütü olanlar neredeydi? mahallerleri birbirinden ayırmak için çukurlar, tüneller açtılar. İnsanlarımızın mahremine girdiler. Bu teröristleri inlerinde kıstırıp yok etmiş olmazsak masum insanlarımızın kanlarını dökecekler.

Sınır ötesinde bunları takip edip hareket edemez hale getirmezsek baharımızı kışa çevirecekler. Neden Cudi'ye, Tendürek'e Kandil'e girdik? Benim halkımı rahatsız etmesinler diye. 13-14-15 yaşlarındaki kızlarımızı Kandil'e kaçıranlar bunlar değil mi? Van'da da anaları ağlatan, çocukları öksüz bırakan bunlar oldu. Hala aynı alçaklıkları yapmanın peşindeler. 

19-03/26/20190326_2_35642247_42991292.jpg

Kürt kardeşlerimizin geri kalmışlık, hak ve özgürlükler noktasındaki sorunlarını çözmek için çok çalıştık. CHP'nin kangrene çevirdiği pek çok meselemizi hal yoluna koyduk. Eksiklikler yok mu? Elbette var. Bunları da önümüzdeki dönemde halledeceğiz. Ülkemiz demokrasisini baskı, yasak ve zulümlerden kurtardık. Bugün kim hak ve özgürlükler kısıtlanıyor diyorsa doğru değil. Hakkını hukukunu elde etmekte zorlanan varsa ben buradayım.

VAN'DAN İLAN EDİYORUM...

Yalanlar, iftiralar karalama kampanyaları sizleri yanıltmasın. Siz gözünüzün gördüğüne bakın. Van'dan ilan ediyorum. Bir daha hiçbir güç Türkiye'yi yeniden terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline getiremeyecek. Türkiye'yi devletin vatandaşları tehdit olarak gördüğü bir ülke haline getiremeyecek. Ekonomide gelinen seviyenin altına getiremeyecek. Türkiye'yi herkesin birbirine şüphe ile baktığı bir ülke haline dönüştüremeyecek. Türkiye sadece birliği konuşacak. Kardeşliği konuşacak. Biz birbirimizi bundan sonra Türk, Kürt, Alevi, Sünni olduğumuz için değil. Birbirimizi sadece ve sadece Allah için seveceğiz.

19-03/26/20190326_2_35642247_42991290.jpg

SİZLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz. Biz inşa ve ihya için varız. Aramızdaki fark bu. 17 yıldır ülkemizi eser ve hizmetlerle nasıl donatmışsak bundan sonra da aynı şekilde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak için sizlerden destek bekliyoruz. Ülkemizi şaha kaldırmak için sandıklara sahip çıkmanızı istiyoruz. 31 Mart gecesini çok yakından takip edeceğim.

BAY KEMAL SABAH YALAN AKŞAM YALAN

Birileri laf ola beri gele konuşur. Ben sadece konuşmayacağım. Bu Bay Kemal akşam yalan sabah yalan. Bizim Van'a 17 yılda yaptıklarımızın tutarı, resmi rakam veriyorum, 27 katrilyon. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, tarım, sanayi, ulaşımda yaptığımız yatırımlar. ABD'nin başaramadığı sağlık reformunu biz 15 yıldır uyguluyoruz ve geliştiriyoruz. Ben İstanbul'u CHP'den devraldığımda suyu yoktu.

19-03/26/20190326_2_35641932_42990918.jpg

KÜÇÜKBAŞTA TEŞVİK ARTIYOR

Küçük baş hayvan yetiştiricilerimize bir müjde vermek istiyorum. Yeni bir destek programını hayata geçiriyoruz. Küçükbaş damızlıkları için hayvan başına 25 lira destek yapılıyordu. Önümüzdeki yıldan itibaren sürüye katılan her bir dişi kuzu ve oğlak için 100 lira destekleme ödemesi yapacağız. Küçükbaş hayvan varlığımızı 46 milyon üzerine çıkardık. Bu projeyule 84 milyona yükseltme hedefindeyiz." 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN