Dilek İmamoğlu: 23 Haziran'da çok büyük bir farkla seçimi kazanacağız

Dilek İmamoğlu: 23 Haziran'da çok büyük bir farkla seçimi kazanacağız

23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı olan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, seçimde büyük bir farkla eşinin seçimi kazanacağına inandığını söyledi. Dilek İmamoğlu, "Ekrem İmamoğlu sevgisi, insanların bu davaya olan inancı katlanarak büyüdü. Her yerde insanların gözlerindeki umudu görebiliyorum" dedi.

31 Mart öncesi mitinglerde ve seçim kampanyasında eşi Ekrem İmamoğlu'nu yalnız bırakmayan, mazbata almaya birlikte giden Dilek İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından tartışmalı bir şekilde iptal edilen seçimin ardından üzüldüklerini ancak 23 Haziran’da yenilenecek seçimlerde büyük bir farkla eşinin kazanacağını söyledi.  

'ÇOK YORUCU VE OLDUKÇA UZUNDU'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Dilek İmamoğlu, 31 Mart kampanya sürecinin yüksek tempolu olduğunu söylerken seçim gecesini de 'oldukça uzun ve yorucu' diye niteledi.

İmamoğlu, "Ekrem, adaylığı kesinleştikten sonra yoğun bir çalışma temposu içine girdi. Dolayısıyla biz de onunla beraber bu tempoya girmiş olduk. Çocuklarımız bu süreci çok büyük olgunlukla karşıladılar. Hatta babalarına destek verdiler. Güzel şeylerin olacağından ve 31 Mart’ta seçimi kazanacağımızdan emindik. Ekrem’in enerjisine, çalışma performansına, iletişim gücüne güveniyordum. Beylikdüzü’nde bir tecrübemiz olmuştu. Seçimi alma yönünde herhangi bir sürprizle karşılaşmadık. 31 Mart gecesi çok stresli geçti. Çünkü bize ıslak imzalı tutanaklar geliyor ve sisteme işleniyordu. Ekrem, kamuoyunu bilgilendirmek adına art arda açıklamalar yapıyordu. Bizim için 31 Mart gecesi çok yorucu ve oldukça uzundu" dedi. 

'BU TEK KİŞİLİK MÜCADELE DEĞİLDİ'

Dilek İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun 18 günlük başkanlığının ardından mazbatası alınınca hissettiklerini, "Üzüldük. Bu üzüntü sadece kendi adımıza yaşadığımız bir üzüntü değildi. Bu tüm İstanbullular adına yaşadığımız üzüntüydü. Bu tek kişilik bir mücadele de değildi. Tüm İstanbul halkıyla yapılan mücadeleydi. İstanbul halkının çoğunluğu size oy veriyor ve siz seçimi kazanıyorsunuz. Sonra temsil hakkını sizin elinizden alıyorlar. Kötü bir duygu" diye özetledi.

'ÇOK BÜYÜK BİR FARKLA SEÇİMİ KAZANACAĞIZ'

"Bir bakıma da 31 Mart sonrası her şey katlanarak daha güzel oldu" diyen Dilek İmamoğlu, şöyle devam etti; "Ekrem İmamoğlu sevgisi, insanların bu davaya olan inancı katlanarak büyüdü. Bizim gibi, oy verenler de büyük haksızlığa uğradı. Oy verenler bunun bilincinde.(...) 23 Haziran seçimi için geri dönüşler çok güzel. Hepimizi çok mutlu ediyor. Ekrem İmamoğlu sevgisi katlanarak büyüyor. Ekrem’le birlikte birçok programa ve mitinge katılıyorum. Her yerde o sevgiyi, insanların gözlerindeki umudu görebiliyorum. 23 Haziran’da çok büyük bir farkla seçimi kazanacağız. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ve bu ülkenin hukuk sistemine güvenmek zorundayız. Bu nedenle aynı süreç 23 Haziran’da yaşanmamalı. Seçimi kazanan ertesi gün görevine başlamalı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN