Ekrem İmamoğlu: İlk yurt dışı gezimi Balkanlar’a yapacağım

Ekrem İmamoğlu: İlk yurt dışı gezimi Balkanlar’a yapacağım

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'ndeki Bosna Sancak Derneği'nde göçmen vatandaşlarla buluştu. Çocukları yanına alarak konuşmasını yapan İmamoğlu, 24 Haziran'da yeniden İBB Başkanı seçileceğini belirterek, ilk yurt dışı gezisini Bosna'yı da içine alacak şekilde Balkan ülkelerine yapacağını söyledi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi’ndeki Bosna Sancak Derneği’nde göçmen vatandaşlarla buluştu. İmamoğlu’nu dernek binası önünde karşılayan vatandaşlar, seçilmiş İBB Başkanı’na sevgi gösterilerinde bulundu ve fotoğraf çektirme yarışına girdi.

Önce dernek yönetimi ile bir araya gelen İmamoğlu, daha sonra dernek salonunda kendisini bekleyen çok sayıda vatandaşla bir araya geldi. Alkışlar eşliğinde salona giren İmamoğlu, burada da ”Ekrem Başkan” tezahüratı eşliğinde karşılandı. Toplantıda ilk konuşmayı dernek başkanı Muhammet Sancak yaptı.

'İNSANLIĞIN HAK ETMEDİĞİ OLAYLARDIR'

Ardından mikrofonu alan İmamoğlu, çocukları etrafına toplayarak yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

”Çok sıcak. Biraz da elektrik kesintisi olmuş. (‘Her şey çok güzel olacak’ sesleri.) En güzel kürsü insanın yüreğidir. Bu şehrin geleceği çocukları. Onun için ben çocukların yüreğiyle size hitap etmiş olayım. Milletçe üzüldüğümüz, acısını paylaştığımız, büyük acılar yaşayan bizim geçmişimden gelen büyük ağlarımızın doğduğu topraklar, elbette ki milletimizin aynı zamansa çok kıymetli bir parçası. Ülkemizde ve şehrimizde yaşayan Bosna Sancaklı dostlarımız hemşehrilerimiz, şunu söylüyorum: Bilmenizi isterim ki, bir toplumun vicdanı , o toplumun yaşadığı üzüntülerle, hüzünlerle, sevinçlerle oluşur. Kader birliğiyle oluşur. Bazen, ‘Biz acıyı buradan hissettik’ desek de aslında tamamını hissetmek tamamen mümkün değil. Sizler bizim milletimizin vicdanının olgunlaşmasında önemli bireylersiniz. Allah, hiç kimseye, tabii ki milletimize böyle acılar göstermesin. Böyle acılar insanlığın hak etmediği olaylardır.”

'BALKANLAR’I ZİYARET EDECEĞİM'

”Kültürü yaşatmak, aynı zamanda orada ne olup bitiyoru buradan takip etmek. İBB olarak, 24 Haziran itibariyle Allah’ın izniyle seçilmiş belediye başkanı olarak yine görevimize döneceğiz. İnşallah en üst seviyede iş birliklerimizi doya doya yaşayıp, yaşatacağız. Bir başka şey. Ben, belediye başkanı olduktan sonra ilk ziyaretimi KKTC’ye yapacağım dedim, yaptım. Sadece Bosna’yı Sancak’ı değil, iyi bir programla tüm Balkanlar’ı ziyaret edeceğim. İlk yurt dışı gezimi oraya yapacağım.”

İmamoğlu, konuşmasını, ”Her şey çok güzel olacak”ın Boşnakçasını söyleyerek bitirdi. İmamoğlu’nun etrafını kuşatan vatandaşlar, girişte olduğu gibi çıkışta da seçilmiş İBB Başkanı ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.

DAHA SONRA BAYRAMPAŞA MEYDANI'NDA KONUŞTU

İmamoğlu, sözlerine, ”Dedik ki, yerel seçim bitti, herkes işini yapsın dedik. Dinletemedik. Millet seni getirdi, millet yollar. Bu kadar basit. Böyle anlamsız, hukuka aykırı bir karar alarak milletin hakkını, emanetini ve iradesini gasp ettiler. (‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları.) Ne yapacağız? Hep bir olacağız. Hep birlikte egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu, 23 Haziran’da bu hukuk bilmeyenlere anlatacağız” şeklinde başladı. 18 günlük İBB Başkanlığı süresince yaptığı hizmetlerden örnekler veren İmamoğlu, ”Bizi, 31 Mart’tan önce hesap kitap bilmemekle suçladılar. Kardeşim, biz hesap kitap biliyoruz da şunu hesap edemedik: Bizim yaptığımız işi bunların bu kadar sahipleneceklerini düşünmedik. Bizim, insanlara vaat edip başardığımız işleri, bu sefer kalkıp, ‘Biz yaptık’ dediler” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN