Erzincan partilerin oy oranı 2019 | Erzincan seçim sonuçları 31 Mart yerel seçimleri

Erzincan partilerin oy oranı 2019 | Erzincan seçim sonuçları 31 Mart yerel seçimleri

Erzincan yerel seçim sonuçları, partilerin oy oranları ve 31 Mart yerel seçimleri son dakika haberleri ile Karar.com seçim 2019 sayfasında... AK Parti Erzincan'da Cemalettin Başsoy'u aday gösterirken CHP de İsmail Taş'ı İYİ Parti ile ortak aday gösterdi. 31 Mart Erzincan seçim sonuçları, AK Parti, MHP, CHP, Saadet Partisi oy oranları dakika dakika sayfamıza yansıyor.

Erzincan'da AK Parti adayı Millet İttifakı'nın adayına karşı yarışacak. MHP'nin de kendi adayını çıkardığı Erzincan seçim sonuçları nasıl şekillenecek? Hangi parti ipi göğüsleyecek. Erzincan seçim sonuçları 31 Mart akşamı karar.com seçim 2019 sayfasında diğer illerde olduğu gibi anlık olarak takip edilebiliyor.  AK Parti adına Cemalettin Başsoy, Millet İttifakı adına CHP'li İsmail Taş, MHP adına Bekir Aksun, ve SP adına da Muharrem Altay seçime girdi. 

Erzincan'da hangi parti/aday önde, AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi'nin oy oranları ne? AM Parti mi, CHP mi, Millet İttifakı mı önde? 2019 Erzincan oy oranlarını saniye saniye aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. 

19-03/25/erzincan-secim-sonucu.jpg

ERZİNCAN SEÇİM SONUÇLARI: HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALDI?

Doğu Anadolu'da yerel seçim sonuçları en çok merak edilen illerin başında Erzincan geliyor. Erzincan 31 Mart yerel seçimlerinde hanki parti ne kadar oy aldı? AK Parti, Millet İttifakı Erzincan oy oranı ne? MHP yüzed kaç çıkardı? Tüm bu soruların cevabını seçim 2019 sayfasında anlık olarak izleyebilirsinzi. Peki seçim sonuçları nasıl şekillenir? Bu sorunun cevabını tahmin etmek için 24 Haziran Erzincan seçim sonuçlarına bakmakta fayda var. 

19-03/19/1-1552999024.png

24 Haziran seçimlerinde AK Parti Erzincan'da yüzde 44.8 oranında oy aldı. CHP'nin kentteki oy oranı ise yüzde 25. MHP üçüncü parti olarak Erzincan'da yüzde 19'a yakın oy aldı. 

Bu rakamlara baktığımızda AK Parti'nin Erzincan yeniden zafere ulaşacağını söylemek mümkün.

AK PARTİ ADAYI CEMALETTİN BAŞSOY KİMDİR?

AK Parti erzincan'da Cumhur İttifakı'nı kurmayıp kendi adayını gösterdi. Cemalettin Basoy Erzincan'da belediye başkanlığı için yarışacak. Cemalettin Basoy kimdir, nerelidir?

1959 yılında Erzincan’ın Refahiye İlçesinde dünyaya geldi. Erzincan Tarım Meslek Lisesinde başladığı eğitimine, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.

Hasankale hayvancılığı geliştirme proje grup şefi olarak çalışma hayatına başladı. Tarım İl Müdürlüğü'nde sulama, peyzaj, şehir ve çevre düzenleme alanlarında çeşitli projeleri hayata geçirdi. Birçok farklı şehirde sürdürdüğü 27 senelik kamu hizmetini 2005 yılında Erzincan'da sonlandırdı. Emeklilikle birlikle sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler ve idari sorumluluklar üstlendi.

19-03/19/cemalettin-basoy.jpg
AK Parti Cemalettin Başsoy

Mengüceli Mahallesi muhtarlığı ile siyasete adım attı. AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanlığı ve AK Parti Erzincan İl Başkanlığı görevlerini yürüttü. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yerel yönetimlerdeki en yüksek oyla Erzincan Belediye Başkanı seçildi.

ERZİNCAN'DA MİLLET İTTİFAKI İSMAİL TAŞ'I ADAY ÇIKARDI

Millet İttifakı birçok ilde olduğun gibi Erzincan'da da kuruldu. CHP'li İsmail Taş Erzincan'da Millet İttifakı adayı olduç. Peki İsmail Taş kimdir? İşte detaylar.

1966 yılında dünyaya gelmiş olan İsmail Taş, Erzincan'da doğdu. Erzincan ilinde bulunan Tercan Yatılı Bölge Okulu’nda ilk ve ortaöğretimini tamamladı. 1991 yılında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden lisans diplomasını aldı. Yüksek lisansını Beykent Üniversitesi’nin Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yer alan iç mimarlık alanında yaptı.

Askerlik hizmetini Hava Harp Okulları'nın İnşaat Daire Başkanlığı Bölümü'nde Teğmen olarak gerçekleştirdi.

İsmail Taş, iş hayatına atıldığı ilk yıllarında inşaat ve mimarlıkla uğraştı. Bu alanda hizmet veren birtakım büyük firmalarda belirli bir süre yöneticilik yaptı.

Siyaset ile tanışması 2011 yılında gerçekleşen İsmail Taş, ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında İl ve İlçe teşkilatlarında yer aldı. Bu kapsamda, Meclis üyeliği, Encümen Başkanlığı, İmar ve Kalkınma Komisyon Başkanlığı ve Başkan yardımcılığı görevlerinde aktif olarak rol aldı.

Birçok projede, özellikle altyapı, harita ve sanat komisyonlarında aktif olarak hizmet verdi.

AK PARTİ

Erzincan Merkez: Cemalettin Başsoy
Kemah: Osman Öner
İliç: Mustafa Gürbüz
Kemaliye: Erdem Atmaca
Tercan: Lokman Gültekin
Çayırlı: Atınç Bahadır
Otlukbeli: Vahdet Ercan
Refahiye: Çakmak Paçacı
Üzümlü: Ahmet Sazlı

CHP 

Merkez: İsmail Taş (Millet İttifakı)
Kemah: Ali Sin
İliç: Gökmen Yıldırım
Kemaliye : Soner Coşkun
Tercan: Derya Kırdım
Otlukbeli: Hacı Yeşildağ
Refahiye: Yavuz Dumanlı
Üzümlü: Elif İnci Utlu

MHP

Merkez: Bekir Aksun
Kemah: Osman Kemal Aslan
İliç: Hamza Buran
Kemaliye: Mehmet Karaman
Tercan: Mehmet Yılmaz
Çayırlı: Oktay Efe
Otlukbeli: Yusuf Tektaş
Refahiye: Cevdet Çınar
Üzümlü: Şeref Oruç

İYİ PARTİ

Çayırlı: Birol Bahadır (Millet İttifakı)
Refahiye: Güngör Kutlu
Üzümlü: Fahri Şimşek

SAADET PARTİSİ

Merkez: Muharrem Altay
Kemah: Gülay Sağlam
İliç: Celal Demir
Kemaliye : Mehmet Olgunöz
Tercan: Halil İbrahim Bulut
Çayırlı: Tamer Atalay
Otlukbeli: Ömer Gök
Refahiye: Abdullah Suphi Aydın
Üzümlü: Faruk Karakaya

Erzincan yerel seçim sonuçları, partilerin oy oranları ve 31 Mart yerel seçimleri son dakika haberleri ile Karar.com seçim 2019 sayfasında... AK Parti Erzincan'da Cemalettin Başsoy'u aday gösterirken CHP de İsmail Taş'ı İYİ Parti ile ortak aday gösterdi. 31 Mart Erzincan seçim sonuçları, AK Parti, MHP, CHP, Saadet Partisi oy oranları dakika dakika sayfamıza yansıyor.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN