Giresun yerel seçim sonuçları 2019: İşte 31 Mart seçimleri Giresun oy oranları

Giresun yerel seçim sonuçları 2019: İşte 31 Mart seçimleri Giresun oy oranları

31 Mart Giresun yerel seçimleri, Karadeniz bölgesinin kritik noktalarından birisi. Giresun yerel seçimi Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı çekişmesine sahne oluyor. Giresun seçim sonuçları, Giresun Belediye Başkanlığı seçiminde partilerin oy oranları karar.com seçim özel sayfasında anlık olarak takip edilebiliyor. Giresun'da 31 Mart seçimleri için AK Parti'den Aytekin Şenlikoğlu (Cumhur İttifakı) ile CHP'den Kerim Aksu (Millet İttifakı) yarışıyor. Giresun AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti oy oranları haberimizde.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Türkiye son yılların en kritik seçimlerinden birisine gidiyor. İktidarın 'beka' mücadelesi olarak gördüğü Mart seçimlerinde Giresun'da seçimin nabzını tuttuk. 31 Mart Giresun seçim sonuçları, Cumhur İttifakı Millet İttifakı oy oranları ve son dakika seçim gelişmeleri haberimizde. 2019 Giresun seçimlerinde AK Parti Aytekin Şenlikoğlu (Cumhur İttifakı) ile CHP Kerim Aksu (Millet İttifakı) yarışıyor. MHP ve İYİ Parti tabanları ittifak ortaklarını destekleyecek. Giresun yerel seçim sonuçlarında Cumhur İttifakı oy oranı, Millet İttifakı oy oranı anlık olarak haberimizde. 

GİRESUN'DA İTTİFAKLAR SAVAŞI

Giresun seçim sonuçları Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oyları etrafında şekillenecek. Ak Parti ve MHP (Cumhur İttifakı) Ak Partili Aytekin Şenlikoğlu ile seçime giriyor. CHP ve İYİ Parti'nin oluşturudğu Millet İttifakı ise CHP'li Kerim Aksu ile Giresun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak. Giresun seçim sonuçlarında partilerin oy oranlarını, aldığı oy sayısını ilçe ilçe takip edebilirsiniz. Giresun anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle buradaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz. 

19-03/21/giresun.jpg

24 Haziran seçim sonuçlarında Giresun'da AK Parti birinci parti çıktı. Ak Parti yüzde 53.6 oy alırjken, takip eden CHP'nin oy oranı yüzde 17.8'de kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 64.4 oy alırken Muharem İnce yüzde 25 ile Erdoğan'ı takip etti.

Seçim sonuçlarına bakıldığında Cumhur İttifakı'nın oy potansiyeli ve kazanma ihtimalinin hayli yüksek olduğu görülüyor.

19-03/21/giresun-1553178489.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK PartiBelediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda, Giresun Belediye Başkanlığına Aytekin Şenlikoğlu'nun aday gösterildiğini açıkladı.

AK Parti İl Başkan Vekili Kenan Tatlı yaptığı açıklamada, Şenlikoğlu'nun dürüst, tüm insanlara sevgiyle bakan, halkı seven bir kişilik olduğunu söyledi.

Giresun'da en güçlü aday olarak seçimi kazanacaklarına inandıklarını dile getiren Tatlı, "Aytekin Başkan siyaseti bilen, teşkilatçı bir arkadaşımız. Bu zamana kadar yanlışı olmayan bir arkadaşımız. Seçimi de kazanabilecek olduğumuz en gerçekçi adaylardan biriydi. Onu da Cumhurbaşkanımız aday gösterdi." diye konuştu

19-03/16/aytekin-senlikoglu.jpg

GİRESUN'DA CUMHUR İTTİFAKI ADAYI AYTEKİN ŞENLİKOĞLU

Aytekin Şenlikoğlu kimdir? Giresun Abacıbükü İlkokulundan ve daha sonra 1990 yılında da Giresun İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1990 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 1995 yılında yatay geçiş yaptığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1996 yılında Avukatlık stajını tamamladı. 1997 yılında serbest avukat olarak Giresun’da çalışmaya başladı. Ayrıca Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü 4. sınıfta okumaktadır. 2001 yılında AK Parti Giresun Kurucu İl Başkan yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı olarak görev alan Şenlikoğlu, daha sonra oluşan AK Parti İl yönetiminde de İl Teşkilat Başkanı olarak görev aldı.

2004 yılında İl Başkanı olarak görevlendirildi ve bu görevini 2006 yılına kadar 2 yıl sürdürdü. 2006 yılı haziran ayında Genel Başkanımızın da katıldığı kongrede görevini devretti. 2009 yılından sonra İl yönetimlerinde tekrar görev aldı, Yerel Yönetimler Başkanlığı ve Medya Tanıtım Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2011 yılında Milletvekili aday adayı oldu. 2013 yılı Ekim ayında Giresun Merkez İlçe Başkanı olarak görevlendirildi.

19-03/16/kerim-aksu.jpg

MİLLET İTTİFAKI GİRESUN'DA KERİM AKSU'YA EMANET

Millet İttifaki Giresun'da Kerim Aksu ile seçime girdi. Peki Kerim Aksu kimdir kaç yaşındadır? Kerim Aksu, 9 Mart 1969 yılında Giresun'da dünyaya geldi.

Aksu İlk öğrenimini Giresun Gazi Paşa İlköğretim Okulu'nda, orta öğrenimini Merkez Orta Okulu'nda tamamladıktan sonra 1983-1984 yılları arasında Almanya'da Dil Kursu'nu bitirdi. Daha sonra 1987 yılında Giresun Lisesi'ni, 1992 yılında da Kütahya Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü'nü bitirerek mezun oldu.

1992 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) üyesi ve Gençlik Kolları Giresun İl Başkanlığı görevini yürüttü. 1995-1997 yılları arasında Ankara'da vatani görevini tamamladıktan sonra, ilk iş hayatına 1997 yılında Giresun'da Beyaz Eşya Mağazası kurarak atıldı. Kurduğu firma halen faaliyet göstermektedir. 

1998-1999 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999-2004 yılları arasında CHP Giresun Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerini yaptı. 2003-2008 yılları arasında CHP Giresun Merkez ilçe Başkanı oldu.

2008-2009 yılları arasında CHP Giresun İl Başkanı olarak görev yaptı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde tekrar Giresun Belediye Başkanı seçildi. Almanca bilen ve halen Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kerim Aksu evli ve iki kız çocuğu babasıdır. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerde Kerim Aksu, Tekrar Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkanı Seçilmiştir.

Kerim Aksu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Giresun Belediye Başkan adayı oldu.

31 MART GİRESUN KESİN ADAY LİSTESİ

Kesinleşen listelere göre Giresun'da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Giresun Merkez: Aytekin Şenlikoğlu (Cumhur İttifakı)

Alucra: Yalçın Eker

Bulancak: Yecep Yakar

Çamoluk: Musa Varıcı

Çanakçı: Sezer Kadakal

Dereli: Kazım Zeki Şenlikoğlu

Doğankent: Ruşen Özden

Espiye: Mustafa Karadere

Eynesil: Coşkun Somuncuoğlu

Görele: Tolga Erener

Güce: Aytekin Geçgel

Keşap: Mehmet Emür

Piraziz: Uğur Melikoğlu

Tirebolu: Abdullah Karabıçak

Şebinkarahisar: Şahin Yılancı

Yağlıdere: Abdurrahman Kırhasanoğlu

 Cumhuriyet Halk Partisi

Giresun Merkez: Kerim Aksu (Millet İttifakı)

Alucra: Yunus Bekçi (Millet İttifakı)

Bulancak: Necmi Sıbıç (Millet İttifakı)

Dereli: Aytekin Karakayalı

Eynesil: Ahmet Latif Karadeniz (Millet İttifakı)

Görele: Özkan Dural (Millet İttifakı)

Güce: Mehmet Salih Bahadır (Millet İttifakı)

Keşap: Metin Bıçakçı (Millet İttifakı)

Piraziz: Hüseyin Görgülüoğlu (Millet İttifakı)

Tirebolu: Burhan Takır (Millet İttifakı)

Milliyetçi Hareket Partisi

Alucra: Suat Aybar

Bulancak Barış Çelebi

Çanakçı: İsmet Öncü

Çamoluk: Fatih Düz

Doğankent: Haşim Birol Tekin

Eynesil: Emre Kemal

Dereli: Erdoğan Satgun

Espiye: Tuğrul Yanıkoğlu

Görele: Ertuğrul Melikoğlu

Güce: Yüksel Geçgel

Keşap: Mehmet Yüksel

Piraziz: Göksel Güneş

Şebinkarahisar: Murat Bölük

Tirebolu: Fikri Şen

Yağlıdere: Yaşar İbaş

İYİ Parti

Dereli: İsmail Bektaş

Espiye: İbrahim Önal (Millet İttifakı)

Doğankent: İsmail Tarı (Millet İttifakı)

Şebinkarahisar: Oktay Alp (Millet İttifakı)

Yağlıdere: Metin Turgut (Millet İttifakı)

Saadet Partisi

Giresun Merkez: Saim Öksüz

Alucra: İsmail Derbeder

Bulancak: Ömer Öztürk

Çamoluk: Hüseyin Akarçeşme

Çanakçı: Tuncay Kasım

Dereli: Hacı Ali Karakaya

Doğankent: Mehmet Kamacı

Espiye: Selim Akkaya

Eynesil: Hakan Pekdemir

Görele: Fikri Hayati Topkar

Güce: Osman Aydın

Keşap: Korkmaz Büyükaydın

Piraziz: Cevat Gündoğdu

Tirebolu: Etem Taş

Şebinkarahisar: Besim Osman Kaçar

Yağlıdere: İsmail Aydın

Büyük Birlik Partisi

Doğankent: Nazmiye Kabadayı

Demokrat Parti

Alucra: Mehmet Uğur Talu

Demokratik Sol Parti

Giresun Merkez: Mustafa Güzel

Bulancak: Haşim Karaman

Görele: Ahmet Torun

Bağımsız Türkiye Partisi

Giresun Merkez: Abdulkadir Bayram

Alucra: Yaşar Yetim

Bulancak: Fatma Türker

Çamoluk: Zekai Çıtlak

Çanakçı: Abdullah Özdemir

Dereli: Arif Karakuş

Doğankent: Ziya Önal

Espiye: Metin Yakar

Eynesil: Ali Kocaman

Görele: Ahmet Akın

Güce: Engin Kurt

Keşap: Mehmet Kağan Özkaya

Piraziz: Cevat Korkmaz

Tirebolu: Ahmet Kurucu

Şebinkarahisar: Hasan Peçe

Yağlıdere: Mehmet Küçükhasan

Türkiye Komünist Partisi

Giresun Merkez: Osman Nuri Kale

Bağımsız adaylar

Alucra: Enver Yurtsever

31 Mart Giresun yerel seçimleri, Karadeniz bölgesinin kritik noktalarından birisi. Giresun yerel seçimi Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı çekişmesine sahne oluyor. Giresun seçim sonuçları, Giresun Belediye Başkanlığı seçiminde partilerin oy oranları karar.com seçim özel sayfasında anlık olarak takip edilebiliyor. Giresun'da 31 Mart seçimleri için AK Parti'den Aytekin Şenlikoğlu (Cumhur İttifakı) ile CHP'den Kerim Aksu (Millet İttifakı) yarışıyor. Giresun AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti oy oranları haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN