HDP'den 23 Haziran mesajı: 31 Mart'taki tutumumuz sürecek

HDP'den 23 Haziran mesajı: 31 Mart'taki tutumumuz sürecek

Meclis'te konuşan HDP Eş Genel Başkan Buldan İstanbul seçimlerine ilişkin "HDP, 31 Mart'ta demokrasiye aralanan kapının açılarak Türkiye halklarının aydınlık bir geleceğe kavuşması için 23 Haziran'da aynı kararlı tutumunu sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

 HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP, 31 Mart'ta demokrasiye aralanan kapının açılarak Türkiye halklarının aydınlık bir geleceğe kavuşması için 23 Haziran'da aynı kararlı tutumunu sürdürecektir" dedi.

Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının üzerinden beş yıl geçtiğini belirterek, "Soma'nın failleri dışında işçilerin avukatları ise tutukludur. Soma'da aynı zamanda adaletin de katledildiğini hep birlikte gördük." ifadesini kullandı.

"ŞAİBELİ OLAN YSK'NIN İPTAL KARARIDIR"

"AKP'nin Seçim İşleri Komisyonu gibi çalışan YSK, İstanbul seçimlerini hukuk dışı, gayrimeşru bir kararla iptal etti." diyen Buldan, bu kararla İstanbul halkının iradesinin hiçe sayıldığını savundu. 

 Şaibeli olanın İstanbul seçimleri değil YSK'nin iptal kararı olduğunu ileri süren Buldan, "Bu YSK denilen yapı adında yüksek ifadesi olunca kendisini ne yazık ki halkın üzerinde görüyor. 'Halk değil ben belirlerim' diyor. Bu açıkça bir sandık darbesidir. Şimdi çıkmışlar ve utanmadan bir de 'oylar çalındı' diyerek, milyonların iradesine saygısızlık yapıyor, halkın aklıyla resmen alay ediyorlar. İstanbul'da oylar çalınmadı. İktidar ve YSK eliyle halkın iradesi çalındı. Halkın kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalındı. HDP'li belediyelerin gaspı da İstanbul'un gaspı da YSK eliyle yapılan bir sandık darbesidir." değerlendirmesinde bulundu. 

"HDP'Lİ BELEDİYELER KUŞATILIYOR"

Bazı illerde HDP'li belediyelerin kuşatılarak, karakol haline dönüştürülmeye çalışıldığını iddia eden Buldan, buna asla izin vermeyeceklerini söyledi. Buldan, "Belediyelerimizi asla teslim alamayacaksınız. El konulan belediyelerimizin de yerlerde tekmelenen annelerimizin de hesabını, özellikle 23 Haziran'da sandıkta bir kez daha soracağız. Cizre'ye sahip çıkmayan, duruş göstermeyen İstanbul'a da sahip çıkamaz. Bunu çok açık ve net olarak ifade etmek istiyoruz." dedi. 

Buldan, önlerinde net iki fotoğraf olduğunu, bunlardan birisinin varlığını darbe, faşizm ve hukuksuzlukla sürdürmek isteyenlerin oluşturduğu fotoğraf, diğerinin ise geleceğini demokraside, demokratik cumhuriyette, toplumsal uzlaşıda ve barışta görenlerin oluşturduğu fotoğraf olduğunu ifade etti. 

Böylesi bir ortamda 23 Haziran günü İstanbul'da yapılacak seçimin tam anlamıyla bir referandum olduğunu vurgulayan Buldan, "Halk iradesini hiçe sayan faşizm ile demokrasi arasındaki bir referandumdur. Hani hep, 'dünya 5'ten büyütür' diyor ya biz de diyoruz ki, İstanbul ve Türkiye halkları, hukuku yok sayan YSK'deki o yedi adamdan daha büyüktür." diye konuştu.

TBMM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN