İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ görevinden istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ görevinden istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ görevinden istifa etti. Özdağ'ın "Genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'nun part içi tutum ve davranışlarının seçimde başarısızlığa neden olduğunu" istifasına gerekçe gösterdiği iddia edildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ görevinden istifa etti. Özdağ'ın "Genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'nun part içi tutum ve davranışlarının seçimde başarısızlığa neden olduğunu" istifasına gerekçe gösterdiği iddia edildi.

"PARTİMDEKİ ÇALIŞMALARIM SÜRÜYOR"

İstanbul Milletvekili Özdağ, yaptığı açıklamada, İYİ Parti Başkanlık Divanı'ndan istifasına dair dilekçeyi partiye sunduğunu söyledi. 

İYİ Parti üyeliğinin devam ettiğini belirten Özdağ "Partimdeki çalışmalarım sürüyor." dedi. 

İYİ PARTİ'DEN DE AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı tarafından yazılı açıklamada da, Özdağ'ın görevini Meral Akşener ile geçen ay yapılan istişare sonucunda bıraktığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Partimizin kurulduğu günden bu yana, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Sayın Ümit Özdağ, bugün itibarıyla, bu görevinden ayrılmıştır. Sayın Özdağ bu kararı, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile geçtiğimiz ay yaptığı istişarenin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki çalışmalara yoğunlaşmak üzere almıştır. Aziz Milletimizin bilgisine sunarız."

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

Ümit Özdağ, 1969 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da dünyaya geldi. 

Münih Ludwig Maximilians Üniversitesi Siyasal Bilgiler Felsefe ve İktisat Fakültelerinde okudu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde araştırma görevlisi, doçent ve profesör olarak görev yaptı.

25 ve 26. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. Partisinin Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. İngilizce ve Almanca bilen Özdağ, bekâr ve 1 çocuk babasıdır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN