Karamollaoğlu: Türkiye'nin süratle bir sistem değişikliğine ihtiyacı var

Karamollaoğlu: Türkiye'nin süratle bir sistem değişikliğine ihtiyacı var

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, basın toplantısı düzenledi. 23 Haziran seçimlerini değerlendiren Karamollaoğlu, "ürkiye'nin süratle bir sistem değişikliğine ihtiyacı var. Yeniden ya parlamenter sisteme dönülecek veya başkanlık sistemi devam etse bile parlamento güçlendirilecek" ifadesini kullandı.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında konuştu. 23 Haziran İBB Başkanlık seçimini ve gündemdeki gelişmeleri değerlendiren SP lideri, şu açıklamalarda bulundu;

"Bu sefer kaybeden sadece AK Parti olmadı. Üzülerek ifade ediyorum ama Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendisi de oldu. Baskılar, tehditler, şantajlar, iftiralar sökmedi. İlk defa vatandaş 'hayır' dedi. Kime? Maalesef Sayın Cumhurbaşkanı'na. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu gerçeği görmeden, bu seçimlerden sonra izleyeceği politikaları düzene sokması mümkün değil. Bu bir kardeşlik vazifesi, herkes bizim bu söylediğimizi söyleyemez.

Bir büyü vardı seçmenin üzerinde, o büyü bozuldu. Artık seçmen, 'Sayın Cumhurbaşkanı böyle dedi' diye öyle davranmıyor, uyandı. Büyü bir defa bozuldu mu, artık siz yeni bir büyü yapamazsınız. Artık dikiş tutmaz bu gidiş. İlk yapılması icap eden iş artık bu sistem yürümüyor. Sadece bir kişi karar veriyor.

Denetlenebilirlik yok, şeffaflık da yok, korku imparatorluğundan dolayıdır ki kimse sesini çıkaramıyor. Türkiye'nin süratle bir sistem değişikliğine ihtiyacı var. Yeniden ya parlamenter sisteme dönülecek veya başkanlık sistemi devam etse bile parlamento güçlendirilecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN