Kılıçdaroğlu: Hep birlikte demokrasi destanı yazdık

Kılıçdaroğlu: Hep birlikte demokrasi destanı yazdık

Ankara'da balkon konuşması yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına ilişkin "hep birlikte bir demokrasi destanı yazdık. Her türlü baskıya rağmen, devletin bütün imkanlarını kullanmalarına rağmen, bu ülkenin insanı baskıdan değil, demokrasiden yana tercihini koydu ve demokrasiyi şahlandırdı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun galibiyetiyle sonuçlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından CHP Genel Merkezi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu "Millet İttifakı'nda olmamakla birlikte bize destek veren AK Partili, ülkücü, HDP'li, Saadet Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları kısa şöyle:

"Her şey adalet yürüyüşüyle başladı. Adalet istedik, huzur istedik, hak istedik. Hak, hukuk ve adalet dedik. Bütün dünyaya sesimizi duyurduk. Mısır'daki sağır sultana bile sesimizi duyurduk. Getirmek istemediler, engellemek istediler, bütün engelleri hep birlikte aştık. En son İstanbul seçimlerinde aştık.

Ve bizler hep birlikte bir demokrasi destanı yazdık. Her türlü baskıya rağmen, devletin bütün imkanlarını kullanmalarına rağmen, bu ülkenin insanı baskıdan değil, demokrasiden yana tercihini koydu ve demokrasiyi şahlandırdı.

19-06/23/20190623_2_37034398_45543800.jpg

Söylemiştim, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırdığımız zaman bir anlam kazanacak diye. Ve bunu büyüteceğiz, güçlendireceğiz. Demokrasi kararlılığımızı bütün dünyaya bildireceğiz, ve bildirdik de.

Bu demokrasi destanının yazılmasında önce CHP'nin bütün örgütlerine yürekten şükranlarımı sunuyorum. Anadolu'da gözleri, yürekleri ve düşünceleri İstanbul seçimlerinde olan, Ekrem İmamoğlunu destekleyen bütün yurttaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. İYİ Parti'nin sayın başkanına ve milletvekillerine yürekten teşekkür ediyorum.

19-06/23/20190623_2_37034398_45543803.jpg

Millet İttifakı'nda olmamakla birlikte bize destek veren AK Partili, ülkücü, HDP'li, Saadet Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Farklı siyasi düşüncelere sahip olmakla birlikte demokrasi destanı yazdık, bundan daha güzel bir şey olamaz. Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. "

19-06/23/20190623_2_37034398_45543804.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN