Maltepe'de birleştirme tutanakları hazırlanmaya başlandı

Maltepe'de birleştirme tutanakları hazırlanmaya başlandı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin sayım işlemi sona eren Maltepe'de, birleştirme tutanakları hazırlanmaya başladı.

Maltepe'de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait 1089 sandıktaki oy pusulalarının yeniden sayım işlemi saat 00.22 itibarıyla tamamlandı. İlçe Seçim Kurulu, sayım işleminin ardından ıslak imzalı tutanakların birleştirilmesi için sabah saatlerinde çalışmalara başladı. 

Birleştirme tutanağı hazırlandıktan sonra İl Seçim Kurulu'na teslim edilecek. 

İstanbul İl Seçim Kurulu da İstanbul seçimlerinin kesin rakamlarını açıklayacak. Sonuçlar YSK'nın veri tabanına işlenecek. Buradan gelecek sonuçlarla İstanbul'daki gayri resmi sonuçlar netleşecek.

YSK'YA OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ YAPILDI

İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için dün YSK'ya başvuruda bulunan AK Parti, İstanbul İl Seçim Kurulu'na da, olağanüstü itiraz sonuçlanana kadar, Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmemesi için talep de bulunmuştu.

'MAZBATA VERİLMESİN' TALEBİ

Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi önde bitiren İmamoğlu'a mazbata verilip verilmemesiyle ilgili kararı da İstanbul İl Seçim Kurulu verecek.

Maltepe'de bin 89 sandıkta yeniden oy sayım işlemi yapılmıştı. 2 Nisan’da başlayan süreç, dün gece yarısı sona ermişti.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN